SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ploaia a schimbat șefa » Halep nu și-a regăsit forma după reluarea meciului cu Stosur: a fost eliminată de la Roland Garros!

Simona Halep va primi un premiu de 173.000 de euro pentru atingerea optimilor de finală
Simona Halep va primi un premiu de 173.000 de euro pentru atingerea optimilor de finală

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2016 00:00

Simona Halep conducea cu 5-3 duminică, dar după reluarea meciului ieri nu a mai reușit să joace la fel de bine și a pierdut în fața Samanthei Stosur cu 6-7(0), 3-6.

Nori, ploaie, întreruperi, anulări, amânări, toate s-au întâmplat la această ediție de Roland Garros. În mijlocul lor meciul dintre Simona Halep și Samatha Stosur. Unul care a început duminică seară și în care românca doar continua ce începuse la Madrid.

Cu un joc eficient care apăsa butoanele potrivite pentru a o duce pe australiancă dincolo de linia de fund și care o punea mereu în încurcătură. Halep o domina și din punct de vedere tactic, dar și psihic. Însă a venit ploaia care nu s-a mai oprit. Partida a fost reportată pentru luni, dar luni nu s-a jucat niciun meci.

Au jucat în ploaie

Ieri, Stosur și Halep au revenit pe teren cu 50 de minute mai târziu de ora programată inițial. Ploaia nu se oprise și încă mai picura, totuși organizatorii au decis că se poate juca. Pe o vreme apăsătoare, Simona nu și-a regăsit reperele.

Ploaia și frigul nu sunt printre preferatele sale, iar  după câteva game-uri se ținea de spate. A fost aproape de o accidentare, așa cum avea să dezvăluie la conferința de presă. "Terenul nu a fost bun. Mingile au fost ude, tot meciul".

Samantha, în schimb, s-a simțit ca peștele în apă pe zgura udă și grea, totul i-a funcționat, în timp ce Simona a ratat multe ocazii. A revenit în meci egalând la 5-5, apoi ajunsă în tie-break nu i-a lăsat niciun punct româncei. Setul al doilea a început în aceeași notă.

Stosur dominantă, precisă și izbind mingea, iar Halep mult în spatele terenului, încercând să lovească în forță, capitol la care nu se poate compara cu australianca. "A plouat, dar terenul a fost în regulă aproape pe toată durata. Ni s-a spus să jucăm și asta am făcut", a  spus australianca în vârstă de 32 de ani.

Stosur s-a dus la 2-0, apoi a fost 3-2, iar ploaia s-a întețit. Meciul dintre cele două a fost ultimul care s-a întrerupt. Jucătoarele au mers din nou la vestiare. Un restart necesar.

După trei ore, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Condițiile de joc au fost asemănătoare. Halep și-a cedat serviciul în game-ul 9 și Stosur, care s-a adaptat mai bine, e cea care avansează în sferturi de finală, după ce s-a impus cu 7-6 (0), 6-3.

"Nu m-am simțit în siguranță pe teren"

Simona Halep a vorbit la conferința de presă de după meci despre condițiile în care s-a jucat. "Nu pot să comentez prea mult pentru că nu am cuvinte. A fost imposibil de jucat după părerea mea. Să joci tenis  pe ploaie e un pic prea mult. Dar toată lumea a fost în această situație și cine a fost mai puternic s-a impus", a spus Simona.

Întrebată dacă a cerut să se oprească meciul, ea a răspuns: "Nu, pentru că știu că nu aveam nicio șansă se întâmple asta. Nimănui nu-i pasă de jucători. Nu-mi păsă că am pierdut, dar am fost aproape de o accidentare la spate și asta e o problemă mai mare. Nu m-am simțit în siguranță pe teren, nu e normal să fie așa. Dar, după cum am mai spus, nimănui nu-i pasă. Trebuie doar să intrăm și să jucăm". Simona a mai spus că dacă va continua ca vremea să fie așa, Sam are șanse să se impună la Paris.

"Nu ar trebui să jucăm în astfel de condiții"

Agnieszka Radwanska, cap de serie 2, conducea cu 6-2, 3-0 când meciul său cu Țvetana Pioronkova a fost întrerupt duminică seară. La fel ca și cel dintre Halep și Stosur el a fost reluat ieri, iar poloneza a fost învinsă cu 2-6, 6-3, 6-3.

"Sunt surprinsă și furioasă pentru că a trebuit să jucăm în astfel de condiții, cu ploaie. Nu suntem la un turneu de 10.000, ci la un turneu de Mare Șlem. Cum poți să-i laşi pe jucători să evolueze în ploaie? Eu una nu pot juca. La prima reluare cred că a fost tot timpul ploaie. Nu ar trebui să jucăm în astfel de condiții.. Nu cred că le pasă ce gândim noi, ei au în vedere alte lucruri. Repet sunt foarte enervată, nu sunt îndeajuns de sănătoasă ca să pot juca pe ploaie. Nu știu de ce a trebuit să se întâmple așa. Mai erau câteva zile până la finalul turneului", a spus ea la conferința de presă.

4-4a devenit scorul din întâlnirile directe dintre Stosur și Halep, cu australianca adunând trei victorii la Roland Garros, în 2010, 2011 și 2016

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
ticbis
ticbis  •  01 Iunie 2016, 15:43
Postat de anne1970_ar pe 01 Iunie 2016, 14:37

Stosur si Pironkova au jucat in alte conditii? Cine e bun, e bun. Scuze puerile , turneul merge inainte, valaorile s-au ales si se vor alege prin joc. Halep nu-si respecta blazonul, cand pierde gaseste de fiecare data scuze . De data asta comentariul ei putea sa fie f scurt: am jucat prost si gata, nimeni nu e perfect. Am spus, daca ....

Daca se va juca vreodata un meci de fotbal intre Avantul Crevedia si Real Madrid pe terenul mocirlos din comuna asta din Romania, mai mult ca sigur ca echipa noastra va castiga fara probleme! Te las pe tine sa-ti dai seama de ce... Mai ai frati pe-acasa???

anne1970_ar
anne1970_ar  •  01 Iunie 2016, 14:37

Stosur si Pironkova au jucat in alte conditii? Cine e bun, e bun. Scuze puerile , turneul merge inainte, valaorile s-au ales si se vor alege prin joc. Halep nu-si respecta blazonul, cand pierde gaseste de fiecare data scuze . De data asta comentariul ei putea sa fie f scurt: am jucat prost si gata, nimeni nu e perfect. Am spus, daca ....

ticbis
ticbis  •  01 Iunie 2016, 12:57

In atentia haterilor Simonei Halep: Serena Williams va castiga (probabil) un nou Grand Slam in conditiile in care a avut de infruntat urmatoarele adversare: Magdalena Rybarikova (locul 77 mondial), Teliana Pereira (locul 81 mondial), Kristina Mladenovic (locul 30 mondial), Elina Svitolina (locul 20 mondial). Mai mult ca sigur va juca semifinala in familie cu sora sa Venus Williams si, probabil singurul ei meci cu miza adevarata va fi in finala cu Muguruza. Deci se poate castiga un titlu de GS fara sa joci cu adversare clasate in top 10 pana in finala! Ca sa nu mai spunem ca n-a avut nicio problema cu ploaia si conditiile atmosferice, nu i s-au intrerupt meciurile de cinci ori pe parcursul a doua zile, n-a jucat nici cu mingi imbibate cu apa si nici pe o zgura ca o mocirla... La asa bafta, sa tot castigi la GS-muri cu nemiluita!!! Oricum, Roland Garros este o rusine de turneu, daca s-ar fi desfasurat la Bucuresti la arenele BNR ar fi aratat mult mai bine!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează