SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Luminița Paul remarcă ce a schimbat Sorana de la ultima semifinală de turneu WTA 1000: „A adăugat dimensiuni care păreau imposibile atunci”

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 74 WTA) a învins-o pe Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 2 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami.
Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 74 WTA) a învins-o pe Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 2 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami.

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 22:37 / Actualizat joi, 30 martie 2023 07:51

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 74 WTA) a învins-o pe Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 2 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami.

E posibil ca viața să te urce pe culme și la 23 de ani, și la aproape 33? Sorana a demonstrat zilele acestea, la Miami, că totul e posibil în sport dacă îți găsești drumul corect și te ții de el. 

Dinamo iese cu fruntea sus din Liga Campionilor » Victorie dramatică, în ultima secundă, acolo unde nimeni n-a triumfat în ultimii 2 ani și jumătate!
KIEL – DINAMO
Dinamo iese cu fruntea sus din Liga Campionilor » Victorie dramatică, în ultima secundă, acolo unde nimeni n-a triumfat în ultimii 2 ani și jumătate!

Sorana Cîrstea, victoria carierei la WTA Miami 

Dacă muncești și asculți, dacă te schimbi în pofida unui crez care ți-a definit mereu cariera și dacă îți poți stăpâni emoțiile atunci când contează. Asta s-a întâmplat din partea româncei în ultima perioadă și a strălucit în sfertul de finală cu Arina Sabalenka, bielorusa care arăta atât de puternică anul acesta.

Tactic, Cîrstea a făcut meciul aproape ideal. A servit formidabil per total - chiar dacă adversara i-a făcut două break-uri, ea a reușit patru, a ținut piept cu multă determinare bombelor trimise de Sabalenka, a obligat-o să forțeze serviciul și să facă mai multe duble greșeli decât în tot turneul, un coșmar revizitat al campioanei de la Australian Open. În plus, câteva dintre loviturile câștigătoare ale româncei au impresionat prin timing, precizie și fluiditate.

9 greșeli neforțatea făcut Sorana în tot meciul, față de cele 21 ale adversarei

„Sunt fără cuvinte, am ieșit pe teren știind că va fi un meci foarte greu. Aryna lovește atât de tare, știam că trebuie să-mi apăr teritoriul, sunt foarte, foarte fericită cu performanța mea și, ca să fiu sinceră, e un pic neașteptată", a mărturisit, onestă, Sorana în interviul de pe teren.

Sunt aproape zece ani de când nu a mai fost în semifinalele unui turneu WTA 1000, atunci se întâmpla la Toronto, ajungea chiar în finală după o săptămână în care a înșirat pe un fir de aur victorii la nume grele, Wozniacki, Jankovici, Kvitova, Na Li, trei dintre ele în Top 10 la momentul respectiv. Totuși, ea spune că nu trăiește în trecut.

Sorana Cîrstea: „Îmi văd de treaba mea”

„Oamenilor le place să țină socoteala vârstei, a anilor, a rezultatelor, dar eu nu fac asta niciodată. Îmi văd de treaba mea, muncesc din greu, cred în jocul meu", a mărturisit cu aceeași franchețe după meci.

„Lucrez cu antrenorul meu, Thomas Johansson, cu care am început în decembrie și cred că funcționează grozav. Nu mă simt definită de numere, doar încerc să țin capul jos și să muncesc", a repetat, reiterând și aprecierea pentru suedezul care o ajută pe multe planuri, spunea ea, "tactic, tehnic, dar mai ales mintal".

Este însă o diferență, nu doar de ani în cartea de identitate, între Sorana 2013 și cea de acum. Și-a păstrat jocul agresiv, dar i-a adăugat dimensiuni de răbdare și construcție care păreau imposibile pe atunci, când totul era flacără și viteză. Și tocmai asta o face să fie valoroasă, chiar mai valoroasă acum, la maturitate. Puterea de a se reinventa fără să-și piardă esența. 

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka 6-4, 6-4

Citește și alte știri din tenis:

„Sunt cea mai mare «bunică»” » Emma Răducanu, față în față cu o întrebare incomodă: „E de necrezut!”

GALERIE FOTO Sorana Cîrstea, alături de Eugenie Bouchard în cea mai nouă reclamă a sponsorului tehnic

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Martie 2023, 22:32

am intrat pe articol sa citesc despre tenis ...si am dat despre limba romana la comentarii ...

dex1971
dex1971  •  30 Martie 2023, 10:28
Postat de ionescugeorge77 pe 30 Martie 2023, 07:26

...invata tu ...ba ...prostule ...este foarte corect ...tu cum ai zice ?

Planul mental. Există cuvântul mintal, care se referă la minte, da aici cred că e vorba de mentalitate, deci corect e mental.

danglumetu
danglumetu  •  30 Martie 2023, 10:24

15 ani s-a plimbat cu iahtul, acum a mai rarit-o, dar e diabolic de inteligenta, chiar si cind greseste te uimeste cu intentia avuta! nu uit insa ca la ultima intilnire cu halep n-a miscat!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează