SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Patricia Țig a sperat timp de un set cu Jessica Pegula, dar americanca a fost prea puternică » Pati pleacă de la New York cu capul sus

Patricia Țig a fost învinsă de Jessica Pegula / Sursă foto: Instagram@ WTA România
Patricia Țig a fost învinsă de Jessica Pegula / Sursă foto: Instagram@ WTA România

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 08:03 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 08:44

Patricia Țig a fost eliminată în această dimineață în turul secund al turneului de Mare Șlem de la US Open. Jucătoarea din România a cedat în minimum de seturi în fața favoritei trei de la New York, Jessica Pegula, locul 3 WTA, scor 3-6, 1-6, însă are motive să fie optimistă după parcursul de la New York. 

Intrată pe tabloul principal grație clasamentului protejat, Patricia Țig produsese o mare surpriză în primul tur, reușind s-o învingă pe Rebecca Marino. Bonusul a fost pe măsura rezultatului: o confruntare de gală cu Jessica Pegula, una dintre jucătoarele în vogă din tenisul feminin, campioană anul acesta la Montreal.

Scena? Arena „Artur Ashe”, un „templu” al tenisului mondial.

Conștientă că n-are motive să simtă presiune, Patricia a intrat pe teren cu aceeași atitudine curajoasă pe care o afișase și în primul tur. Românca și-a pierdut primele două game-uri jucate cu serviciul, însă asta n-a însemnat neapărat că setul a curs într-o singură direcție.

Curajoasă, Țig a luat-o tare pe ilustra sa adversară și și-a recuperat rapid serviciul. Era un prim semn că românca se află într-o dispoziție bună de joc și că e acolo să savureze momentul, nu să lase emoțiile negative s-o copleșească.

Simona Halep, anunț de ultimă oră: „Am aflat astăzi. Teribil de dezamăgitor”
CAZ DOPAJ
Simona Halep, anunț de ultimă oră: „Am aflat astăzi. Teribil de dezamăgitor”

Patricia Țig a sperat timp de un set cu Jessica Pegula, dar americanca a fost prea puternică

Însă Pegula e una dintre cele mai consistente jucătoare ale momentului, iar forma ei recentă stă martoră. 

Jessica, poreclită „Mrs. Consistency”, s-a dus rapid la 4-1, pentru ca apoi să urmeze cele mai bune momente de joc ale Patriciei, cu două game-uri la rând câștigate, inclusiv un break la zero prin care s-a apropiat la 3-4. Soarta primei manșe s-a scris în game-ul opt, în care Pegula a gestionat mai bine un game de mare intensitate pe serviciul româncei.

Favorita gazdelor a închis setul la trei, iar Țig n-a mai putut menține același ritm și în manșa secundă. Tot ce a putut să facă Patricia a fost să evite „covrigul”, adjudecându-și game-ul de onoare la 0-4, după ce a revenit de la 15-40.

Patricia Țig a început urcușul

Jucătoarea de 29  de ani pleacă de la New York nu doar cu un cec în valoare de 123.000 de dolari, ci și cu multiple motive de optimism: a etalat un joc care o îndreptățește să spere că poate reveni la forma din urmă cu câțiva ani, iar un prim pas a fost deja făcut. Grație parcursului de la New York, va urca 251 de poziții în ierarhia feminină. De pe locul 700, Patricia va ajunge până pe 449.

VIDEO Rezumatul meciului Jessica Pegula - Patricia Țig

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, anunț de ultimă oră: „Am aflat astăzi. Teribil de dezamăgitor”

Patrick Mouratoglou, luat la țintă de mama lui Holger Rune: „Nu știu ce se întâmplă! Cert e că fiul meu plătește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  01 Septembrie 2023, 16:19

Nu-i nimic, ai progresat foarte mult. Succes mai departe !

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  01 Septembrie 2023, 14:25

Bravo Patricia , felicitari ! Nu ai jocuri in picioare , dar asta vine cu timpul .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close