SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Omul care a oprit dominația lui Nadal la Roland Garros se retrage » Ultimul meci oficial l-a jucat în 2011: "Am crezut că pot reveni"

Robin Soderling
Robin Soderling

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2015 09:57

Robin Soderling, 31 de ani, a declarat că renunță definitiv la încercarea de a mai reveni în tenisul profesionist.

După mai multe încercări eșuate de a reveni în circuitul ATP și avînd deja planuri de a deveni impresar și comentator, suedezul a anunțat că nu va mai juca tenis profesionist.

Cariera tenismanului s-a oprit în 2011, cînd a cîștigat turneul de la Baastad, disputat pe zgură. După acest meci, jucătorul a suferit de mononucleoză (n.r boală infecțioasă produsă de virusul Epstein-Barr și care se transmite prin sărut) și nu și-a mai putut continua cariera.

Suedezul, locul 4 ATP în 2010, este cel care în 2009 l-a stopat pe Rafa Nadal din drumul spre al cincilea trofeu consecutiv la Roland Garros. Soderling l-a învins pe spaniol în optimile turneului și a oprit dominația spaniolului. Suedezul a ajuns pînă în finala acelei ediții, pierzînd în fața lui Roger Federer.

"Mă uit la cariera mea cu mîndrie și o consider un succes. În ultimii ani credeam că pot reveni în elita tenisului, dar mi-am dat seama că niciodată nu voi fi suficient de sănătos pentru a juca la nivelul la care îmi doresc" Robin Soderling

10
turnee ATP a cîștigat Soderling în cariera sa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează