SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO + FOTO Plusuri la Cluj-Napoca pentru Simona Halep: „Au fost multe lucruri pozitive” + dubii în privința turneului de la Linz

„Au fost multe lucruri pozitive +39   FOTO
„Au fost multe lucruri pozitive

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 22:27 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 22:36

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) a venit la Transylvania Open cu puține meciuri și victorii în picioare, dar finala reușită aici în fața lui Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA) îi alimentează încrederea. „Au fost multe lucruri pozitive toată săptămâna”, a spus ea

La puține minute după încheierea festivității de premiere, finalista își descria deja senzațiile în fața unei camere, răspunzând întrebărilor venite în conferința de presă online. Interes nu doar românesc pentru dubla campioană de Grand Slam, aflată la capătul unui an complicat, fragmentat de accidentări, dar care se încheie în urcare. 

„Ea a meritat cu siguranță să câștige meciul, eu am încercat să-l prelungesc măcat un pic, dar nu am putut", a rezumat Halep în câteva cuvinte cheia finalei. "I-a mers aproape tot, a fost mai mult despre cum a jucat ea. Aceasta a fost limita în acest meci".

Offseason în România pentru Simona Halep

„Au fost multe lucruri pozitive săptămâna aceasta, să joci o finală după un an dificil e întotdeauna ceva bine-venit. Chiar dacă e mai mic, este un trofeu, mă simt fericită, mulțumită cu felul în care am jucat pe parcursul turneului, iar din finală iau doar partea bună că a fost o finală.

Nu sunt foarte afectată, voi încerca să-mi ridic nivelul pentru a fi gata să le înfrunt pe jucătoarele de top. Pentru orice înfrângere sunt supărată, dar nu atât de mult încât să uit ce am făcut săptămâna aceasta", a detaliat Simona.

După ce va încheia turneele, are în față un offseason întreg, în care să facă încărcarea pentru anul competițional 2022. Va rămâne acasă, în România, pentru această perioadă. "Antrenamente, pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de fit când voi începe sezonul următor", a punctat fostul lider mondial. 

Camera trofeelor e gata

Pentru al 12-lea an la rând, Simona a atins măcar o finală WTA, prima fiind cea de la Fez, din 2010, iar cea mai recentă azi, la Cluj-Napoca. Unde va pune ea cupa de la Transylvania Open?

„Este gata camera trofeelor", a precizat ea, râzând, la întrebarea Gazetei. "Soțul meu s-a ocupat foarte, foarte bine de ea. Este deosebită, o să încerc să postez niște poze, dacă îmi dă voie. Are locul lui, orice trofeu are locul lui, cu siguranță, și mă bucur că am reușit totuși să ajung în finală pentru că, așa cum știm cu toții, a fost un an greu și tenisul pe care l-am arătat săptămâna aceasta chiar îmi dă încredere că dacă o să muncesc în continuare, o să fiu la un nivel și mai ridicat", a elaborat Halep. 

Linz, decizia în două zile

Dubla campioană de Grand Slam mai are în programul pe 2021 să dispute turneul de categorie WTA250 de la Linz. A mai jucat o singură dată acolo, în 2012, înainte de ascensiunea ei în circuit, și s-a oprit în turul secund, învinsă de Victoria Azarenka, bielorusa fiind în perioada respectivă lider mondial. 

„În momentul acesta, da, vreau să joc la Linz! Rămâne să văd cum sunt cu spatele pentru că m-am chinuit câteva zile de când mi s-a întâmplat blocajul. În primul rând, o să mă odihnesc două zile, apoi voi fi în stare să iau o decizie", a spus Simona. 

Am progresat la niște chestiuni pe care le-am vorbit cu antrenorii, acesta e un lucru bun. Atmosfera a fost foarte frumoasă, oamenii s-au purtat extraordinar cu mine, nu-mi doresc decât să revin la anul
- Simona Halep

VIDEO Rezumatul finalei de la Transylvania Open, pierdută de Simona Halep în fața lui Anett Kontaveit

Citește și alte știri de la Transylvania Open: 

VIDEO+FOTO Anett Kontaveit, după triumful de la Transylvania Open: „Simona, ai fost un model pentru mine! E o onoare să împărțim terenul”

VIDEO+FOTO Cu ce rămâne Simona Halep după finala de la Transylvania Open » Câți bani a câștigat și ce loc va ocupa în clasamentul WTA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează