SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Djokovic e în semifinale la Wimbledon! Revine incredibil de la 0-2 la seturi și îl doboară pe Sinner » Cine e următorul adversar

Novak Djokovic /  Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iulie 2022 18:49 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 20:00

Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) s-a calificat în semifinale la Wimbledon, după o nouă revenire-marcă înregistrată. Condus cu 0-2 la seturi de italianul Jannik Sinner (20 de ani, 13 ATP), sârbul a trecut la planul B și a câștigat autoritar următoarele trei seturi, impunându-se cu 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, după 3 ore și 39 de minute. 

  • Pentru un loc în finală, Novak Djokovic îl va întâlni fie pe David Goffin (58 ATP), fie pe britanicul Cameron Norrie (12 ATP).

De șase ori campion la Wimbledon, Djokovic a întâmpinat azi cel mai dur test din turneu. L-a avut în față pe Jannik Sinner, unul dintre reprezentanții de seamă din noua generație a tenisului masculin. Iar italianul a fost la înălțime timp de două seturi, în care l-a dominat pe fostul lider mondial la aproape toate capitolele.

Sinner îl învinsese în turul anterior pe Carlos Alcaraz și a demonstrat încă din primul set că se află într-o dispoziție grozavă de joc. A anihilat rapid break-ul lui Djokovic, a dictat ritmul schimburilor și s-a impus cu 7-5, după 58 de minute. 

Djokovic nu s-a „dezmeticit” nici după pierderea primei manșe, fiind surclasat de Sinner în setul secund. Italianul a realizat două break-uri, suficiente pentru un 6-2 dezarmant!

Djokovic revine incredibil de la 0-2 la seturi și îl doboară pe Sinner

Numai că de acolo, așa cum a făcut-o de atâtea și atâtea ori pe durata carierei, Djokovic s-a transformat complet. A lăsat în urmă evoluția străvezie din primele două seturi, și-a ridicat procentajele la serviciu, a început să greșească mai puțin, iar Sinner n-a mai ținut pasul. 

După ce a luat setul trei cu 6-3, Djokovic a intrat în modul pilot automat: l-a „hipnotizat” pe Sinner, care a fost aproape să se accidenteze urât la finalul setului patru, și a mai cedat doar patru game-uri până la final. Un dublu 6-2 a pus capăt visului lui Jannik, iar Nole poate răsfula ușurat: a scăpat de cel mai complicat adversar de pe jumătatea sa de tablou și se poate gândi acum la un nou succes la Wimbledon, al șaptelea.

Novak Djokovic are un obiectiv clar la Wimbledon

Fără liderul mondial Daniil Medvedev la start, interzis de organizatorii de la Wimbledon, Novak Djokovic beneficiază din nou de statutul de favorit principal. Cu un sezon 2022 bulversat de probleme de toate felurile, Nole încearcă să-și adjudece, la Londra, primul său Grand Slam al anului.

Miza e mare pentru el: nu trebuie să piardă contactul cu marele rival Nadal, ajuns la borna #22 după Roland Garros. Sârbul are 6 titluri la Wimbledon, iar casele de pariuri îl consideră favorit cert și pentru ediția din acest an.

VIDEO Punct spectaculos în meciul Djokovic - Sinner

Tabloul complet al sferturilor de finală de la Wimbledon

  • Novak Djokovic - Jannik Sinner 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2
  • David Goffin - Cameron Norrie
  • Cristian Garin - Nick Kyrgios
  • Taylor Fritz - Rafael Nadal

Citește și alte știri din tenis: 

Kyrgios, chemat în fața instanței » Riscă până la doi ani de închisoare

Paula Badosa nu-și revine după eșecul cu Simona Halep: „Sunt la fel de șocată cum sunteți și voi!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  06 Iulie 2022, 15:06
Postat de anti_fcsb_superliga_psg_bayern pe 05 Iulie 2022, 22:40

Putinistul asta ar trebui interzis din sport pina nu se vaccineaza.

dc nu-ti schimbi nick-ul in ''pro vaccin''? ar capata sens si elucubratiile tale...

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  05 Iulie 2022, 22:40

Putinistul asta ar trebui interzis din sport pina nu se vaccineaza.

vasileroaita
vasileroaita  •  05 Iulie 2022, 19:35

Circul alb... chiar e circ! Tenis de foarte slabă calitate, cu rezultate dinainte stabilite.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează