SPORTURI  »  TENIS  »  SAN JOSE

MIHAELA BUZĂRNESCU. VIDEO FANTASTIC! Românca s-a calificat în finala de la WTA San Jose! Cu cineva va juca finala și când are loc meciul

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 august 2018 00:45

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 24 WTA) a trecut Elise Mertens (22 de ani, 15 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-1 și s-a calificat în finala turneului WTA Premier de la San Jose. 

update 09:17

În finala turneului, Mihaela Buzărnescu se va duela cu Maria Sakkari, locul 49 WTA. Jucătorea din Grecia, 23 de ani, a trecut în semifinale de Daniel Rose Collins, locul 42 WTA, scor 3-6, 7-5, 6-2.

Finala va avea loc în această seară, de la ora 00:00. Meciul va fi în direct pe TV Digi Sport 2.

Știrea inițială:

Mihaela a început agresiv, dar insuficient de exact meciul. Forehand-urile puternice au greșit de multe ori ținta ori s-au lovit de agasantele lovituri defensive ale belgiencei. Mertens s-a desprins decisiv la 4-2, cu un break obținut strict pe erorile neforțate ale româncei. A câștigat primul act la 4, după 58 de minute.

Actul secund părea să se desfășoare după aceleași coordonate. Break rapid Mertens și 3 mingi de rebreak ratate de Buzărnescu. A fost momentul de declic. Mihaela a reușit să spargă serviciul advers și au urmat 4 game-uri consecutive adjudecate, decisive pentru câștigarea setului, 6-3, în 44 de minute.

Setul 3 a fost unul fără istoric. Mihaela a controlat jocul din toate punctele de vedere, a fost agresivă la retur, a servit mult mai bine decât adversara și a profitat de accidentarea suferită de belgiancă la mâna dreaptă. Intervențiile medicului nu au ajutat-o pe Mertens, care pe final a forțat, a lovit decisiv fiecare minge, dar fără succes.

Mihaela Buzărnescu se impune 4-6, 6-3, 6-1 și este în fața celei mai mari performanțe din carieră. În finala de la San Jose va juca împotriva Mariei Sakkari (49 WTA) din Grecia, care a învins-o pe americanca Danielle Rose Collins (42 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-2.

Reacție emoționantă

"E prima dată când sunt într-o finală de turneu Premier. Nu credeam că voi ajunge aici. Am avut suișuri și coborâșuri în tururile precedente. Am încercat să fiu concentrată astăzi, chiar dacă am pierdut primul set.

Asta am visat dintotdeauna, să ajung la un asemenea nivel. Sper să fiu un exemplu pentru copii, să vadă că nu trebuie să cedezi niciodată. Nu credeam că la vârsta mea voi ajunge să joc o finală de asemenea nivel", a declarat Buzărnescu la final. 

Mihaela Buzărnescu - Elise Mertens 4-6, 6-3, 6-1

Desfășurarea partidei

6-1, BREAK, SET și MECI Buzărnescu!
5-1, Game Buzărnescu:
Mertens împrăștie loviturile în afara terenului, încearcă să lovească decisiv fiecare minge. Mihaela este jucătoarea mai calmă. 
4-1, Break Buzărnescu:
Scenariul setului secund se repetă. Mihaela dictează ritmul înfruntării, în timp ce Mertens pare resemnată. 
3-1, Game Buzărnescu:
Mertens are o intensitate scăzută a loviturilor. Mihaela controlează autoritar schimburile și își consolidează break-ul.
2-1, Break Buzărnescu:
Elise Mertens cere intervenția medicului imediat după game. Problemele belgiencei sunt la mâna dreaptă.
1-1, Game Buzărnescu:
Mihaela pare jucătoarea mai proaspătă. Nu se sfiește în a alerga după mingi care par compromise. Serviciul o ajută la închiderea game-ului.
0-1, Game Mertens:
Belgianca tremură pentru game-ul de debut din decisiv. 

A început setul decisiv!

6-3, Game și set Buzărnescu! 
5-3, Break Buzărnescu:

Mertens ajunge la 7 duble greșeli în partidă. Mihaela returnează inteligent mingea decisivă, cu mult efect, și o forțează să trimită în afara terenului. 
4-3, Break Mertens:
Belgianca se apără ca la carte în fața loviturilor puternice, plate, ale Mihaelei. Lobul decisiv încercat de Buzărnescu iese în afara terenului.
4-2, Game Mertens:
După sfaturile antrenorului, Mertens reușește să întrerupă seria bună a româncei. 
4-1, Game Buzărnescu:
Mihaela este de neoprit în aceste momente. Urcă des la fileu, de unde lovește precis. Un smash și un voleu drive îi asigură un avantaj de 3 game-uri.
3-1, Break Buzărnescu:
3 game-uri consecutive ale Mihaelei. Mertens arată semne de precipitare în joc.
2-1, Game Buzărnescu:
Pentru prima dată tabela arată un avantaj al româncei. Românca a redus numărul erorilor neforțate, joacă mai defensiv și o obligă pe Mertens să-și câștige fiecare punct. 
1-1, Break Buzărnescu:
Mihaela variază foarte bine înălțimea loviturilor, controlează punctul decisiv și egalează în setul 2. Procentajul mingilor de break fructificate este unul descurajator însă: 2 din 12.
0-1, Break Mertens:
Ce eroare! Mihaela ajunge în postura ingrată de a reveni de la 0-40. Salvează primele două șanse de break și servește excelent la cea de a 3-a. Voleul drive care a urmat a fost direcționat spre centrul terenului, iar Mertens a reușit passing-ul.

A început setul secund!

4-6: Game și set Mertens: Mihaela rateză două mingi de break consecutive, una dintre ele dramatic. Un backhand în cross iese câțiva milimetri afară. Românca cere hawk-eye, dar fără succes.

4-5, Game Buzărnescu: Mihaela pune presiune pe Mertens.
3-5, Game Mertens:
Buzărnescu ratează o șansă de break și apar primele semne de nervozitate. Românca a vociferat secunde bune după eroarea comisă.
3-4, Game Buzărnescu:
Cel mai ușor joc de serviciu din acest meci pentru româncei.
2-4, Game Mertens:
Buzărnescu își pierde răbdarea și cedează ușor game-ul.
2-3, Break Mertens:
Schimburi interminabile de lovituri. Mihaela reușește să returneze două smash-uri ale adversarei, dar cedează în final.
2-2, Break Buzărnescu:
Lui Mertens nu îi intră primul serviciu, iar Mihaela profită. Agresivă pe retur, cu lovituri de stânga direcționate pe backhand-ul belgiencei, românca egalează situația. 
1-2, Game Buzărnescu:
Mihaela închide game-ul cu un voleu drive dintr-o poziție dificilă. Schimburile au căpătat deja o altă intensitate. Mertens a oferit un retur câștigător, un forehand plat, la scorul de 15-30.
0-2, Game Mertens:
Elise își adjudecă încă un game lung, decis la avantaj. Mihaela a ratat două mingi de re-break. 
0-1, Break Mertens:
Belgianca returnează bine forehand-urile puternice ale Mihaelei și fructifică a 2-a minge de break pe care o are. 

A început partida! Buzărnescu servește prima.

Jucătoarele au ieșit la încălzire!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
170809480450659
Adrian Bochis  •  05 August 2018, 15:13

Ea nu joacă ptr casele de pariuri !!!! Joacă ptr EA !! BRAVOOOOO.. ÎNCĂ UN PAS !! BAFTĂ LA NOAPTE.

rocky2
rocky2  •  05 August 2018, 11:43
Postat de gizeh pe 05 August 2018, 10:25

Felicitări! Forza Miki! ...Baftă in finală!

In finala n-are probleme cu grecoaiaca!

spinoza
spinoza  •  05 August 2018, 11:10

Bravo Mihaela! Succes in finala si nu numai!!!!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează