SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Altă controversă?! Ce se întâmplă cu Novak Djokovic, cu o zi înainte de startul Indian Wells

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 martie 2022 09:07 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 09:33

Novak Djokovic (34 de ani, 2 ATP) încă nu știe dacă va participa sau nu la Indian Wells, primul Masters al anului, care începe săptămâna aceasta. În timp ce toți jucătorii sunt deja în California, sârbul așteaptă să afle dacă îi va fi sau nu permis să joace nevaccinat.

Alt turneu, altă controversă pentru Novak Djokovic. Deși inițial își luase gândul de la participarea la Indian Wells, fostul lider mondial nu s-a retras încă de pe tabloul turneului californian. Sârbul urmează să afle dacă americanii îi vor permite să ia startul în turneu chiar dacă nu e vaccinat.

Deocamdată, Djokovic și-a aflat adversarii de pe tabloul principal, iar organizatorii au emis un comunicat în ceea ce privește situația sa. În cazul în care nu va fi primit în California, locul lui Nole pe tablou va fi luat de un lucky-loser, exact ca la Australian Open.

Cine sunt sportivii care s-au solidarizat cu Vladimir Putin + cum a devenit sportul din Rusia o unealtă politică
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Cine sunt sportivii care s-au solidarizat cu Vladimir Putin + cum a devenit sportul din Rusia o unealtă politică

Participă sau nu Novak Djokovic la Indian Wells?

„Novak Djokovic este pe lista de start și, ca atare, numele lui a fost introdus la tragerea la sorți de azi. Suntem în prezent în legătură cu echipa sa, dar nu s-a stabilit încă dacă va participa la competiție, rămânând de stabilit dacă poate obține aprobarea CDC pentru a intra în țară”, au anunțat organizatorii de la Indian Wells, în cursul dimineții. 

De cinci ori campion la Indian Wells, Djokovic a fost repartizat în partea inferioară a tabloului. Ar putea da în primul tur fie peste David Goffin (71 ATP), fie peste Jordan Thompson (78 ATP), iar un duel cu Andy Murray (88 ATP) e la orizont în turul secund. Nole e pe aceeași parte de tablou cu Alexander Zverev (3 ATP), Matteo Berrettini (6 ATP) și Andrey Rublev (7 ATP).

Expulzat din Australia, Novak Djokovic a participat la un singur turneu în 2022, la Dubai, unde a pierdut în faza sferturilor de finală în fața cehului Jiri Vesely, numărul 123 ATP. Nu se știe care va fi calendarul sârbului în perioada următoare, acesta anunțând că nu va lua parte la competițiile care solicită vaccinarea jucătorilor.

Djokovic va juca la Roland Garros

Între timp, sârbul a primit o veste excelentă. Franța va renunța la necesitatea certificatului de vaccinare pentru accesul în unitățile sportive, începând de luni, 14 martie. Astfel, Novak Djokovic, nevaccinat, își va putea apăra titlul cucerit anul trecut la Roland Garros.

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”: „Halep nu e meseriașă! Eu nu aș fi făcut treabă cu ea. Știu însă ce antrenor i s-ar potrivi”

ATP a anunțat decizia în cazul lui Alexander Zverev, după ce neamțul și-a rupt de nervi racheta în scaunul arbitrului

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează