SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Șarapova, audiată în cazul dopajului cu meldonium » Rusoaica poate primi o suspendare uriașă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2016 15:07

Maria Șarapova este audiată azi în cazul de dopaj cu meldonium, după ce a picat un test antidoping la Australian Open.

Maria Șarapova este audiată la Londra, la Federația Internațională de Tenis, și riscă să fie suspendată, potrvit BBC. Mașa ar putea să fie suspendată timp de 4 ani.

Totuși, specialiștii spun că va primi o suspendare între 6 și 12 luni, pentru că Angenția Antidoping nu este sigură de perioada în care meldoniumul a fost în organismul ei.

Rusoaica de 29 de ani anunțat în martie că a fost găsită dopată cu Meldonium, medicament interzis de la 1 ianuarie 2016. Șarapova s-a apărat și a spus că nu știa că medicamentul este interzis. În plus, ea susține că a luat acest medicament timp de 10 ani, la recomandarea medicilui personal.

Șarapova este suspendată provizoriu de la 12 martie, când a început ancheta în cazul ei. De-a lungul carierei, Șarapova a câștigat 5 turnee Grand Slam și a triumfat în 601 de partide.

CE ESTE meldoniumul

Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Mâncare și medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic.

Primele teste clinice făcute pentru a testa eficiența unei combinații de meldonium și lisinopril, pentru a trata crizele cronice de inimă datează din 2005. Raportul a demonstrat că cele două medicamente combinate pot îmbunătăți calitatea vieții, capacitatea de exercițiu și mecanismul circulației periferice ale pacienților cu probleme cardiace cronice.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
225712701123912
Tudor Costea  •  18 Mai 2016, 19:51

Pacat ca Maria rateaza olimpiada din cauza la o greseala in timp ce *** de Williams este lasat in pace.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează