SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE WTA ȘI ATP

Primele învingătoare ale anului: Pliskova s-a impus la Brisbane, Siniakova la Shenzen. Djokovici a câștigat și el la Doha

Articol de , - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 00:00

Cu 5 titluri de dublu în palmares, Raluca Olaru încerca ieri să adauge încă unul, alături de Olga Savciuk, la Shenzhen.

Cele două, favorite 3 în turneul de categorie WTA International, au avut însă adversare puternice în ultimul act: cehoaica Andrea Hlavackova și chinezoaica Shuai Peng.

Primul set le-a revenit acestora cu 6-1, în al doilea însă cuplul Olaru-Savciuk au condus cu 5-3. N-au reușit să închidă, capii de serie 1 revenind și impunându-se cu 7-5.

Românca adună astfel a 8-a finală pierdută din cele 13 disputate la dublu în circuitul WTA. Ea și Olga au împărțit 13.544 de dolari, premiul cuvenit învinselor, și cele 180 de puncte WTA. z

Brisbane: Al șaptelea trofeu

Karolina Pliskova a trecut ieri în ultimul act de Alize Cornet cu 6-0, 6-3. Este al șaptelea trofeu pentru cehoiacă, dar doar al doilea de categorie Premier. Victoria din Australia îi aduce și o urcare în clasament Karolinei, de pe 6 pe 5.

Auckland: Emoțiile unei premiere

Lauren Davis, 23 de ani, a câștigat ieri cel dintâi trofeu al carierei, după ce a trecut în finală de croata Ana Konjuh cu 6-3, 6-1. La turneul din Noua Zeelandă favorită principală a fost Serena Williams, dar care a pierdut în turul al doilea.

Shenzhen: Săptămâna perfectă

Katerina Siniakova, cea care a învins-o pe Simona Halep, a mers până la capăt și a reușit să strângă trofeul în brațe, primul al carierei. Cehoaica în vârstă de 20 de ani a depășit-o ieri pe Alison Riske cu 6-3, 6-4. "A fost o săptămână incredibilă pentru mine", a spus ea.

Doha: Titlu conservat cu emoții

Novak Djokovici a câștigat ieri pentru a doua oară la Doha, după ce a trecut în finală de numărul unu mondial, Andy Murray.

A fost o finală dramatică, scoțianul revenind de la 4-5 în setul al doilea și împingând meciul în decisiv. Și acolo lupta a fost aprigă, rezultând un duel clasic între cei doi, la capătul căruia sârbul a triumfat, 4-6, 7-6(7), 6-3.

Cel mai recent, Nole și Andy se înfruntaseră în finala Turneului Campionilor de la Londra 2016, când s-a jucat poziția de lider ATP. Pentru Djokovici, este al 67-lea titlu al carierei, Murray rămâne la cota 44. z

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  08 Ianuarie 2017, 11:33

Nu este de mirare victoria finala a Siniakovei.Ea a demonstrat ca este mai buna ca Halep.Merita victoria!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează