SPORTURI  »  TENIS  »  ATP PARIS

KHAREN KHACHANOV - NOVAK DJOKOVIC // Rusul obține cel mai important titlu al carierei și oprește seria de invincibilitate a lui Djokovic

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 noiembrie 2018 17:03

Karen Khachanov (22 de ani, 18 ATP) a reușit o surpriză uriașă, reușind să-l învingă  pe Novak Djokovic (31 de ani, 1 ATP) în finala Mastersului de la Paris, scor 7-5, 6-4, după după o oră și 39 de minute de joc.

Sârbul a început mai bine partida și s-a distanțat rapid la 3-1, după un break reușit pe serviciul lui Khachanov.

Totuși, rusul a revenit, a egalat și a trimis manșa inaugurală în prelungiri. Acolo, Khachanov a făcut break la 5-5 și a închis fără emoții setul pe propriul serviciu.

Djokovic, epuizat după semifinala de 3 ore de ieri cu Federer, nu a mai făcut față ritmului agresiv impus de Khachanov, și-a cedat o dată serviciul, iar rusul nu a clipit: a fost imbatabil pe propriul serviciu și a câștigat și setul secund, 6-4.

Kharen Khachanov a cucerit al patrulea trofeu al carierei, însă de departe cel mai prestigios. Se mai impusese în 2016, la Chegdu, și anul acesta la Metz și Moscova. 

În ciuda înfrângerii din finală, Djokovic va reveni de luni pe primul loc în clasament. După un start de sezon modest, sârbul s-a impus la Wimbledon, Cincinnati, US Open și Shanghai și a urcat de pe locul 21 pe primul loc în doar 5 luni! Până azi, Djokovic avea o  impresionantă serie de 21 de victorii consecutive!

Vezi și: Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut finala de dublu de la Paris » Învinși în două seturi, după o oră și 13 minute, 4-6, 4-6

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
941682695852174
Sandu Sorin-Laurian  •  06 Noiembrie 2018, 11:13

Nu inteleg de ce trebuie sa-i pocim numele in halul asta copiind stupid ortografia engleza. Pe om il cheama simplu Karen Hacianov.

andrei.33
andrei.33  •  04 Noiembrie 2018, 20:19

Un rezultat normal. Practic Djokovic a jucat un singur meci tare in ultimele sase luni, semifinala cu Nadal la Wimbledon si acolo cu jumatate de meci jucat cu arena acoperita (avantaj sarbul) desi era soare si frumos afara. La US Open in timp ce Nadal isi rupea picioarele cu alde Khachanov sau Thiem, sarbul juca cu adversari accesibili, nici macar din top10. Astazi s-a vazut cum e sa vii dupa un meci mai greu, semifinala de ieri cu Federer, care parca joaca blazat cand da de Djokovic, nu inteleg de ce. Si aici si la Cincinnati am observat asta; mingi in fileu si rever aruncat aiurea mai mereu.

burgman
burgman  •  04 Noiembrie 2018, 19:17

Este o surpriza doar la suprafata, pentru ca cine stie sa citeasca niste rezultate isi da seama ca nu a fost sdeloc o surpriza. Rusul i-a spulberat atat pe Alexander Zverev (6-2, 6-1), cat si pe Thiem (6-4, 6-2)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează