SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS 2019 // Nicolas Mahut continuă „miracolele”, la 37 de ani » „Veteranul” francez a mai făcut o victimă importantă la Paris, după ce l-a eliminat pe semifinalistul din 2018

Nicolas Mahut s-a calificat în turul III la Roland Garros pentru a treia oară în carieră // FOTO: Guliver/Getty Images
Nicolas Mahut s-a calificat în turul III la Roland Garros pentru a treia oară în carieră // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 09:55

Nicolas Mahut, 37 de ani, 252 ATP, trăiește la actuala ediție de la Roland Garros o a doua tinerețe pe plan sportiv. Francezul l-a învins fără probleme pe un alt veteran, neamțul Philipp Kohlscreiber, 35 de ani, 54 ATP, scor 6-3, 6-3, 6-3, asigurându-și o nesperată calificare în turul III de la Roland Garros.

O ciocnire între doi jucători cu stiluri atât de efervescente, ambii cu backhand-uri cu o mână, nu putea produce decât un mare interes din partea publicului de la Paris. Iar evoluția de neclintit a francezului a adus o victorie pe care nu mulți o anticipau, un triplu 6-3 pe gustul fanilor din tribune.

Mahut mai produce astfel o surpriză, după ce în turul inaugural îl învinsese pe italianul Marco Cecchinato, 19 ATP, 26 ATP, semifinalist la ediția de anul trecut, după o partidă maraton de 5 seturi, în care francezul a revenit de la 0-2 la seturi.

La 37 de ani, Mahut se califică abia pentru a treia oară în carieră în turul III de la Roland Garros. O mai făcuse în 2012 și 2015, iar acum va lupta pentru un loc în optimi cu învingătorul partidei Leonardo Mayer (32 de ani, 68 ATP) - Diego Schwartzman (26 de ani, 20 ATP).

Vezi și: Benoit Paire - Pierre-Hugues Herbert, meciul turneului la Paris! Cei doi francezi l-au făcut pe Andy Murray să exclame: „Briliant!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează