SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // VIDEO+FOTO Ana Bogdan, victorie entuziasmantă cu Veronika Kudermetova! Totul se decide sâmbătă

Articol de , - Publicat vineri, 07 februarie 2020 12:54

După prima zi, Rusia și România se află la egalitate în Fed Cup, scor 1-1.

  • Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova, 1-6, 4-6, a fost primul meci al zilei
  • Ana Bogdan a adus primul punct al României, după ce a trecut de Veronika Kudermetova, scor 6-3, 6-7, 6-1, în a doua partidă de vineri
  • Toate duelurile din Fed Cup sunt liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Plus
  • Vezi AICI VIDEO de la cele două meciuri!

Meciul 1 » Gabriela Ruse - Ektaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ruse a pierdut primul meci din carieră la FED Cup împotriva Ekaterinei Alexandrova, o jucătoare mult mai experimentată care a fructificat greșelile produse de Gabriela. Astfel, după prima partidă, Rusia conducea România, scor 1-0.

"Trebuia să mă bucur mai mult, pentru că am uitat câți ani am muncit pentru a ajunge aici. Și m-am străduit atât de mult să câștig încât am uitat să mă mai simt bine pe teren"
Gabriela Ruse

Citește AICI cronica primului meci al zilei, Ruse - Alexandrova 1-6, 4-6 » Prea multe emoții

Meciul 2 » Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1

Ana Bogdan a reușit să restabilească egalitatea pentru „tricolore”. După un prim set câștigat categoric, jucătoarea noastră a oscilat în actul secund. Deși a revenit în joc la un moment dat, aceasta a cedat până la urmă în tie-break. Partida s-a decis în setul al treilea, când Kudermetova nu a mai avut replică în fața Anei Bogdan.

„Vă iubesc foarte mult pe toți cei care ați fost prezenți astăzi în sală! Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Mi-ați dat o energie incredibilă!”
Ana Bogdan

Citește AICI cronica celui de-al doilea meci al zilei, Bogdan - Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1 » Speranțe tricolore

ROMÂNIA-RUSIA 1-1
Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1

SÂMBĂTĂ, ORA 14:00
Ana Bogdan - Ekaterina Aleksandrova
Garbriela Ruse - Veronika Kudermetova
Irina Bara/Raluca Olaru - Anna Kalinskaia/Anna Blinkova

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // VIDEO+FOTO Ana Bogdan, victorie entuziasmantă cu Veronika Kudermetova! Totul se decide sâmbătă

Noua generație din echipa de Fed Cup a schimbat „regulile” în Sala Polivalentă din Cluj. Azi, acestea și-au făcut apariția în sală pe ritmurile piesei Queen, „We will rock you”. Până acum, echipa de Fed Cup a României era întâmpinată cu melodia autohtonă „Noi suntem români”.

FED CUP S-A MODIFICAT

Formatul Fed Cup s-a modificat începând cu acest an. Competiția finală se va desfășura sub forma unui turneu cu 12 națiuni, programat între 14 și 19 aprilie, pe zgură, la Budapesta. Acolo sunt deja calificate Australia, Cehia, Franța și Ungaria.  

+34 FOTO

Duelurile de calificare pentru turneul de la Budapesta 

  • Statele Unite ale Americii - Letonia
  • Olanda - Belarus
  • România - Rusia
  • Brazilia - Germania
  • Spania - Japonia
  • Elveția - Canada
  • Belgia - Kazahstan
  • Slovacia - Marea Britanie

Echipa României: 

  • Ana Bogdan (27 de ani, 90 WTA)
  • Irina Bara (24 de ani, 160 WTA)
  • Gabriela Ruse (22 de ani, 166 WTA)
  • Jaqueline Cristian (21 de ani, 197 WTA)
  • Raluca Olaru (30 de ani, 47 WTA la dublu)

Echipa Rusiei

  • Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA)
  • Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA)
  • Anna Blinkova (22 de ani, 54 WTA)
  • Anna Kalinskaia (21 de ani, 109 WTA)

VIDEO // ANA BOGDAN: „VOM PLECA CU AMINTIRI FRUMOASE”

Vezi și: 

VIDEO + FOTO S-a stabilit programul! „Tricolorele” au analizat înfruntarea de la Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
popaprostu12
popaprostu12  •  08 Februarie 2020, 04:14
Postat de Oana Stanciu pe 07 Februarie 2020, 19:01

Orice s-ar spune, să nu mai trâmbițeze că vrea drapelul țării la Tokio! După câte știm noi Nadal a jucat mai mereu pentru Spania în Cupa Davis, iar americanii care ne-au bătut pr când îi aveam pe Năstase și Țiriac, nu erau din echipa a II-a ori a III-a. Ale noastre sunt mai fudule! Au mai fost situații când, tot la tenis, campioana țării s-a deplasat la Istambul cu juniorii pentru că „campionii” au refuzat deplasarea în schimbul unui amărât de turneu la Brașov. Ps. Cacofonia a fost intenționată pentru a le răsplăti înalta faptă patriotică. Asta au făcut, asta au și ei!

Nadal nu a jucat in 5 ani nici un meci din cei 17(2007,2010,2012,2014,2017),pe care ii are in echipa de Davis Cup al Spaniei,Halep 3 ani din 11(2011,2013,2020) in echipa de Fed Cup a Romaniei,si in cazul ambilor sunt nenumarate neparticipari din diverse motive.

catalynn
catalynn  •  08 Februarie 2020, 01:21
Postat de iulihenry14 pe 07 Februarie 2020, 21:51

Coana, Nadal nu joaca singur de fiecare data cand vine la nationala Spaniei. Nadal a mai avut un Ferrer, un Ferrero, un Feliciano Lopez etc care au castigat puncte pentru echipa. Simona a castigat 90% din punctele Romaniei. Vorbiti ca sa nu adormiti.

Treaba cu Simona e ca s-a dedulcit la "patriotisme". I-a placut sa pozeze in eroina neamului, sa o cheme toti, inclusiv Boc si Patriarhul, sa ii dea cetenii de onoare, honoris causa, tot felul de diplone si tinichele cu tricolorul. De fapt a facut-o cu un scop: anume sa isi creasca popularitatea pt ca altfel o mai sustinea Ulosz din America pana in China si Australia, nu mai dadeau Dedeman, BT, Mercedes si restul doi bani pe prezenta ei in strategiile lor de marketing. Ei bine, cand faci din astea isi creezi obligatii. Io unul nu am sustinut-o niciodata pt ca o dadea patriotismul afara din batatura ci pt simplul motiv ca avea cetatenie romana. Prin urmare nu i-am reprosat cand nu a decis sa nu mearga in Canada sau la Rio. Atunci atitudinea ei a fost: bai vin daca pot, daca nu, nu, nu-mi datorati nimic, nu va datorez nimic, fiecare cu ale lui! Respect total! Ei bine de atunci lucrurile s-au schimbat asa am spus in deschidere, deci acum chiar avea obligatia sa participe pt ca nu poti sa o arzi "patriot" doar cand iti convine.

catalynn
catalynn  •  08 Februarie 2020, 01:11
Postat de ovidiu2019 pe 07 Februarie 2020, 21:45

Clonatorule Moflea, Kuznetsova s-a retras din echipa si oricum e mult sub Alexandrova.

Ba fcsbist prost, vezi ca Daniel Irimescu e mai jos daca ai sa ii faci vreun repros. Cat despre Sveta, aia nu e Masha, daca chiar e nevoie de ea vine si asa "retrasa" cum e! Iar in FedCup e complet diferit de meciurile din turneele individuale, Sveta e trecuta prin ciur si prin darmon, aleia nu-i tremura racheta in mana cand vuieste tribuna!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează