SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Patricia Țig despre strategia sa la Roland Garros: „Nu contează că este un turneu obișnuit sau unul de Grand Slam”

Patricia Țig lovind un forehand FOTO Guliver/GettyImages
Patricia Țig lovind un forehand FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 01 octombrie 2020 21:56 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 23:42

Patricia Țig (26 de ani și 59 WTA) s-a calificat ieri în turul al treilea la Paris, după ce a trecut de Christina Mchale cu 6-4, 6-3

Jucătoarea din România a făcut un meci precis în turul al doilea și a reușit să-i anihileze jocul adversarei sale, mult mai obișnuită cu turneele de Mare Șlem. Patricia e la a șasea prezență pe tabloul principal la un astfel de turneu, iar după victoria cu 6-3, 6-4 în fața Christinei Mchale e pentru prima oară în turul al treilea. 

„Am lucrat foarte mult de când am văzut că voi juca împotriva ei, ca să-i anulez lovitura ei cea mai bună, suntem amândoi fericiți că am putut să fac acest lucru și în timpul meciului", a spus Patricia, invocându-l pe soțul și antrenorul său Răzvan Sabău.

 Tactici diferite 

Cum se desfășoară ședințele lor tactice? „De obicei ne uităm la fiecare jucătoare, mai mult sau mai puțin, dacă am mai evoluat împotriva ei vrem să vedem dacă s-a schimbat ceva sau, dacă nu, studiem un pic mai mult jocul ei. De obicei le vedem pe viu la meciuri și ne dăm seama destul de repede ce ar trebui să fac, de asemenea, de la încălzire îmi dau seama de niște chestiuni pe care trebuie să le fac în timpul meciului", a explicat ea. 

Patricia Țig a reușit a șaptea victorie consecutivă pe zgură, dar spune că nu și-a fixat niciun țel pentru acest turneu și speră că mai are multe meciuri de jucat. „Nu stabilim nimic înainte de niciun turneu, nu contează că este un turneu obișnuit sau de Grand Slam, încercăm să luăm lucrurile așa cum vin și să ne facem treaba cum trebuie în fiecare zi". În turul următor, ea se va duela cu Fiona Ferro, 49 WTA. 

A fost un meci greu, de acum încolo orice meci e greu, indiferent de clasament, fiecare își dorește să dea ce e mai bun. Mă bucur că am reușit să rămân prezentă.
- Patricia Țig

Mă simt la fel, mai sunt multe meciuri pe care aș putea să le am aici, încerc să rămân conectată la ce este în prezent. Luăm totul așa acum vine.
- Patricia Țig 

 „Un copil echilibrat" 

Patricia Țig este una dintre puținele mame prezente pe tabloul de la Roland Garros, alături de Serena Williams, Victoria Azarenka sau Țvetana Pironkova. Cum împacă rolul de jucătoare cu cel de părinte? „Cred că foarte bine, Sofia e un copil foarte echilibrat și foarte liniștit și fericit. Suntem bine pentru ea, iar asta e cel mai important în situația de față ca ea să fie liniștită. Eu și Răzvan avem aceleași păreri despre cum ar trebui să o îndrumăm pe ea. Facem o treabă foarte bună și sper să fie în continuare așa", a explicat ea. Dacă la Istanbul Sofia, care la finalul anului va împlini 2 ani, a fost prezentă, acum ea a rămas în România. 

25 de lovituridirect câștigătoare a reușit Patricia Țig în partida de ieri, în timp ce adversara a adunat 12

Citește mai multe știri despre Rolan Garros:

Irina Bara, după calificarea în turul al treilea: „O să mă bucur mult de victoria aceasta și sper să am un joc bun în continuare"

SIMONA HALEP - AMANDA ANISIMOVA. Organizatorii au anunțat programul de la Roland Garros! Când se joacă Halep - Anisimova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  02 Octombrie 2020, 20:18

Felicitari pentru Patricia si succes mai departe si la simplu si la dublu. Patricia impreuna cu Mitu s-au calificat astazi in optimi la dublu, dar revista neprofesionista GSP habar nu are !

111718014027739
Ioan David  •  02 Octombrie 2020, 13:57

Mult Succes Patricia , Esti Ft. Talentata , Ai Toate Loviturile in "bagaj" si ceea ce lipseste la multe jucatoare : Determinarea De A "Castiga" (esential). Finala Cu Simona ; si de ce Nu sa iei Titlul . Multa Sanatate si Bafta .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează