SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // VIDEO + FOTO S-a stabilit programul! „Tricolorele” au analizat înfruntarea de la Cluj

Articol de , - Publicat joi, 06 februarie 2020 17:04

România și Rusia mizează în confruntarea pentru calificarea la Fed Cup Finals pe jucătoare cu puțină experiență în competiția pe echipe.

Ultimele formalități ale întâlnirii de Fed Cup dintre România și Rusia au avut loc joi la Cluj-Napoca. Tragerea la sorți a stabilit ordinea meciurilor, iar protagonistele și-au spus gândurile înainte de a intra pe teren.

Partida dintre Gabriela Ruse și Ekaterina Aleksandrova va deschide duelul din BT Arena. „Mă așteptam să încep eu prima pentru că așa se întâmplă de obicei. Sper să aduc victoria și primul punct pentru România. Presiune nu pot spune că am pentru că Rusia este favorită pe hârtie. Pentru mine este mai bine să joc prima pentru că emoțiile pe care le voi simți la imn mă vor motiva mai mult”, a spus Gabriela Ruse.

+13 FOTO

„Sper să facem o surpriză” 

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani nu a mai evoluat până acum împotriva Ekaterinei Aleksandrova, aflată și ea la prima convocare în echipa de Fed Cup, la fel ca românca. „Pregătirea va fi un pic diferită, Ana a jucat împotriva ei și mi-a dat câteva sfaturi, și domnul Segărceanu ne-a pregătit deja de două-trei zile. Sper să joc cât de bine se poate și să facem o surpriză”, a mai spus Gabriela Ruse.

Ana Bogdan, liderul echipei, este la a treia convocare, dar va juca pentru prima dată la simplu în Fed Cup. „Am și eu emoții la fel ca toate fetele, sunt emoții constructive, mi-am dorit că acest moment să se întâmple. Mă bucur că în această săptămână am fost foarte unite, am glumit, am râs, ne-am antrenat foarte bine, am stat mult timp împreună și cred că de aici vom pleca cu amintiri foarte frumoase”, a spus Ana.

VIDEO // Ana Bogdan: „Vom pleca cu amintiri frumoase”

Ea a vorbit și despre suprafața pe care se va desfășura duelul cu Rusia. „Este un hard mediu, nici lent, nici rapid. Noi ne-am acomodat chiar din a doua zi. Suntem foarte OK și cel mai important este să fim unite și energia pe care o avem în fiecare zi să ne urce și să ne ducă pe culmi înalte”, a spus Ana Bogdan.

Chiar dacă ambele rusoaice de la simplu sunt mult mai bine clasate decât româncele, Florin Segărceanu privește optimist spre confruntările de la finalul acestui săptămâni. „Avem o echipă tânără care-și dorește enorm victoria și să arate că poate face mult. Faptul că jucăm acasă, că ne-am pregătit bine și că suntem uniți o să ne ajute mult”, a spus căpitanul nejucător al României. 

„Ne așteaptă o întâlnire dificilă, dar avem o echipă puternică, toate jucătoarele de aici au început sezonul foarte bine, sunt într-o formă bună. Suntem pregătiți, toate fetele s-au antrenat bine toată săptămâna. Nu ne va fi ușor, pentru că atunci când joci în fața propriului public toate jucătoarele o fac mai bine”
- Igor Andreev, căpitan nejucător Rusia

„Va fi dificil pentru că Gabriela Ruse va juca acasă, sper să fie un meci bun. Nu am mai jucat până acum în Fed Cup, sper că nu voi dezamăgi. O să fac tot ce pot și vom vedea"
- Ekaterina Aleksandrova

„Voi încerca arăt cel mai bun joc al meu, să mă bucur de fiecare punct, de fiecare game și sper să fie două zile frumoase pentru noi”
- Veronika Kudermetova

„Nu am mai jucat până acum cu Raluca, ne-am antrenat bine săptămâna aceasta și suntem pe drumul cel bun"
- Irina Bara

"Determinarea și spiritul de luptă ne reprezintă pentru că de fiecare când intrăm pe teren luptăm până la final și luptăm cu tot sufletul, mai ales aici, când vine vorba de a ne reprezenta țara”
- Ana Bogdan

„Tactica o au deja pregătită, eu o să fiu alături de ele și am fost toată săptămâna, o să fiu în lojă, și voi fi alături de ele orice s-ar întâmpla”
- Raluca Olaru

România-Rusia

Vineri, ora 16:00

  • Gabriela Ruse -Ekaterina Alexandrova
  • Ana Bogdan-Veronika Kudermetova

Sâmbătă, ora 14:00

  • Ana Bogdan-Ekaterina Aleksandrova
  • Gabriela Ruse-Veronika Kudermetova
  • Irina Bara/Raluca Olaru-Anna Kalinskaia/Anna Blinkova

Echipa României

  • Ana Bogdan (27 de ani, 90 WTA)
  • Irina Bara (24 de ani, 160 WTA)
  • Gabriela Ruse (22 de ani, 166 WTA)
  • Jaqueline Cristian (21 de ani, 197 WTA)
  • Raluca Olaru (30 de ani, 47 WTA la dublu)

Echipa Rusiei

  • Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA)
  • Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA)
  • Anna Blinkova (22 de ani, 54 WTA)
  • Anna Kalinskaia (21 de ani, 109 WTA)
  • Înfruntarea dintre România și Rusia are loc sâmbătă și duminică. Toate meciurile sunt liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Plus. 

Vezi și:

Simona Halep va juca la Roland Garros, pe o arenă Philippe Chatrier cu acoperiș!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
tatiana19
tatiana19  •  07 Februarie 2020, 07:42

Succes fetelor! Va fi foarte greu, dar poate avem o sansa ca sunt mai sigure de victorie decat noi! Mult noroc si din nou succes!

785333698247461
Laurentiu Barbulescu  •  07 Februarie 2020, 07:09

Până la urmă când se joacă, vineri și sâmbătă sau sâmbătă și duminică?

robby73
robby73  •  06 Februarie 2020, 20:36

Dacă joacă tenis cum arată, câștigăm totul. Fără Niculescu, Begu și Halep avem o echipă frumoasă. Păcat că tenisul nu are calitate. Succes fetelor!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close