SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Profil de "FIFA" pentru Simona Halep » Care sunt calitățile campioanei române, punct cu punct: unde are scorul 92 din 100

Articol de - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 19:10

Anul acesta, Halep pornește pe traseul circuitului WTA în a doua săptămână, alegând turneul de la Sydney drept punct de start. Concursul de categorie Premier va avea un tablou nespus de puternic, cu 8 campioane de Mare Șlem pe listă.

Românca va fi în capul grilei, iar alături de ea se vor găsi Angelique Kerber, deținătoarea titlului, Naomi Osaka, Sloane Stephens, Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Jelena Ostapenko și Samantha Stosur.

Revenind după problema la spate, hernia de disc diagnosticată în octombrie, Simona a apărut bine dispusă la antrenamente, deplasându-se și lovind liber.

Sydney este singurul turneu care o mai desparte de Australian Open, prima provocare de Grand Slam a sezonului.

Prefațând deja ciocnirile de la Melbourne, site-ul oficial al concursului oferă analize interesante ale unor jucători și jucătoare de top.

89 la tehnic, 88 la tactic, 92 la fizic

Un profil ADN tenisistic realizat minuțios, acoperind toate aspectele, împărțite în 4 capitole: tehnic, tactic, fizic și mental. Privirea profundă asupra acestora este făcută de Game Insight Group (GIG), la fiecare categorie putându-se acorda note până la maximum 100.

Astfel, Simona Halep a primit 89 la tehnic, 88 la tactic, 92 la fizic și 95, cel mai ridicat calificativ, la mental. Notele subcategoriilor au dat media, în cazul părții tehnice returul compensând scăderile la serviciu, iar forehand-ul având acuratețe și eficacitate superioară reverului. Apoi, s-a apropiat de vârf la echilibrul atacului și la controlul timpului, observându-se că domină jocul când nu este zorită de adversară.

Partea fizică și cea mentală o ridică încă și mai mult, la accelerare fiind pe un necontestat loc 1. De asemenea, foarte sus la agilitate, anduranță și joc de picioare. Instinctul de luptătoare influențează calificativele de la "mental". Un profil care s-a desărvârșit în cei 5 ani neîntrerupți de Top 10 și care e gata să se etaleze și în 2019.

halep tabel

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
magura
magura  •  05 Ianuarie 2019, 00:16
Postat de kordell pe 04 Ianuarie 2019, 22:29

Iar ati inceput cu periatul , asta n-a mai jucat tenis de cateva luni , chiar credeti ca va merge mai mult de doua tururi la Sidney ???

"asta"? asa poti sa-i ***. Cand vorbesti de Simona, trebuie sa o faci cu respect, prostovaneeeee!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kordell
kordell  •  04 Ianuarie 2019, 22:29

Iar ati inceput cu periatul , asta n-a mai jucat tenis de cateva luni , chiar credeti ca va merge mai mult de doua tururi la Sidney ???

merace
merace  •  04 Ianuarie 2019, 21:42

De-asta e Simona No.1 WTA de aproape un an. Cifrele doar justifica rezultatele ei pentru iubitorii de statistici. Dar faptele, faptul ca ea e azi pe locul 1 continuu din 26 februarie 2018, nu are nevoie de explicatii, ci vorbeste de la sine. Hai Simona!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close