SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Prim-ministrul Serbiei sare în ajutorul lui Djokovic: „Facem totul ca să îi fie permisă intrarea în Australia”

Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 13:55 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 14:48

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) are sprijinul politicienilor de vârf din Serbia în procesul cu autoritățile australiene. Ana Brnabic, prim-ministrul țării, spune că Guvernul condus de ea va face tot posibilul pentru ca Nole să poată participa la Australian Open.

  • CAZUL, PE SCURT: Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic este închis de câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când va avea loc audierea sa.
  • În apărarea sârbului, avocații lui susțin că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 
  • Imaginea publicată de L'Equipe dă însă peste cap alibiul lui Djokovic
Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”
MELBOURNE
Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”

Prim-ministrul Serbiei intervine pentru Novak Djokovic 

Aflat în așteptarea procesului său, ce va începe luni, 10 ianuarie, de la ora 01:00 dimineața în România, Novak Djokovic primește sprijin din partea autorităților sârbe. Prim-ministrul Ana Brnabic, 46 de ani, a transmis că „Guvernul din Serbia este gata să ofere toate garanțiile necesare pentru ca lui Novak să îi fie permisă intrarea în Australia”.

Reprezentanții sârbi din Australia au intervenit deja și i-au oferit lui Nole echipament de antrenament, un laptop și o cartelă SIM, potrivit Anei Brnabic.

Conform Politico.eu, declarațiile prim-ministrului din Serbia au fost oferite cu scurt timp înainte ca solicitarea Guvernului australian, de a amâna audierea lui Djokovic până miercuri, să fie respinsă.

Novak Djokovic speră să-i fie permis accesul în țară, astfel încât să participe la Australian Open (17 - 30 ianuarie), turneul de Grand Slam pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră. Dacă s-ar impune la Melbourne, ar deveni jucătorul cu cele mai multe trofee majore din istoria tenisului masculin, 21!

Citește mai multe știri din tenis: 

Kyrgios, speriat de Djokovic: „Nu vreau să îmi iasă în cale!”

Rafael Nadal, campion la Melbourne Summer Set » 19 sezoane consecutive cu minimum un trofeu pentru iberic!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
103200988459431
Petrescu Eugen  •  09 Ianuarie 2022, 21:42

La intoarcerea in Serbia se vaccineaza sigur. O hartie si atat. El putea sa faca asta demult.

cris4co
cris4co  •  09 Ianuarie 2022, 21:33

Eu zic ca ar fi trebuit sa fie mai intelegatori si Australienii....nu neaparat ca e vorba de Sarbi-prietenii nostrii adevarati. Dar mereu facem filme cu animale-prietene cu Omu iar in realitate Omu e-dusman cu Omu! Ne place sa fim iubitori dar nu in realitate...In realitate regulile nu pot fii incalcate iar Iubirea...nu conteaza!!! Asa ca eu sper sa participe Nole la Open iar Australia -cat e ia de corecta sa dea o lectie Restului Lumii.

so0os1ck
so0os1ck  •  09 Ianuarie 2022, 20:52

Daca in Australia se intra cu vaccin si el nu are, ce mai discutam? Nu esti vaccinat, stai acasa, se poate juca tenis si fara el!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează