SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP LOCUL 1 WTA

Nu a văzut de la început în Halep un posibil lider WTA » Cum și-a impresionat Simona omul de încredere

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 09:49

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, nu a văzut de la început în româncă un posibil lider WTA, ci a rămas impresionată de energia și dorința ei de a câștiga.

O discuție purtată după Roland Garros capătă acum validarea. A durat puțin până când s-a împlinit o previziune ce avea aer de inevitabilitate. Abia trecuseră câteva zile de la finala pariziană, în care Halep fusese la 3 game-uri de victorie și de locul 1 mondial, iar Virginia Ruzici spunea că "ea a reușit un sezon excepțional, cred că va deveni numărul unu mondial în următoarele săptămâni pentru că forma ei este bună și este capabilă să joace pe toate suprafețele, nu numai pe zgură".

- Atunci când i-ai propus să o manageriezi, te gândeai că poate ajunge numărul unu mondial?
- Nu, când am văzut-o jucând la Roland Garros la juniori, m-a impresionat prin deplasare, prin energia pe care o avea, prin dorința de a câștiga și chiar prin tehnica ei. Deși, bineînțeles cu timpul, în ultimii opt-nouă ani, din punct de vedere tehnic sunt unele îmbunătățiri, atât în lovitura de dreapta, cât și la serviciu și așa mai departe. Tehnica ei s-a îmbunătățit pentru că s-a lucrat.

O jucătoare de Top 10

- Atunci, unde credeai că va ajunge?
- Am văzut în ea un talent deosebit, efectiv, nu m-am gândit la numărul unu mondial în momentul acela. M-am gândit și am văzut în ea o jucătoare de Top 10, deja la aproape 17 ani, pentru că nu-i împlinise, și am avut dorința să lucrăm împreună. Mai târziu, mai ales cu timpul, după ce am văzut capacitatea pe care o are de a câștiga turnee și de a nu le peirde pe majoritatea în finală. Cu excepția celor două de la Roland Garros. Cu timpul, capacitatea ei de a merge până la capăt m-a impresionat mai mult și am văzut în ea potențial mai ridicat decât Top 10.

"Cu siguranță va fi numărul unu mondial", spunea Virginia Ruzici atunci. "Este inevitabil și ceea ce contează este ca atunci când va ajunge pe această poziție să nu simtă presiunea acestui loc, de a fi absolut învingătoare în fiecare săptămână și în fiecare turneu. Cred însă că este mult mai matură, a trecut prin multe în ultimii ani, a avut suișuri și coborâșuri care au maturizat-o, care i-au adus mai multă experiență și este acum capabilă să gestioneze orice situație", încheia singura româncă învingătoare într-un turneu de Mare Șlem.

"Dacă vor mai și săptămâni când va cădea de pe unu pe doi, nu va fi o mare nenorocire, acest lucru se întâmplă și la bărbați"
Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  10 Octombrie 2017, 10:28

Stimata Ruzici, destul de diplomata in a aprecia pozitia si dainuirea pe locul I a Simonei. Se vde ca ati trait mult prin ... alte zari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează