SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Roger Federer a răspuns cu o întrebare în dezbaterea „E Novak Djokovic GOAT”: „Spuneți-mi voi, care succes e mai mare?”

Roger Federer la Halle FOTO Imago Images
Roger Federer la Halle FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 17:06 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 22:13

Roger Federer (41 de ani) s-a retras anul trecut din tenis și a oferit primul mare interviu din acest an, abordând diferite teme, de la activitatea care i-a adus cea mai mare plăcere până la modul în care se raportează la sportul pe care l-a practicat.

Roger Federer a fost omagiat miercuri la Halle în Germania, unde elvețianul s-a impus de zece ori în carieră, cu acest prilej el a acordat primul interviu amplu din 2023 pentru publicația Tagesanzeiger. Retras anul trecut, Federer, 41 de ani, a vorbit despre cum e viața după ce a lăsat tenisul în urmă. 

„Acum petrec timp cu familia într-un alt mod. Sunt foarte liniștit pentru că știu că am mai multe zile și ore disponibile pentru ei. Mereu am fost alături de familie, dar era foarte greu din punct de vedere logistic", a explicat el.

Elvețianul a vorbit și despre activitatea care i-a făcut cea mai mare plăcere după ce s-a retras. 

Să schiez este foarte important pentru mine. Înainte de retragere cred că ieșisem pe pârtie ultima oară în 2008, apoi am făcut mononucleoză. În anul următor s-au născute fetele, nu m-au văzut niciodată schiind și acesta era unul dintre visurile mele, să fiu însoțit de copiii mei la schi", a explicat Roger. El și soția sa Mirka au două perechi de gemeni, Charlene Riva și Myla Rose născute în 2009, Leo și Lenny, născuți în 2014.

Roger Federer: „Sunt surprins cât mă interesează rezultatele din tenis”

Cum se raportează în continuare la tenis?

 „Dacă aș fi în formă, probabil aș juca niște meciuri demonstrative. Deocamdată încă merg la sală de patru-cinci ori pe săptămână și încerc să-mi recuperez genunchii. Am mai jucat tenis cu copiii, dar niciodată nu am închiriat vreun teren cu vreun amic ca să jucăm. Pe de altă parte, sunt surprins cât de mult mă interesează rezultatele din tenis. Nu urmăresc multe partide, dar momentele importante mă incintă. Intru să văd scorurile de trei sau patru ori pe zi. Mă bucur că tenisul încă îmi captează atenția", a dezvăluit Roger Federer.

Îl vom auzi pe Roger comentând sau analizând partide? „În primă fază m-am gândit că va fi genial să comentez partidele generației de jucători contra cărora am jucat, îi cunosc mai bine ca oricine. Dar am simțit că nu e bine să devin comentator imediat în anul de după retragere. Poate o să o fac într-o zi, poate niciodată", a răspuns el. 

103 turneea câștigat Roger Federer în carieră, el fiind întrecut doar de Jimmy Connors, cu 108

Ce spune Roger Federer spre dezbaterea GOAT

Roger Federer a fost întrebat din nou despre dezbaterea ultimelor săptămâni, e Novak Djokovic cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile? 

„Nu știu. Ce înseamnă să fii cel mai bun? Să câștigi Wimbledonul la 17 ani ca Becker sau Roland Garros-ul al 36 de ani ca Novak? Nu știu. Ce a realizat este absolut gigantic. Poate fi suficient, dar cred că atâta vreme cât Rafael Nadal joacă, nu pot răspunde clar la această întrebare încă", a subliniat elvețianul. 

Novak Djokovic a câștigat la Paris al 23-lea trofeu de Mare Șlem al anului, devenind astfel jucătorul de tenis cu cele mai multe succese în astfel de turnee. Rafael Nadal are 22, iar Roger Federer și-a încheiat cariera cu 20. 

310 săptămânia fost lider mondial Roger Federer, el fiind depășit în această ierarhie doar de Novak Djokovic, cu 389

Citește și alte știri de tenis:

Sorana Cîrstea a fost eliminată din turneul de la Birmingham

Ilie Năstase trece la acuzații serioase în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă!” + „Știu nume prinse care n-au pățit nimic”

„Singurul prieten adevărat al lui Ion Țiriac” povestește cum i-a salvat viața: „Altfel, cădea direct în cap”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează