SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SYDNEY

Răcită și fără trofeu » Simona Halep a cedat în meciul din semifinalele de la Sydney contra Kuznețovei

Vremea din Sydney i-a afectat starea de sănătate Simonei
Vremea din Sydney i-a afectat starea de sănătate Simonei

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2016 00:00

A doua jucătoare a lumii a fost învinsă ieri în semifinale la Sydney de Svetlana Kuznețova cu 7-6(5), 4-6, 6-3, iar la conferința de presă de după meci Simona a arătat semnele unui guturai.

Vremea de la Sydney le-a făcut program jucătoarelor. De aceea, semifinala dintre Simona Halep și Svetlana Kuznețova s-a întins pe două zile. Ieri, ostilitățile s-au reluat de la 5-4 în favoarea româncei, o continuare care s-a desfășurat în nota primelor mingi.

Cu break-uri, cu lovituri care i-au lăsat pe spectatori cu gura căscată și cu dueluri uluitoare de pe linia de fund a terenului. Svetlana a greșit mai mult, dar ea a fost cea care s-a impus la capătul a aproape trei ore de joc cu 7-6 (5), 4-6, 6-3.

"Pot spune că sînt un pic dezamăgită că am pierdut acest meci", au fost primele cuvinte ale româncei la conferința de presă. Una care a durat șase minute și în timpul căreia a arătat simptome vizibile de raceală. A tușit și părea că nu putea respira bine din cauza nasului înfundat.

"În primul set am avut multe șanse de a-l încheia, dar n-am făcut-o. Însă ea a jucat foarte bine, mingile venite de la ea sînt grele, cu mult topspin. Trebuia să-mi fac jocul meu. Am încercat să am cîteva meciuri competitive înainte de Melbourne. Cred că am jucat destul de OK, dar nu am reușit să rămîn concentrată pentru fiecare punct. Nu e atît de rău, nu sînt foarte supărătă că am pierdut, dar sînt dezamăgită", a spus Simona.

După ce a trecut de româncă, Svetlana a reușit să cucerească al 16-lea trofeu al carierei, învingînd-o în finală pe Monica Puig cu 6-0, 6-2. Dublă campioană în turneele de Mare Șlem, Sveta a fost întrebată pe cine consideră ea favorită la cîștigarea primului trofeu de Mare Șlem al anului.

"Serena, Victoria, Maria, mă bucur pentru ea că poate juca din nou. Și Simona poate fi periculoasă", a spus ea. Un turneu s-a încheiat, de luni încep alte provocări.

Primul meci fără dureri

Simona a mai spus la conferința de presă că se simte bine și că în timpul semifinalei nu a mai simțit nici un fel de dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stîng.

"Mă simt bine, mă bucur că pe tot parcursul meciului nu am mai avut probleme. Sînt pregătită să joc meciuri și sper să fiu sănătoasă timp de două săptămîni. Știam că nu e ceva periculos pentru că asta a arătat rezonanța magnetică", a spus Simona.

28de semifinale a jucat Simona Halep în carieră, cîștigînd nouăspreze și pierzînd nouă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  16 Ianuarie 2016, 14:01

Sa nu ne tot ascundem dupa deget, subiectul e simplu si clar. Inaltimea o dezavantajeaza pe Simon si, in plus, serviciul rste rudimentar. Mai nou a devenit f emotiva si greseste copilareste. Dorinta de a castiga un Grand Slam cred ca e un vis prea indepartat. A avut o sansa la US Open 2015, dar a ratat-o f usor, la fel in 2014 la Paris. Intre timp s-a inmultit nr adversarelor f bine pregatite. Asta e, dar bafta Simona!

shark_34
shark_34  •  16 Ianuarie 2016, 12:25

simona nu are fizic si nici tehnica ca să facă istorie în tenis.performanțele ei sunt lăudabile,dar pt locul 1 e greu.Serena e inca acolo și daca din 3 meciuri împotriva îi ia unul,e bine.

plischi
plischi  •  16 Ianuarie 2016, 10:02

la tie-break, in primul set, daca nu ma inseala memoria, si-a castigut O SINGURA DATA! - serviciul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează