SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Patricia Țig după meciul maraton de la Roland Garros: „Dacă aș putea să dau timpul înapoi, mi-aș schimba atitudinea”

Fiona Ferro și Patricia Țig la finalul partidei FOTO Guliver/GettyImages +14   FOTO
Fiona Ferro și Patricia Țig la finalul partidei FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 20:27 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 21:30

Patricia Țig a pierdut sâmbătă în fața Fionei Ferro cu 6-7 (7),  6-4, 0-6 într-un meci cu scântei 

Jucătoarea din România a stat două ore și patruzeci și opt de minute pe teren într-o partidă cu de toate. „Ea este o jucătoare foarte bună și a făcut un meci excepțional. Cred că m-am consumat foarte mult în primele două seturi, iar pe final pentru mine a fost greu să mențin același nivel. Per total, sunt foarte fericită, am luptat pentru fiecare punct, și mi-ar plăcea să mai evoluez contra ei”, a spus Patricia Țig la câteva minute după finalul partidei.

„Nu am reușit să rămân calmă”

Apoi a continuat: „Îmi plac condițiile de aici, din păcate nu am reușit să rămân calmă, e dificil să joci împotriva unei fete din țara în care se desfășoară turneul. Dacă aș putea, aș vrea să pot schimba întreaga atitudine pe care am avut pe teren”. Românca în vârstă de 26 de ani se referea la felul în care s-a comportat publicul francez și la reacțiile sale.

Patricia a revenit asupra meciului în partea de videoconferință desfășurată în limba română. „Am avut multe ocazii de-a lungul primului set, i-am și spus lui Răzvan că am ratat foarte multe oportunități, îmi pare rău că nu am reușit să mă concentrez pe mine și pe jocul meu, ci pe alte lucruri pe care nu le mai pot schimba”, a detaliat ea la o întrebare a TVR. 

Mult mai liniștită a analizat toată situația. „Este destul de dificil de jucat într-o astfel de atmosferă, dar așa e în fiecare țară. Poate și eu la București am avut parte de un public foarte activ și m-a ajutat foarte mult. Aici ar fi ținut de mine să mă concentrez pe joc și nu pe ce se întâmplă în exterior. Din păcate nu am putut să fac lucrul acesta și m-am consumat foarte mult, mă gândesc că din această cauză nu am mai avut energie să lupt pentru fiecare punct, așa cum o făcusem până atunci”, a conturat ea situația.

Ce s-a întâmplat în decisiv? „Căderea din setul al treilea a venit în urma unui prim set foarte disputat. Îmi pare rău că nu am reușit să gestionez mai bine momentele bune pe care le-am avut de-a lungul primei părți și cred că din cauza aceasta a fost o cădere fizică, dar și mentală”, a spus Țig pentru Gazetă.

„Nu m-a frustrat nimic în meci, doar faptul că nu mi-am luat ocaziile pe care le-am avut. Dacă aș putea să dau timpul înapoi, aș schimba atitudinea mea față de public. Era normal să o încurajeze pe ea!”
- Patricia Țig

+10 FOTO

Mândră și fericită

Cu toate acestea, parcursul de la Paris este unul pozitiv pentru Patricia Țig, ea atingând pentru prima oară turul al treilea la un turneu de Mare Șlem. 

„Sunt mândră de mine, de faptul că am reușit să lupt pentru fiecare punct, pentru fiecare game, am reînvățat cum este să joci pe puncte, după acele luni de pauză din cauza pandemiei. Sunt fericită pentru nivelul meu de joc, am muncit împreună cu Răzvan destul de mult în ultima perioadă. Mi-am dovedit că atunci când pui osul la treabă, cum se spune pe românește, rezultatele vin mai devreme sau mai târziu”, a mai spus ea pentru Gazetă.

Patricia nu pleacă încă de la Paris, ea și Andreea Mitu vor evolua în optimi de finală la dublu duminică contra perechii Timea Babos/Kristina Mladenovic, cap de serie 2. 

3 înfrângeriare Patricia ȚIg în acest sezon pe zgură din zece meciuri disputate pe această suprafață

126.000 de euroeste premiul pentru atingerea turului al treiilea la Roland Garros

Citește mai multe știri despre Roland Garros:

De ce e Simona Halep invincibilă pe zgură? Darren Cahill le-a spus americanilor secretul

Irina Bara și concluziile sale după parcursul de la Paris: „Plec cu gânduri frumoase!"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
persanu
persanu  •  04 Octombrie 2020, 11:42
Postat de bazinga pe 03 Octombrie 2020, 21:45

Mai intai , un control serios la psihiatru si dupa aceea mai vorbim de tenis ! Este o caricatura de jucatoare vai de capul ei ala gol!

Saracu de tine. Tare frustrat trebuie sa fi,pacat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează