SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Melbourne, soare. Bucureşti, frig. Zîmbetul rezistă » Horia Tecău, campion la dublu mixt la Australian Open, s-a întors ieri în ţară

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 09:18

Nu dormise de 30 de ore. Cu cîteva cearcăne, dar la fel de fericit, românul a încercat să explice cum e să cîştigi un trofeu de Mare Şlem


Tricou, pantaloni scurţi, trofeu mare şi Horia Tecău zîmbind. Poza de la Melbourne. Palton, blugi, bluză sport, trofeu mic şi Horia Tecău zîmbind. Poza de la Bucureşti. După 32 de ore de la cucerirea trofeului de la dublu mixt alături de Bethanie Mattek-Sands, românul s-a întors în ţară. "Sînt nedormit de peste 30 de ore" sînt primele cuvinte ale lui Horia, care lasă paltonul, termobag-ul Wilson cu rachete şi rucsacul deoparte. Părinţii îi sar de gît un pic timizi, printre camerele de luat vederi. Cînd l-au văzut ultima oară nu era campion de Mare Şlem. Dar avea acelaşi zîmbet, aceleaşi gropiţe. "Am fost prea entuziasmat ca să dorm. Nici măcar nu mi-aduc aminte cum ne-am bucurat, poate am fost ridicoli", adăugă el.

Horia e mîndru şi bronzat după atîtea ore petrecute pe terenurile de la Melbourne, oraşul său favorit şi nu pentru că acolo a cîştigat, ci pentru exista o chimie şi înainte de acest succes. "Deja am început să-l cunosc foarte bine, mi-am făcut prieteni acolo, ştiu la ce restaurante să mă duc". Soarele de la Antipozi e acum doar în micul trofeu pe care Horia l-a adus în bagaje şi în mintea sa, unde păstrează amintirile despre primul lui titlu de Mare Şlem."Nu pot să vă spun ce am simţit, e ceva foarte special", subliniază el. Deşi îi e greu să vorbească despre fericire şi bucurie, celelalte cuvinte se leagă mai uşor. Obiectivul pentru acest an este un titlu de Mare Şlem, progres în joc, iar pentru mai tîrziu locul întîi în ierarhia mondială de la dublu. "Am fost mulţumit de cum am jucat în Australia, mai sînt procedee la care trebuie să lucrăm, dar dacă ar fi să-mi dau o notă pentru ce s-a întîmplat pînă acum, aceea ar fi nouă", a mai spus Horia.

La Bucureşti e 17:30, iar la Melbourne 2:30 noaptea, corpul lui Horia cere somn. Şi tot corpul a simţit diferenţa de temperatură, de la 35 de grade a ajuns aproape de zero. "Trebuie să mă îmbrac mai gros", spune el. Schimbările sînt multe, dar un lucru va rămîne peste tot la fel: Horia Tecău e campion la dublu mixt la Australian Open 2012.

"Este o onoare pentru mine să intru pe lista românilor care au cucerit trofee de Mare Şlem"
Horia Tecău

"Vreau să dedic victoria părinţilor mei, ei sînt temelia carierei şi educaţiei mele. Le datorez foarte mult"

Horia Tecău

Lindstedt face cinste
În această săptămînă, Horia Tecău a atins cea mai bună clasare a sa la dublu, locul 8, iar partenerul său, Robert Lindstedt, este pe poziţia a zecea. "E un obicei ca atunci cînd unul dintre noi atinge cea mai de sus poziţie a carierei să facă cinste. E rîndul lui Robert, pentru că el e cel care a intrat pentru prima oară în Top 10", a spus Horia. Cei doi se întorc în circuit la Rotterdam (12-19 februarie), apoi merg la Dubai, la Indian Wells şi la Miami.

Elegant
Horia Tecău a răspuns cu multă diplomaţie la cuvintele pe care Ilie Năstase le-a spus pentru Evenimentul zilei, şi anume că titlurile de la dublu mixt nu contează şi că importante sînt cele de la simplu."M-a criticat? Nu ştiam. Cîştigarea unui trofeu de Mare Şlem e o experienţă deosebită. Acest trofeu va rămîne în istoria carierei mele şi e ceva deosebit".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
vali_d2
vali_d2  •  02 Februarie 2012, 10:13

Bravo Horia !

harison
harison  •  31 Ianuarie 2012, 13:26

Bravo Horia

gicone17
gicone17  •  31 Ianuarie 2012, 12:17

Felicitari! Mult succes si-n continuare!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close