SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA WIMBLEDON

Na Li, impresionată de Sabine Lisicki: "Serveşte ca un bărbat"

Sabine Lisicki (foto: Reuters.com)
Sabine Lisicki (foto: Reuters.com)

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2011 14:53

Campioana de la Roland Garros a fost eliminată încă din turul al doilea de jucătoarea care în 2010 a ratat aproape întregul sezon din cauza accidentărilor


Na Li a părăsit turneul de la Wimbledon încă din turul al doilea, după ce a fost învinsă de Sabine Lisicki din Germania cu 3-6, 6-4, 8-6. Chinezoaica a fost însă bulversată de modul în care a servit nemţoaica. "A servit ca un bărbat. De la un capăt la altul al meciului a făcut-o cu peste 180 km/h. Aşa ceva e imposibil pentru o femeie", a spus Na Li. Dacă la finalul partidei asiatica era furioasă, Sabine a plîns de bucurie pe iarba de pe Terenul Central.

Perioada cea neagră
Ea a părăsit de multe ori terenul în lacrimi în ultimii doi ani, dar de cele mai multe ori a plîns de durere. Jucătoarea de 21 de ani a început seria nefastă la US Open 2009, după ce în iulie reuşise să ajungă pînă în sferturile de finală de la Wimbledon. În partida cu Anastasia Rodionova, chiar la final ea a căzut şi şi-a sucit glezna. VEZI AICI IMAGINI! Şapte luni mai tîrziu a avut parte de o accidentare mai gravă la gleznă la turneul de la Indian Wells. O accidentare care a trimis-o direct în ghips timp de 7 săptămîni. "A fost foarte greu pentru mine, chiar şi să merg. După şapte săptămîni de stat în cîrje nu mai aveam muşchi la gamba stîngă. A trebuit să iau totul de la zero, să învăţ să merg, să alerg din nou. Înainte de accidentare nu aveam probleme să alerg timp de 60 de minute. După accidentare abia dacă reuşeam un minut. Astfel de lucruri te fac să te întrebi dacă te mai poţi întoarce la tenis", a povestit Sabine.

În timpul în care a fost nevoită să stea, nici măcar la televizor nu se putea uita la tenis. De cîte ori dădea peste un canal ce transmitea tenis, ea schimba postul. "În toată perioada în care am fost accidentată mi-a lipsit tenisul. E pasiunea mea. Sînt o persoană foarte activă, aşa că să stau şapte săptămîni cu ghips şi în cîrje nu e amuzant deloc. Acum sînt bine, am protecţii la ambele glezne şi cred că sînt o jucătoare mai bună decît eram înainte. Pentru că am muncit mai mult la condiţia fizică şi pentru că am mai multă răbdare".

Na Li a simţit pe pielea ei ce înseamnă serviciul nemţoaicei. Un serviciu pe care şi Nick Bollettieri îl laudă. "Lisicki e o jucătoare care loveşte foarte puternic, care-mi aminteşte de un boxer ce dă pumni din orice poziţie. Problema ei este că unele lovituri ajung unde trebuie, altele nu. Dar are o putere extraordinară, lucrează foarte intens şi are o mentalitate de învingătoare extraordinară". Nu degeaba Sabine a spus că cel mai mult din jocul său îi place serviciul. "E minunat să ai o astfel de armă. Cred că am unul dintre cele mai bune servicii din circuitul feminin", a spus Lisicki.

O admiră pe Mary Pierce
Ea a început tenisul la şapte ani şi a fost îndrumată de tatăl său pe tot parcursul carierei. Acum se pregăteşte la Academia lui Nick Bolletieri din Florida. Sabine a reuşit să urce cel mai sus pînă pe locul 23 în ierarhia WTA şi să cîştige două turnee. Le admiră pe Mary Pierce, Martina Hingis şi Jennifer Capriati. "Îmi prind părul la fel ca Mary Pierce. Aveam părul mai scurt şi i-am spus mamei că vreau să-l las să crească pentru că îmi doream să îl pot prinde ca ea. Cînd eram mică îmi plăcea să le văd jucînd pe Capriati şi pe Hingis. De la băieţi întotdeatdeauna mi-a plăcut stilul lui Andre Agassi", a spus Lisicki. Se descrie ca o persoană veselă, care rîde foarte mult, dar a avut parte de prea multă tristeţe pe terenul de tenis. Chiar anul acesta, la Roland Garros, a părăsit terenul pe targă şi în lacrimi.  VEZI IMAGINI AICI! Din fericire, nu a fost nimic grav şi se poate bucura de turneul de la Wimbledon. În turul următor ea o va întîlni pe japoneza Misaki Doi.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
xstyle
xstyle  •  25 Iunie 2011, 00:33

Pai daca si asta e poloneza la origine, atunci pt polonezi e o adevarata drama. Caroline, lidera mondiala si e la danezi, iar asta la nemti. Macar au mai ramas cu: Agnieszka Radwanska care desi a iesit de la Wimb, are potential mare..

domnuliviu
domnuliviu  •  24 Iunie 2011, 18:11

Are nume de poloneza , nu mai vezi sportivi germani autentici .

fzr89
fzr89  •  24 Iunie 2011, 16:12

Bun articol, pacat ca nu e semnat, sa stim cui sa multumim. Felictari si la mai multe de acest gen.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează