SPORTURI  »  TENIS  »  ATP DUBAI

S-a întors! Djokovic, victorie la primul meci din 2022 + cum ar putea pierde locul 1 la finalul săptămânii

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2022 22:15 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 22:23

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a revenit pe teren după scandalul uriaș în care a fost implicat în Australia. La primul meci din 2022, în primul tur de la Dubai, Nole l-a învins în minimum de seturi pe italianul Lorenzo Musetti (19 ani, 58 ATP), scor 6-3, 6-3, după o oră și 15 minute de joc.

Sârbul, care n-a mai jucat un meci oficial din noiembrie 2021, a luat astăzi startul în turneul ATP 500 de la Dubai, unde organizatorii nu au impus vaccinarea obligatorie pentru jucători.

Într-o reeditare a partidei de anul trecut de la Roland Garros, în care Djokovic a câștigat deși a fost condus cu 0-2 la seturi, sârbul l-a învins fără mari emoții pe Musetti, într-o partidă rezolvată în două seturi câștigate la 3.

Sârbul n-a părut deloc afectat de evenimentele controversate din Australia, dominându-l în momentele cheie pe puștiul de 19 ani. Djokovic a oprit orice tentativă de revenire a lui Musetti, salvând toate cele șapte mingi de break avute de adversarul său.

Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”
ATP
Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”

Novak Djokovic, după prima victorie din 2022: „O experiență fantastică”

Spectatorii s-au înghesuit pentru a-l urmări live pe Novak Djokovic, iar sârbul a beneficiat de o primire extrem de călduroasă din partea publicului. La ieșirea pe teren, Nole a fost aplaudat la scenă deschisă, iar la finalul partidei le-a mulțumit fanilor săi. 

A trecut ceva timp de când n-am jucat și nu puteam să găsesc un loc mai bun pentru a reveni. A fost o experiență fantastică, m-ați primit cu căldură și vă mulțumesc din tot sufletul. Am avut un moment cu câteva erori neforțate, ceva necaracteristic pentru mine, dar am reușit să trec peste și să câștig în minim de seturi contra unui jucător foarte talentat. A bătut puțin și vântul dar, una peste alta, a fost o experiență plăcută.

- Novak Djokovic, la finalul meciului cu Musetti

Novak Djokovic are adversari complicați la primul turneu după expulzarea din Australia

Djokovic va da în turul secund fie peste australianul Alex de Minaur (23 de ani, 32 ATP), fie peste rusul Karen Khachanov (25 de ani, 27 ATP), care l-a mai învins în trecut pe sârb.

În sferturi, pentru Djokovic s-ar întrevede un duel cu Roberto Bautista Agut (33 de ani, 16 ATP). Spaniolul e în formă, cucerind sâmbătă titlul de la Doha.

Într-o eventuală finală, Djokovic l-ar întâlni fie pe Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP), proaspăt campion la Marseille, fie pe Jannik Sinner (20 de ani, 10 ATP).

Djokovic ar putea pierde fotoliul de lider în ATP

Actuala săptămână e una cu mize importante în clasamentul ATP. Djokovic ar putea fi detronat de către Daniil Medvedev, rusul participând, alături de Nadal, Zverev și Tsitsipas, la turneul de la Acapulco (Mexic). Există mai multe scenarii în care Nole ar putea fi devansat de Medvedev:

  • Dacă Medvedev se impune la Acapulco.
  • Dacă Djokovic nu câştigă titlul la Dubai, iar Medvedev ajunge în ultimul act la Acapulco
  • Dacă Djokovic nu face finala la Dubai, iar Medvedev ajunge în semifinale la Acapulco
  • Dacă Djokovic nu ajunge în semifinale la Dubai, iar Medvedev trece de primul tur la Acapuclo
  • Dacă Djokovic nu atinge faza sferturilor de finală la Dubai, indiferent de rezultatul lui Medvedev. 

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Povestea săptămânii în sportul mondial: un ucrainean și un rus au câștigat împreună un turneu de tenis: „Pace tuturor!”

VIDEO Jaqueline Cristian, singura româncă rămasă la Doha! Prestație entuziasmantă în meciul cu Rybakina » Cîrstea și Begu, fără replică astăzi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
124539313460293
Marian Popescu  •  22 Februarie 2022, 08:40
Postat de vasileroaita pe 22 Februarie 2022, 01:46

N-a fost nimic controversat în Australia. Legea spune că nu intri nevaccinati în acea țară și... Nu a întrat!

Un sportiv perfect sanatos a fost oprit de o "lege" inutila.

dudulici
dudulici  •  22 Februarie 2022, 06:26
Postat de vasileroaita pe 22 Februarie 2022, 01:46

N-a fost nimic controversat în Australia. Legea spune că nu intri nevaccinati în acea țară și... Nu a întrat!

Ba a fost chiar foarte controversat,atata timp cat alti jucatori nevaccinati au intrat in Australia si au jucat la Open!!!!Nu ai citit asta in presa,nu?!Pai nu e de mirare!Asa cum te-a spalat pe creier propaganda comunista si ai ajuns sa-ti pui drept nickname Vasile Roaita,un informator al Sigurantei ridicat la grad de erou de catre Dej,tot asa iti spala acum creierul propaganda capitalista si nu intelegi nimic !!!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  22 Februarie 2022, 01:46

N-a fost nimic controversat în Australia. Legea spune că nu intri nevaccinati în acea țară și... Nu a întrat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează