SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Londra fără campioni » Tecău și Rojer nu își vor putea apăra titlul la Turneul Campionilor

Jean-Julien Rojer (stânga) și Horia Tecău vor putea merge la Londra doar la rezerve FOTO Guliver/GettyImages
Jean-Julien Rojer (stânga) și Horia Tecău vor putea merge la Londra doar la rezerve FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2016 00:00

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer nu-și vor putea apăra titlul la Turneul Campionilor, după ce au ratat calificarea anul acesta.

O semifinală în concursul Masters 1000 de la Paris-Bercy i-ar fi dus pe Tecău și Rojer la Londra pentru al treilea an la rând.

În mod normal, ar fi fost un rezultat perfect înscris în posibilitățile celor doi, care încheiau sezonul trecut pe primul loc în clasamentul mondial al echipelor.

În mod normal, dar anul 2016 a fost unul diferit pentru perechea româno-olandeză. Au avut obiective comune, dar și diferite, legate de JO de la Rio de Janeiro, au apărut probleme fizice, culminând cu fractura de stres a lui Horia, diagnosticată după US Open, lipsind, per total, cursivitatea din 2015.

Chiar și așa, după cum spunea și Horia în urmă cu o lună, câteva rezultate bune, la Basel și Paris-Bercy, i-ar fi trimis la Londra. Diferența față de locul 8, ultimul calificant, era mică, recuperabilă. Numai că reunirea a fost dificilă, s-a simțit rugina, rigiditatea unui mecanism care de obicei funcționa ritmic.

Săptămâna trecută, la Basel, s-au oprit în "sferturi". Joi seară, Tecău și Rojer au pierdut în "optimile" de la Paris-Bercy în fața americanilor Nicholas Monroe și Jack Sock, 7-10 în decisiv, după ce câștigaseră primul set cu 6-2 și păreau pe traseul potrivit.

Mai multă grijă

Acest rezultat le-a anulat șansele de calificare la Turneul Campionilor, pe care anul trecut îl câștigau jucând solid, imbatabil preț de o săptămână, contra celor mai tari echipe din circuit. În acest caz, ultimul bilet a revenit cuplului Treat Huey/Max Mirnâi (Phi/Blr).

Era, de asemenea, un risc potențial, luat în calcul de Horia și Juls. "Anul acesta am învățat că trebuie să am mai multă grijă de corpul meu, de prevenire, de recuperare. Anii trec, nu voi fi mai tânăr, dimpotrivă, iar lucrurile acestea devin tot mai importante", spunea Tecău.

Lecție pe care vor căuta s-o aplice amândoi în sezoanele viitoare. Pentru român, ar fi fost a 5-a prezență la ATP World Tour Finals, la fel ca și pentru colegul său. Rămâne pe la anul.

Tecău la Turneul Campionilor

  • 2011 (cu Robert Lindstedt): grupe, 1 victorie, 2 înfrângeri
  • 2012 (cu Robert Lindstedt): grupe, 1 victorie, 2 înfrângeri
  • 2014 (cu Jean/Julien Rojer): grupe, 0 victorii, 3 înfrângeri
  • 2015 (cu Jean/Julien Rojer): campion, 5 victorii, 0 înfrângeri
    * în 2013 a fost rezervă (cu Max Mirnâi)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează