SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Revanşa Soranei » Cîrstea a trecut în turul al doilea la Wimbledon de Na Li

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 00:36

Chinezoaica o învinsese categoric în acest an pe româncă, la Roland Garros, în primul tur, dar s-a răzbunat astăzi, cîştigînd cu 6-3, 6-4.


Sorana strînge pumnul stîng. Are degetul arătător bandajat, dar nu mai simte nici o durere. Strigă de bucurie. Au trecut 97 de minute de cînd prima minge a atins iarba verde. 97 de minute în care a dominat-o pe Na Li. Pentru că altfel nu poţi cîştiga în faţa învingătoarei de la Roland Garros din 2011. A învins-o, ieri, pe chinezoaică, favorită 11, în două seturi cu 6-3, 6-4. Şi s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon. Victoria trebuie să aibă gust de căpşune cu frişcă sau mai bine de îngheţată.

A fost o zi cu multe emoţii pentru Sorana, o zi încheiată în jur de ora nouă la Londra. Partida dintre ea şi a 11-a jucătoare a lumii trebuia să fie ultima pe terenul 12, dar ploaia i-a făcut pe organizatori să amîne unele partide şi să le mute pe altele. Astfel, cele două au ajuns să joace pe al patrulea teren cu iarbă de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Sorana a fost hotărîtă încă de la început. Break încă din primul game. Apoi încă unul în game-ul al cincilea. Chinezoaica se clătina. Sorana a avut chiar şanse să încheie cu 6-1 primul set, însă Na Li s-a înfipt bine în iarbă. A făcut 5-2 şi apoi a recuperat un break. Sorana n-a pierdut încrederea de care vorbea la Madrid, în jocul său, în ceea ce face şi în munca sa. A răspuns cu un break şi a încheiat prima parte a meciului cu 6-3.

Luptă intensă
Na Li însă ştie cum e să întorci un meci. A apăsat pedala şi a confiscat serviciul Soranei după ce se jucaseră două game-uri din setul secund. Sorana a început cursa de urmărire, a fost mereu aproape atunci cînd servea adversara, n-a lăsat nimic, a luptat pentru fiecare minge, a ţipat după fiecare reuşită. În game-ul al optulea a fost răsplătită. Na Li n-a servit cum şi-a dorit şi scorul a devenit 4-4. Apoi s-a făcut 5-4. Norii de ploaie se risipiseră de pe cer, dar din jocul chinezoaicei, ba! A avut din nou probleme, forţată şi de jocul româncei, a cedat. 6-4 şi Sorana nu mai e supărată. E chiar veselă şi mulţumită. Nu acelaşi lucru se putea spune şi în urmă cu cîteva săptămîni, cînd, la Roland Garros, Na Li o învingea cu 6-2, 6-1.

Succesul de la Wimbledon este primul în faţa chinezoaicei. După ce a trecut de Pauline Parmentier şi de Na Li, Sorana o va întîlni pe Maria Kirilenko, una dintre prietenele sale din circuit, pe care o conduce cu 2-1 în întîlnirile directe. Una dintre ele datînd din 2008 şi fiind realizată chiar pe iarbă, la 's-Hertogenbosch. Românca şi-a egalat ieri cea mai bună performanţă de la Londra, ea mai atingînd turul al treilea în 2009. Iarba o îndeamnă la mai mult.

17 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Sorana Cîrstea faţă de cele 26 ale chinezoaicei

16 greşeli neforţate
a adunat Sorana pe tot parcursul întîlnirii, faţă de 24 ale lui Na Li

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
codcod
codcod  •  28 Iunie 2012, 17:15

Da, o supervictorie pt Sorana! Turul 3, dar se poate si mai mult, Sigur Kirilenko este o jucatoare redutabila, dar Sorana o poate invinge cu siguranta. Cu rezultate bune in continuare,pe cimentul american, apoi la JO, din nou pe cimentul american, Sorana poate tinti top 30. Succes!!!

theo_s
theo_s  •  28 Iunie 2012, 13:53

Asta chiar e O STIRE din sport! Tot inainte! Hai si victorie in 2 seturi cu Kirilenko!

demostene
demostene  •  28 Iunie 2012, 12:58

roxana dear, mai fa-i ceva la topica aia...fir-ar ea sa fie! cine s-a razbunat, chinezoaica?! reciteste-ti titlul si spune ce nu-ti place la el. altfel te vede tolontan...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează