SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Prima reactie a lui Ilie Năstase, dupa ce a aflat că Serena Williams, vechea lui „adversară”, se retrage: „De ce să fie o pierdere?”

Ilie Năstase și Ion Țiriac nu au menajat-o deloc pe Serena Williams pe finalul carierei ei // Foto: Imago
Ilie Năstase și Ion Țiriac nu au menajat-o deloc pe Serena Williams pe finalul carierei ei // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2022 18:55 / Actualizat joi, 11 august 2022 19:02

Ilie Năstase (76 de ani) a reacționat la vestea că Serena Williams (40 de ani) se retrage din tenis după turneul de la US Open din acest an.

Fostul lider mondial a anunțat că se va retrage din tenis după turneul american și a confirmat vestea și după înfrângerea din turul II de la Toronto. Serena a izbucnit  în lacrimi la finalul meciului, când a ținut și un discurs emoționant despre finalul carierei.

Serena Williams are în palmares 73 de turnee câștigate, dintre care 23 de titluri de Mare Șlem, dar și alte 10 finale, precum și patru medalii de aur la Jocurile Olimpice. A fost lider WTA timp de 319 săptămâni și a încheiat anul pe primul loc de cinci ori.

94.524.403 de dolarisunt câștigurile din tenis ale Serenei Williams

Ilie Năstase, despre retragerea Serenei Williams

Printre cei care au reacționat la aflarea acestei vești se numără și Ilie Năstase, românul având în trecut două conflicte majore cu Serena, dar și cu soțul ei.

„E decizia ei și e foarte frumos din partea ei că a marcat o eră. E vârsta probabil. Dacă ea a decis asta înseamnă că aștepta să se retragă. Și Federer, Djokovic, Nadal se retrag când vor ei! E ceva normal și e aceeași situație pentru toți marii jucători.

Câți ani are? Nu e de mirare sau ceva extraordinar, ori trist. Pur și simplu se întâmplă. De ce să fie pierdere? Și-a făcut treaba în anii pe care i-a jucat. Are 23 de titluri de Grand Slam”, a spus fostul lider ATP din 1973 pentru Fanatik.

Serena Williams se retrage din tenis după US Open 2022. Anunț oficial
US OPEN
Serena Williams se retrage din tenis după US Open 2022. Anunț oficial

Ilie Năstase, derapaje în trecut la adresa Serenei Williams

În aprilie 2017, Ilie Năstase a ajuns să fie investigat de Federația Internațională de Tenis după ce a făcut o remarcă rasistă în perioada în care Serena era însărcinată.

În timpul conferinței de presă dinaintea disputei de la FED Cup a României cu Marea Britanie, Simona Halep a primit întrebări legate de sarcina liderului mondial, iar pe fundal au fost auzite cuvintele lui Năstase: „Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?”.

Tot în acea perioadă, fostul lider ATP a mai insinuat că Serena s-ar dopa: „Rusia are o imagine afectată pe plan sportiv din cauza dopajului, dar e cam sigură treaba și la Serena Williams. Nu vedeți cum arată?”

Scandal mare provocat după victoria cu Serena Williams: „Dacă ești praf după 3 ore, nu ai cum să joci la profesioniști! Nu e corect față de mine”
WIMBLEDON
Scandal mare provocat după victoria cu Serena Williams: „Dacă ești praf după 3 ore, nu ai cum să joci la profesioniști! Nu e corect față de mine”

În februarie 2021, Ilie Năstase a avut un alt derapaj grav la adresa Serenei Williams, încercând să intervină într-un conflict pe care jucătoarea americană și soțul ei îl aveau cu Ion Țiriac.

Într-un interviu acordat la finalul anului 2020, Ion Țiriac spunea despre Serena Williams: „Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage!”.

După victoria obținută de Serena împotriva Simonei Halep la Australian Open în ianuarie 2021, Alexis Ohanian l-a atacat direct pe Ion Țiriac: „Ce bine că nimeni nu-l ascultă pe sexistul și rasistul de Ion Țiriac”.

Atunci, Ilie Năstase a intervenit: „M-au acuzat şi pe mine de rasism. Pe cine nu acuză ei? Ăla se simte că n-a jucat în viaţa lui tenis. Cred că e fetiţă în casă şi Serena e bărbatul. Aşa cred. De-asta şi răspunde el... Serena n-ar avea treabă cu domnul Ţiriac, în niciun fel”.

Conflictul dintre cele trei nume grele ale tenisului a fost foarte mediatizat în întreaga lume, iar Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost criticați pentru reacțiile lor.

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea se resimte, după infectarea cu Covid-19: „A avut un impact mare asupra sănătății mele”

Un nume mare a fost oprit să participe la WTA Toronto: „Din păcate, a trebuit să mă retrag”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează