SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Rafael Nadal ia în calcul măsuri extreme, după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon: „Mai așteptăm câteva săptămâni”

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) crede că Wimbledon a greșit când a interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.
Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) crede că Wimbledon a greșit când a interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 20:06 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 20:27

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) crede că organizatorii turneului de la Wimbledon au greșit când au interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie. 

Rafal Nadal, de partea sportivilor interziși la Wimbledon

„Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis.

Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. Este ceva greșit aici.

Când un guvern impune ceva, trebuie să te supui regulilor. În acest caz, guvernul nu a dat decât o recomandare, iar cei de la Wimbledon au ales cea mai drastică opțiune, fără să fie forțați de nimeni.

Știu că turneele de Grand Slam nu țin de ATP, dar ATP-ul acordă cele mai multe puncte pentru ele. Deci sunt cele mai importante turnee. Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante și trebuie să participăm cu toții la asemenea turnee. Vom vedea ce măsuri vom lua, dar este foarte nedrept față de ei, cu siguranță”, a spus Nadal, potrivit Tennis 365.

Nadal, presat de Rublev

Reacția ibericului vine la o zi distanță după ce rusul Andrey Rublev (8 ATP) se declara contrariat de lipsa de reacție a „greilor” Roger Feder și Rafael Nadal. 

Sincer, nu știu. Nu am nicio presupunere. Probabil că este mai bine să le punem această întrebare lor. Nu vreau să ofer prea multe declarații pentru că nu vreau să dezinformez. Este din cauza imaginii lor sau au o opinie diferită? Nu știu, dar nu-mi explic de ce aleg să tacă. Motivele pe care ni le-au oferit organizatorii de la Wimbledon nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă acum este o discriminare completă împotriva noastră 
- Andrey Rublev

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV La ce schimbare tehnică lucrează Simona Halep cu Patrick Mourataglou: „Aș putea reveni în top, dacă stăpânesc asta”

„Badosa, doborâtă de o versiune de campioană a lui Halep” » Reacția presei din Spania, după ce Simona a trimis-o acasă pe favorita publicului de la Madrid

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
1250984458283448
Catalin Amariei  •  01 Mai 2022, 22:38
Postat de alenb pe 01 Mai 2022, 21:54

De ce, americanii au inventat “republici populare” pe teritoriul irakului, libiei ori yugislaviei? Au anexat SUA parti din irak, libia, yugoslavia? S-au distrat masacrand civili cum se distreaza kadarovitii? Comparatia Sua-Rusia nu rezista, de fapt datorita SUA scrii tu azi liber opinii anti SUA si pro rusia, te-au eliberat ca sa-i injuri.

In afara libertatii de exprimare occidentul nu-ti ofera nici o alta libertate .Adevarata *** o construieste America prin intermediul monopolului economic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764736396972321
Romi Sabou  •  01 Mai 2022, 22:26
Postat de rocky5 pe 01 Mai 2022, 21:47

Foarte bine că sunt exclusi! Până nu vor condamna cu toții invazia și crimele lui Putin, nu au ce căuta în sportul civilizat!

Ce vorbeşti? Vezi că dulapul are 6 case şi din această cauză, nici un român nu mai are dreptul să cumpre o casă. Ce zici de asta, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

267890
267890  •  01 Mai 2022, 21:58

Imi place. Toti sportivii trebuie sa ia atitudine. Turneul de la Wimbledon trebuie boicotat. Acesta ar fi cu adevărat un mesaj de pace. Cand nu s-a jucat din cauza pandemiei ...s-a putut trăi si fara Wimbledon. In plus cred ca Wimbly e ultimul lucru de care îi pasă lu Putin. Mi-ar fi plăcut să văd o astfel de solodaritate si la AO.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează