SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

În pas de defilare » Muguruza a început în forță turneul de la US Open, însă nu are amintiri plăcute la Flushing Meadows

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 28 august 2017 19:43

Garbine Muguruza s-a impus azi în meciul de debut, dar provocările abia acum se ivesc, ea nereușind să lege două victorii la New York în cele patru participări anterioare.

Garbine Muguruza este jucătoarea momentului în circuitul feminin. A câștigat la Wimbledon, apoi a întărit succesul de la Londra cu cel de la Cincinnati și a ajuns la New York din postura de principală favorită la câștigarea trofeului.

"La un turneu de Mare Șlem nu contează ce ai făcut în trecut. Mereu sunt emoții și entuziasm", a spus  spanioloaica înainte de debutul la New York.

Un debut care s-a petrecut azi. A treia jucătoarea a lumii a deschis ultimul turneu de Grand Slam al anului pe arena "Arthur Ashe" contra americancei Varvara Lepchenko.

Startul a fost convingător, Muguruza reușind să câștige primul set cu 6-0 în doar 21 de minute. Setul al doilea a fost mai strâns, însă spaniola s-a impus cu 6-0, 6-3.

Garbine a avansat lejer în turul al doilea, dar următorul meci va fi cu siguranță o provocare mare. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani are în trecut patru prezențe la US Open, 2012, 2014, 2015 și 2016, însă niciodată nu a reușit să lege două victorii pe hard-ul de la New York.

"Face parte din istoria carierei mele. Încerc să găsesc acum un echilibru în acest oraş imens, dar şi cu turneul. Complexul este destul de departe de oraş şi este cel mai puţin practic dintre celelalte competiții de Mare Şlem, unde poţi ajunge pe jos la terenuri. Trebuie să faci faţă multor probleme şi nu este simplu", a povestit Muguruza pentru El Espanol. 

Înainte de începutul turneului, ea făcea parte dintr-un grup de opt jucătoare care aveau șanse să urce pe primul loc în ierarhia mondială după US Open. "E o consecință a faptului că nu există o jucătoare precum Serena, care să domine mult timp. Acum nu mai e o diferență atât de mare și e normal ca și alte fete să ajungă în fotoliul de lider și nu doar una să comande în circuit. Nu era normal ce se întâmpla înainte, pentru că era doar o figură dominantă.

Acum e mai real, e o luptă strânsă între primele zece jucătoare ale lumii", a completat Garbine. În turul al doilea ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Ying-Ying Duan-Claire Liu.

5 turnee
WTA a câștigat Garbine Muguruza în carieră, dintre care două de Mare Șlem. Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017

Vârf de lance

Garbine Muguruza este imaginea noii colecții adidas desenate de cântărețul american Pharrell Williams. "E retro și e ca o întoarcere în timp. Mă simt foarte bine având atâtea culori, mă face să mă simt feminină pe teren. E o combinație foarte reușită", a spus pentru Vogue Garbine, după o ședință foto alături de starul american.

"Am fost inspirat de moda anilor '70. Tenisul m-a interesat tot timpul pentru că are un sistem de a ține scorul foarte sofisticat și mi-a luat mult timp până să-l înțeleg. De fapt, Stan Smith a fost cel care mi-a explicat ce și cum", a subliniat Williams. z

Cote la pariuri pentru câștigarea US Open*

Garbine Muguruza 5
Karolina Pliskova 8,50
Elina Svitolina 12
Simona Halep 14
Johanna Konta 14
*înainte de debutul turneului

Programul de marți al româncelor

Sorana Cîrstea-Lesley Kerkhove
ora 18:00, terenul 14
Monica Niculescu-Kristina Mladenovic (14)
ora 18:00, teren 11
Ana Bogdan-Taylor Townsend
al doilea meci, terenul 4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  29 August 2017, 08:58

Muguruza va depasi pe Halep pe merit si in clasament,fiind mult mai buna .

turcescu
turcescu  •  28 August 2017, 21:59

E dopata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează