SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

IRINA BARA - SOFIA KENIN 2-6, 0-6. Irina Bara e out de la Roland Garros după un meci de o oră și 13 minute

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 10:15 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 16:03

Irina Maria Bara (25 de ani, 142 WTA) a pierdut contra americancei Sofia Kenin (21 de ani, 6 WTA) în turul trei de la Roland Garros, scor 2-6, 0-6, după un meci care a durat o oră și 13 minute.

Roland Garros 2020 s-a încheiat pentru Irina Bara, care a adunat cinci victorii pe zgura de la Paris. Românca a venit din calificări, iar în turul al treilea a dat peste Sofia Kenin, 6 WTA și campioana de la Australian Open din acest an.

Românca în vârstă de 25 de ani a trăit mai multe premiere în capitala Franței de-a lungul celor două săptămâni petrecute acolo. A acces pentru prima oară pe tabloul unui turneu de Mare Șlem, apoi a venit și cea dintâi victorie, iar azi și primul duel cu o jucătoare de Top 10 pe cea mai mare arenă din complex.

Irina a început curajos meciul, reușind să câștige pe serviciul adversarei și să fie în față pe tabelă cu 2-0. Mai precisă ca în partida cu Ana Bogdan din turul precedent, când s-a ajuns în decisiv, Kenin a revenit rapid și a reușit să fie jucătoarea agresivă, să o facă pe Irina să greșească și să nu intre în ritm. Americanca în vârstă de 21 de ani a legat șase game-uri consecutive, unele câștigate după multe egalități, și s-a impus cu 6-2 în primul set.

Irina Bara a avut șanse și în partea a doua a întâlnirii, însă nu a reușit să fructifice niciuna, iar Sofia Kenin s-a impus cu 6-2, 6-0 într-o oră și douăsprezece minute. Românca pleacă de la Paris cu senzații bune și cu cel mai lung parcurs al său în turneele de Mare Șlem, plus o ascensiune semnificativă în clasament ea începând turneul pe locul 142 WTA și fiind acum în zona locurilor 112-113. 

 

 

11 mingi de breaka avut Irina Bara, ea fructificând doar una la început partidei cu Sofia Keni

Sofia Kenin meciului va juca în „optimile” Roland Garros cu învingătoarea partidei dintre Patricia Țig și Fiona Ferro. Bara ar ajunge în top 100 dacă ar elimina-o pe Kenin.

189.000 de euroa primit Kenin pentru că a ajuns în optimile de finală de la Roland Garros

Citește și alte știri despre Roland Garros 2020: 

Statistică incredibilă pentru Simona Halep: „Un set la zero e mereu periculos”

A pufnit-o râsul când a auzit că joacă din nou cu Simona Halep: „Aș vrea ca meciul să fie puțin mai lung”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează