SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

Irina Begu, în sferturi la WTA Praga! Victorie cu mari emoții pentru româncă, după un meci disputat în două zile diferite

Irina Begu // foto: Instagram @ irina_camy15
Irina Begu // foto: Instagram @ irina_camy15

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 13:57 / Actualizat vineri, 14 august 2020 14:32

Irina-Camelia Begu (29 de ani, 82 WTA) s-a impus cu mari emoții în fața elvețiencei Leonie Kung (19 ani, 157 WTA), după un meci-maraton, disputat în 3 seturi și 2 zile diferite! 6-7 (3-7), 7-5 și 7-6 (9-7) pentru româncă.

Meciul dintre Begu și Kung a început ieri seara, însă s-a oprit după o oră de joc din cauza întunericului, la scorul de 1-0 la seturi pentru elvețiancă. Partida s-a reluat astăzi, de la ora 12:00, fiind primul duel al zilei la Praga.

Sportiva româncă s-a impus, după 3 ore și jumătate de joc în total! Evoluția Irinei din ultimul set a fost oscilantă. A început foarte bine, a condus cu 4-1, scor la care pe serviciul lui Kung, Begu a ratat 3 mingi de break și a totodată șansa de a duce scorul la 5-1. S-a revanșat gameul următor, pe care l-a câștigat la 0! Mai mult, mingea decisivă a fost un as. De acolo însă, totul s-a prăbușit. A pierdut 3 gameuri consecutive, la 5-5 și-a câștigat serviciul înainte de a mai pierde un game, astfel că meciul a intrat în tie-break.

În tie-break, Irina a salvat 3 mingi de meci, reușind să câștige într-un final profitând de prima sa minge de meci, scor 9-7!

Astfel, Irina se califică în sferturile competiției, undeva o va înfrunta pe spanioloaica Sara Sorribes Tormo (23 de ani, 84 WTA). În faza sferturilor s-au mai calificat două românce: Simona Halep, care va avea meci cu Magdalena Frech, și Ana Bogdan, care a început partida cu Kristyna Pliskova foarte bine, însă s-a văzut nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări - detalii AICI.

Mai multe știri de la WTA Praga aici:

Vijelie la Praga! Un singur cap de serie, în afara Simonei Halep, a rămas pe tablou

Reacția partenerei Simonei Halep după eșecul tensionat de la Praga

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sorindrag
sorindrag  •  15 August 2020, 06:51

BRAVO!

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  14 August 2020, 21:02

Nu ma mai uit la meciurile ei de cand mi-am facut un car de nervi cand a jucat cu Bianca Andreescu.

tatiana19
tatiana19  •  14 August 2020, 14:56

Bravo Irina. Frumoasa revenire. Succes in continuare!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează