SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

EXCLUSIV Fostul antrenor al Simonei Halep e încrezător: „E favorită cu Iga Swiatek și cred că va câștiga turneul” » Ce argumente are

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2022 21:00 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 21:10

Firicel Tomai, omul care a pregătit-o pe Simona Halep la începuturile carierei, crede că fosta sa elevă e favorită în fața polonezei Iga Swiatek, în semifinala de la Indian Wells. Antrenorul mizează pe româncă în turneul californian, pe care l-a mai câștigat în 2015.

  • Meciul dintre Simona Halep și Iga Swiatek, prima semifinală WTA a turneului de la Indian Wells, va avea loc sâmbătă dimineața, nu mai devreme de ora 03:00 în România, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 2.

Intervievat de Gazeta Sporturilor, Firicel Tomai și-a expus argumentele pentru care o vede pe Simona Halep favorită în fața polonezei. Condițiile de joc, dar și forma etalată pe durata terenului, l-au determinat pe antrenorul român să facă un pronostic optimist.

Firicel Tomai: „Simona Halep e favorită cu Iga Swiatek, cred că va câștiga turneul”

În opinia mea, Simona e aproape de forma maximă. Ei îi place foarte mult la Indian Wells, îi plac terenurile, îi place clima, îi place cum zboară mingea. Sper să câștige turneul, deși Swiatek e destul de periculoasă.

Dar Simona a arătat un joc convingător, fără ezitări. Dacă joacă așa, Simona poate bate pe oricine. Nu cred că Swiatek e atât de consacrată și confirmată de rezultate încât să fie un zid de netrecut. Simona știe că poate s-o bată și asta e foarte important.

Personal, o văd favorită pe Simona Halep și cred că va câștiga și turneul. Dacă se relansează aici, e «back in business!» Dar să fie sănătoasă, așa cum am mai spus. Asta e condiția pentru a juca foarte bine”, a spus Firicel Tomai, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Final de drum! Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek
INDIAN WELLS
Final de drum! Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek

[Se simte prezența în lojă a antrenorului Morgan Bourbon?] Nu contest calitatea antrenorului respectiv, dar cred că, în primul rând, Simona se simte liberă, descătușată, ținând cont de faptul că a rupt colaborările cu specialiștii români.

Un antrenor străin îți poate trezi puțin mentalitatea, dar cel mai important e că ea joacă și se simtă liberă, nu mai are opreliști. Se vede după aparițiile sale din lojă că acel antrenor își dorește să se lanseze și să facă ceva cu Simona. Acest efort din partea tuturor poate să ducă la o concentrare de energie și la obținerea rezultatelor.

- Firicel Tomai, antrenor, pentru GSP.ro

Fostul antrenor al Simonei Halep e încrezător: „E favorită cu Iga Swiatek și cred că va câștiga turneul” » Ce argumente are
Firicel Tomai, în stânga, alături de Victor Hănescu / Sursă foto: Facebook

Simona Halep – Iga Swiatek, în semifinalele Indian Wells

  • Iga Swiatek a început competiția de la Indian Wells pe locul 4 WTA, dar de săptămâna viitoare va ocupa locul 2. Poloneza le va depăși pe Barbora Krejickova și Aryna Sabalenka.
  • Simona Halep, locul 26 la începutul turneului, va urca cel puțin până pe locul 19 WTA grație parcursului de la Indian Wells. Dacă ajunge în finală, jucătoarea noastră va fi propulsată pe locul 14! Dacă merge până la capăt și ridică trofeul, de luni va ocupa locul 13 WTA.
  • Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep are asigurat un cec în valoare de 344.000 de dolari. Dacă va trece de Swiatek, suma ajunge la 646.000 de dolari, iar dacă obține trofeul va primi 1.231.000 de dolari.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Petra Martic

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep revine după trei ani! Căpitanul Tecău a anunțat echipa României pentru duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup

VIDEO Halep a anunțat la ce turneu participă după Indian Wells și Miami: „Voi juca aici pentru prima dată

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
vasileroaita
vasileroaita  •  18 Martie 2022, 21:44

Nu aveți decât poze cu amigdalele Simonei?!

cirus11
cirus11  •  18 Martie 2022, 21:30

Swiatek este clar favorita, Simona a aratat foarte bine dar nici nu a dat peste vreo jucatoare care sa-i puna probleme seriose asa ca nu stim de fapt la ce nivel este.

mafa
mafa  •  18 Martie 2022, 21:23

Swiatek are 9 meciuri castigate consecutiv ,va fi nr 2 mondial , lumea intreaga spune ca este cea mai buna jucatoare din acest an, dar Simona este favorita acestui meci !!...asa o fi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează