SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Reacție întârziată » Organizatorii de la Madrid prezintă scuze finalistelor de la dublu: „A fost ceva inacceptabil”

Jessica Pegula și Coco Gauff alături de directorul turneului, Feliciano Lopez Foto MMOpen
Jessica Pegula și Coco Gauff alături de directorul turneului, Feliciano Lopez Foto MMOpen

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 16:33 / Actualizat joi, 11 mai 2023 18:46

Organizatorii turneului comun WTA/ATP de la Madrid, încheiat săptămâna trecută, le-au transmis scuze finalistelor de la dublu, cărora nu li s-a permis să vorbească la ceremonia de premiere

Un val mare de critici a atins imaginea turneului de la Madrid, după ce atât învingătoarelor, cât și finalistelor de pe tabloul de dublu nu le-a fost acordată șansa de a vorbi în timpul festivității de premiere. Primele care au ridicat vocea au fost chiar jucătoarele.

Jessica Pegula: „Nu am auzit de așa ceva în viața mea!”

Numărul 3 WTA, Jessica Pegula, care a făcut pereche cu compatrioata Coco Gauff, a spus duminica trecută că a fost dezamăgită de faptul că nu li s-a permis să se adreseze fanilor. Americancele au fost învinse de cuplul Victoria Azarenka - Beatriz Haddad-Maia cu 6-1, 6-4.

„Ceea ce s-a întâmplat la Madrid a fost cu adevărat dezamăgitor. Știu multe despre ceea ce s-a întâmplat acolo, toate detaliile care au condus la eveniment. Asta doar pentru că eu și Vika suntem în consiliul jucătoarelor.

Cu siguranță nu m-am gândit că nu vom putea vorbi. Nu am auzit de așa ceva în viața mea! Chiar și într-o finală de turneu ITF, de 10.000 de dolari, ai putea să iei cuvântul.

Am fost iritate când s-a întâmplat, mai ales când ni s-a spus în timpul ceremoniei de premiere că nu vom avea voie să vorbim. Ne-am zis: «Ei bine, cred că asta dovedește că avem dreptate în privința mentalității învechite. Nu am făcut nimic și iată-ne aici. Asta vorbește de la sine»”, a declarat Pegula când a ajuns la Roma, turneul WTA 1000 aflat în desfășurare săptămâna aceasta.

La rândul ei, Victoria Azarenka a scris pe Twitter că „a fost greu să-i explice” fiului ei, Leo, de ce nu a avut posibilitatea să-l salute în timpul ceremoniei, neavând dreptul de a vorbi.

Cu o zi înainte, în finala de dublu masculină, totul a decurs conform protocolului obișnuit, cu discursuri din partea celor patru protagoniști.

Organizatorii de la Madrid, reacție întârziată

Abia azi organizatorii au reacționat, prin vocea președintelui turneului, Gerard Tsobanian. „Faptul că nu le-am dat finalistelor de la dublu șansa de a se adresa fanilor la finalul meciului a fost ceva inacceptabil. Le-am prezentat scuze direct Victoriei, lui Beatriz, lui Coco și Jessicăi”, a spus Tsobanian, citat de Reuters.

Scuzele merg și către fanii care „așteaptă mai mult de la Madrid Open”, a adăugat Gerard Tsobanian. „Lucrăm pe plan intern și cu WTA pentru a revizui protocolul, suntem deciși să îmbunătățim procesul de a merge înainte în care ne aflăm deja.

Am comis o greșeală, nu se va mai întâmpla niciodată”, a conchis el.

Citește și:

Irina Begu, eliminată încă din turul II la Roma » Cronica unei înfrângeri surprinzătoare
WTA ROMA
Irina Begu, eliminată încă din turul II la Roma » Cronica unei înfrângeri surprinzătoare
Ultimatum în Formula 1: are 3 curse să impresioneze, altfel va fi dat afară!
PILOȚI
Ultimatum în Formula 1: are 3 curse să impresioneze, altfel va fi dat afară!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
TraianX
TraianX  •  12 Mai 2023, 07:22

pentru unurtr = *** ,ca si spanoiolii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Mai 2023, 18:38

...pai... asta i discriminare ...

unurtr
unurtr  •  11 Mai 2023, 18:29

Victoria Azarenka este din Belarus deci cu Rusia cu Putin, foarte bine că nu a fost lăsată să vorbească!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează