SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Nick Kyrgios surprinde! Ce a spus despre Nadal, jucătorul pe care îl jignea în trecut: „Al naibii de bun! Cred că e cel mai mare din toate timpurile”

Kyrgios și Nadal, la finalul meciului de la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images
Kyrgios și Nadal, la finalul meciului de la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 23:57 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 01:05

Nick Kyrgios (26 de ani, 132 ATP) a oferit câteva declarații surprinzătoare la finalul meciului pierdut în fața lui Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) în sferturile de la Indian Wells, scor 6-7 (0), 7-5, 4-6.

Chiar dacă de-a lungul timpului a avut numeroase ieșiri controversate la adresa lui Nadal, pe care l-a jignit sau ironizat în timpul meciurilor directe, Kyrgios are o atitudine total schimbată în ceea ce-l privește pe iberic. 

La conferința de presă de la finalul meciului, australianul le-a vorbit jurnaliștilor despre relația pe care o are în prezent cu Nadal, dar și despre rivalitatea lor. Dacă nu demult îl antipatiza pe Nadal, acum Kyrgios a ajuns să-l numească „cel mai mare din toate timpurile”.

Încă un meci aprig între Nadal și Kyrgios » Momente incredibile cu australianul în prim-plan
INDIAN WELLS
Încă un meci aprig între Nadal și Kyrgios » Momente incredibile cu australianul în prim-plan

Nick Kyrgios, despre Rafael Nadal: „Ne respectăm reciproc foarte mult”

„Credeam, sincer să fiu, că eu voi fi cel care-i va încheia seria de victorii (n.r. - Nadal are 19 victorii consecutive). Am simțit că am jucat bine și că am făcut totul bine, exact cum îmi plănuisem. Totul funcționa. Dar la 5-4, 30-15, nu știu cum mi-a scăpat din mână. Pur și simplu am revăzut acel punct din nou și din nou, și din nou, și din nou, și din nou, și din nou, și tot nu-mi dau seama (n.r. - repetă încontinuu aceleași cuvinte)

(...) Rafa e un campion veritabil. Știi, cred că avem un respect enorm unul pentru celălalt. La fileu ne-am spus unele cuvinte, cuvinte pe care pot să le simt. Ne respectăm foarte mult, e un jucător al naibii de bun. Cred că e cel mai mare din toate timpurile acum.

Nu am spus niciodată vorbe urâte la adresa lui Rafael Nadal. Am avut câteva comentarii despre el, el mi-a răspuns cu alte comentarii. Dar o astfel de rivalitate e bună pentru sport. Sunt Nick Kyrgios și sunt un rival de-ai lui Rafael Nadal!

La asta visezi încă din copilărie, să joci împotriva lui Nadal, cu o asemenea emulație în jur. Nu am văzut ca vreun alt meci să genereze atâta emulație. De fiecare dată când jucăm unul împotriva celuilalt, mass-media o ia razna”, a declarat Kyrgios, conform ATP

Rebelul Kyrgios a fost iertat de copilul de mingi pe care era să-l lovească la Indian Wells » Ce i-a promis puștiului după meci
ATP
Rebelul Kyrgios a fost iertat de copilul de mingi pe care era să-l lovească la Indian Wells » Ce i-a promis puștiului după meci

Într-un fel sau altul, am o relație bună cu toți jucătorii. Chiar și cu Nick, să nu mă înțelegeți greșit. Lumea crede că ne urâm pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut. Nu e adevărat. Nu-l urăsc deloc. Într-un fel, îmi place de el ca personaj. Bineînțeles, atunci când depășește linia, lucrurile se schimbă.

- Rafael Nadal

6-3e raportul meciurilor directe dintre Nadal și Kyrgios, ibericul fiind în avantaj

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Nick Kyrgios

Citește și alte știri din tenis:

Puștiul-minune din tenis l-a învins pe campionul en-titre de la Indian Wells » Duel de 5 stele în semifinale cu Nadal

EXCLUSIV Fostul antrenor al Simonei Halep e încrezător: „E favorită cu Iga Swiatek și cred că va câștiga turneul” » Ce argumente are

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fluctlight871
fluctlight871  •  19 Martie 2022, 03:05

Sunt un rival de-ai lui Rafa? Haha, Nadal probabil nici nu stie exact cine e asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează