SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Poli noi de putere » Italienii şi nemţii vor fi majoritari la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Florian Mayer va veni pentru a şaptea oară la Bucureşti // Foto: Raed Krishan
Florian Mayer va veni pentru a şaptea oară la Bucureşti // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 22:32

Dacă pînă anul trecut, la BRD Trophy predominau spaniolii şi argentinienii, acum cei mai mulţi înscrişi vin din Germania, Italia şi Franţa Tenis. România nu are, după multă vreme, nici un reprezentant direct pe tabloul principal. Acest aspect se poate rezolva cu wild card-urile date de organizatori.

Începînd din 2012, limbile oficiale ale turneului de la Bucureşti, care va începe pe 21 aprilie, se vor schimba. Pînă anul trecut inclusiv, abunda spaniola, fie cea vorbită de iberici veniţi din Barcelona, Valencia sau Madrid, fie cea din America de Sud, mai ales a argentinienilor. Se auzea şi multă română, logic, jucătorii autohtoni fiind prezenţi în număr consistent în calificări, dar şi cu reprezentanţi pe tablourile mari de simplu şi dublu.

De anul acesta însă lucrurile se vor schimba. Vorbitorii de spaniolă vor merge în grup la Barcelona, turneu de categoria ATP 500 care se desfăşoară în paralel. Şi atunci, care vor fi limbile predominante? Germana, italiana şi franceza. Deţinătorul titlului, Florian Mayer, împreună cu Philipp Petzschner, Cedrik-Marcel Stebe şi Tobias Kamke alcătuiesc trupa nemţilor.

La egalitate cu ei, tot patru reprezentanţi, sînt italienii: Andreas Seppi, Fabio Fognini, Filippo Volandri şi Potito Starace. Apoi vin cei trei francezi, în frunte cu dublul cîştigător Gilles Simon, căruia i se alătură Julien Benneteau şi Jérémy Chardy. În rest, dintre cei acceptaţi direct pe tabloul principal, fiecare ţară are doar cîte un participant.

Românii, nu direct
La momentul încheierii înscrierilor, nici un jucător român nu avea poziţia în clasament care să-i asigure prezenţa în mod direct pe tabloul principal. Cel mai aproape este Adrian Ungur, numărul 92 ATP. Următorul, Victor Hănescu, 103 ATP, figurează în calificări la Barcelona. Mai mult ca sigur însă că românii vor ajunge pe grilă graţie wild card-urilor, atît Ungur, cît şi Victor Crivoi (246 ATP) şi Marius Copil (255 ATP).

Repartiţia pe ţări
Germania, Italia: 4
Franţa: 3
Austria, Belgia, Cipru, Croaţia, Israel, Polonia, Serbia, Slovacia: 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
mihaisj
mihaisj  •  18 Aprilie 2012, 17:27

@ cordos: De ce sa dau wild-card unor jucatori straini? I-a durut cotul cand au fost inscrierile? Cea mai mare tampenie e sa dai wild-card unui jucator care are clasament sa intre direct pe tablou. Trebuie sa dam WC jucatorilor romani, cum vrei sa avem jucatori in top daca nu au sansa sa joace la turnee mari? Si daca tot esti anti-jucatori romani, ok. Is de acord sa dam toate WC-urile jucatorilor straini, dar sa le dam unor jucatori de valoare care nu au clasament sa intre direct. Haas, Hewitt, Waske, etc. Doar un incompetent ar da WC unui jucator care ar fi putut juca lejer daca s-ar fi inscris. PS. domnilor jurnalisti, Hanescu e pe tabloul principal la Barcelona, nicidecum in calificar

nutifanroger
nutifanroger  •  18 Aprilie 2012, 10:43

nici eu nu ma mai duc la arena, pentru ce sa dau bani cu gramada? sa-l vad pe simon numai cu nasul pe sus, care tine minge si o juma de ora? sau mayer care loveste reverul cu barda? sa vedeti voi cum o sa castige hanescu la barcelona si atunci o sa ne cerem scuze!!!!! si, da, pentru gasquet sau wawrinka poate ca ma duceam

mariuscarsing
mariuscarsing  •  18 Aprilie 2012, 01:53

eu nu pot sa il inteleg pe hanescu mai bine merge la calificari la barcelona decat sa jc in tara si sa fie pe tabloul principal asta chiar nu pot sda o inteleg dar ce sa faci s-a cam smecherit in ultimul an sa nu uitam ca el a fost primul care a spus pas cupei davis la meciul cu cehia ca sa jc imntr-un turneu challenger

Vezi toate comentariile (6)
Comentează