SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Opinie Cristi Coman » Nu mai trebuie să pârjolim holdele! Ion Țiriac spune că s-a rezolvat: „Dacă nu joacă Halep la FED CUP cu rusoaicele, pierdem cu 5-0”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 15:02

„Domnul Covaliu, va purta steagul Simona?” Președintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, în spatele Simonei, dă din cap că da. Lumea aplaudă. „E înregistrată!”, spune Simona Halep și se bucură ca un copil merituos.

Recunoașteți probabil scena de la primirea Simonei Halep la Aeroportul Otopeni, pe 15 iulie, după câștigarea turneului de la Wimbledon. Iar steagul este cel care se va afla în fruntea sportivilor români la Tokyo, la ceremonia de deschide a Jocurilor Olimpice din 2020.

Înainte de Jocurile Olimpice va fi însă FED CUP, pentru prima dată cu formatul nou, preluat după modelul Cupei Davis. Cu meci de calificare – în februarie, România - Rusia – apoi turneu final în aprile, 12 naționale, la Budapesta.

Simona Halep este indispensabilă echipei României. Ultima confruntare din FED Cup, cu Franța, a dovedit-o. Dar stai! Internetul s-a aprins emoțional când a descoperit declarația lui Ion Țiriac de la SportEd Talks: „Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice”

Și a mai zis Țiriac ceva, care are cu totul altă relevanță când vine de la președintele Federației Române de Tenis: „Dacă nu jocă Help, pierdem cu rusoaicele cu 5-0.”

Simona Halep - un om cu o voință de fier, afectat în ultimele luni de probleme medicale, poate câștiga sau pierde un Grand Slam împotriva tuturor. Dar care păstrează un nivel al valorii la care pierde sau câștigă încă peste orice altă jucătoare de tenis din România.

„După Halep, Sahara! Tenisul dispare”, a spus Țiriac la Prietenii lui Ovidiu.

Am vrea să ne reprezinte, nu vrem deșert, mai ales când este vorba despre echipa României, să ne reprezinte musai și la Budapesta și la Tokyo. Am vrea să răzbune toate frustrările, să nu piardă decât la Ashleigh Barty și doar dacă Barty e pe primul loc când o bate. Am vrea să o întindem ca pe elastic, să o bată pe cealaltă „românca nostră”, Bianca Andreescu, pentru că atunci când joacă împotriva Simonei e prea canadiancă. 

Și sigur am vrea să nu mai aibă personalitate, să ne asculte pe noi „românii care o susținem”, să se mobilizeze exact atunci când pică psihic și să fie gata să suporte durerile de gleznă sau de spate, „dacă țara i-o cere”. Am vrea fie gata să acopere „pierderile” celorlalte sporturi la care memoria nostră ancestrală ne spune că eram campioni indiscutabili.

Noi, chibiții, vrem toate astea ACUM. Și știm și de ce pierde, când pierde, avem mereu explicații: nu are preparator psihic ok, nu avea antrenor de top sau nu are o echipă de psihologi care să-i țină moralul așa cum cer comentatorii de la meciurile ei sau analiștii de prima mână a tenisului.

Nu cred că Ion Țiriac vorbește să se afle în treabă, mai ales că după ce ce anunță neparticiparea Simonei la FED Cup mai adaugă un „Vedem!”. Adică nu e ferm convis că Simona va lipsi de la Budapesta, mai e loc de întors.

Miza olimpică poate fi într-adevăr un moment de schimbare de paradigmă. Pentru Simona Halep și pentru cei care o suțin. 

Și poate să vină exact pe MAREA AȘTEPTARE românească: aurul olimpic. Să fim acolo, în Olimp, unde se dau laurii. 100 de sportivi și doar un aur la Rio, în 2016, fără ca echipa de gimnastică să traveseze oceanul – mult prea puțin pentru orgoliul nostru călcat în picioare. Horia Tecău și Florin Mergea au luat argintul.

Pragul pentru calificare la Jocurile Olimpice, undeva în primele 50 WTA, pentru Simona înseamnă doar să reușească să se mențină sănătoasă. Pentru celelalte membre ale echipei Olimpice anunțate în decembrie înseamnă greu spre imposibil.

Jucătoarele românce din echipa pentru Olimpiadă, Clasament WTA la zi:

Simona Halep: locul 4

Sora Cîrstea: 74

Irina Begu: 100

Mihaela Buzărnescu: 110

Monica Niculescu: 117

Ana Bogdan: 121

Irina Bara: 164

Alexandra Dulgheru: 825

Citește și:

Ion Țiriac, veste proastă pentru români: „Halep mi-a zis că nu vrea să joace la Fed Cup” » Motivul Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
popaprostu12
popaprostu12  •  23 Noiembrie 2019, 16:27
Postat de ovidiu2019 pe 23 Noiembrie 2019, 16:17

Care e racheta aia a 2-a mai buna din Australia decat a noastra? Pe Stosur o poate invinge oricare de la noi.

Pe zgura,se poate,dar si acolo am dubiile mele ca o mai invinge Begu,dupa ce am vazut ce a facut in meciul cu Parmentier si mai ales in ce etapa a carierei ei se afla,si in cazul lui Buzarnescu si Tig e cam acelasi lucru,din pacate nu avem o racheta 2 sau un dublu destul de bun pentru acest nivel,degeaba ne imbatam cu apa rece.

ovidiu2019
ovidiu2019  •  23 Noiembrie 2019, 16:17
Postat de popaprostu12 pe 23 Noiembrie 2019, 16:16

Cum e si Barty pentru Australia,bine si la ei exista o racheta 2 mai buna decat a noastra,care e si o jucatoare de dublu cu 6 GS-uri(Sam Stosur) dupa ce dispare ea nici o sansa sa ajunga intr-o finala de Fed Cup cel putin doua generatii,apropo Australia a pierdut 9 finale consecutive(adevarat ca au 7 titluri),dar nu au castigat din 1974 incoace,nu am auzit ca Barty si compania sa fie injurata cum e Halep in Romania,dar ce asteptari sa ai de la "fanii" romani.

Care e racheta aia a 2-a mai buna din Australia decat a noastra? Pe Stosur o poate invinge oricare de la noi.

popaprostu12
popaprostu12  •  23 Noiembrie 2019, 16:16
Postat de magura pe 23 Noiembrie 2019, 15:08

Deci daca nu joaca Simona, pierdem cu 5-0. Inseamna ca daca ar juca, pierdem cu 4-1 sau 3-2. E ceva... :)))))))))))) Deci tot pierdem...

Cum e si Barty pentru Australia,bine si la ei exista o racheta 2 mai buna decat a noastra,care e si o jucatoare de dublu cu 6 GS-uri(Sam Stosur) dupa ce dispare ea nici o sansa sa ajunga intr-o finala de Fed Cup cel putin doua generatii,apropo Australia a pierdut 9 finale consecutive(adevarat ca au 7 titluri),dar nu au castigat din 1974 incoace,nu am auzit ca Barty si compania sa fie injurata cum e Halep in Romania,dar ce asteptari sa ai de la "fanii" romani.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează