SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS // GALERIE FOTO Surpriza turneului: Djokovic, eliminat de omul fără victorie în turneele de Mare Șlem!

FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +14   FOTO
FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 05 iunie 2018 20:20

Novak Djokovic (31 de ani, 22 ATP) a fost eliminat în sferturile de finală de la Roland Garros de Marco Cecchinato (25 de ani, 72 ATP), scor 3-6, 6-7 (4), 6-1, 6-7 (11).

  • Cecchinato îl va înfrunta în semifinale pe Dominic Thiem;
  • Ceilalți semifinaliști se vor stabili mâine, în urma duelurilor: Marin Cilic - Juan Martin del Potro și Rafael Nadal - Diego Sebastian Schwartzman.

Marco Cecchinato a început excelent partida. A reușit un break rapid, în game-ul cu numărul 4, pe care l-a apărat până la finalul primului act.

Numărul 72 ATP a continuat să fie agresiv, terminând partida cu 54 de lovituri câștigătoare, față de doar 38 reușite de sârb. Raportul erorilor neforțate a fost egal la final, 41-41.

Djokovic părea să fi preluat definitiv controlul. După un set 3 fără istoric, adjudecat cu 6-1, în doar 30 de minute, Nole a condus cu 5-2 și în actul 4. A servit pentru meci, însă a greșit nepermis în momentele cruciale. Tie-break-ul a fost unul nesfârșit. Djokovic a salvat 3 mingi de meci, și a trimis un smash defectuos, din prejma fileului, la mingea sa de set.

Marco Cecchinato are un turneu de vis la Roland Garros. Italianul nu avea nicio victorie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Cel mai dificil meci din acest periplu a fost în primul tur.  Marius Copil l-a condus pe italian cu două seturi la 0, pierzând dramatic în decisiv, scor 6-2, 7-6, 5-7, 2-6, 8-10.

742.803de dolari câștigase Cecchinato în întreaga carieră

656.506 de dolari și-a asigurat italianul odată cu accederea în semifinalele de la Roland Garros

Vezi și: Favoritul 2 e OUT de la Roland Garros » Primul jucător ajuns în semifinale

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maxp
maxp  •  06 Iunie 2018, 00:19

A fost un meci superb, ambitie extraordinara din partea ambilor, dar trebuie si remarcat, ca spre deosebire de ce zic multi, si anume ca circuitul feminin ar fi slab, iata ca circuitul masculin incepe sa arate din ce in ce mai slab. Fara Djokovic in mare forma, fara Federer la turneu, cu Wawa in jumate de picior, au ramas sa zic Nadal si Del Potro, in rest iata si aici surprize mari, cu jucatori teoretic fara nicio treaba prinzand faze finale. Eu ma uit la Thiem, nu mi s-a parut sa fi impresionat cu absolut nimic pana acum, se pare ca incet ajunge principalul jucator al noii generatii. Totusi mult sub ce a reprezentat elita generatiei ce e pe punctul sa apuna. El inca e la un anumit nivel, de pilda numarul 3, Zverev, mi se pare efectiv un jucator de duzina. Mi se pare putin trist ca la nivelul sau a ajuns sa fie atat de sus clasat, chiar nu mai vine mare lucru din urma.

341636452992998
Gheorghe Stan  •  05 Iunie 2018, 23:05

cand am vazut titlul ,am ramas un pic surprins pentru ca,am crezut ca Nole a fost invins de Halep-omul fara nici un turneu de grand slem???

burgman
burgman  •  05 Iunie 2018, 22:40

Ce nebunie de meci! Incredibil de frumos, iar tiebreakul de infarct! Succes Marco pe mai departe!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează