SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LEXINGTON

Serena Williams a fost învinsă de o jucătoare din afara Top 100 » Nu i se mai întâmplase asta de opt ani!

Serena Williams a suferit a treia înfrângere a sezonului FOTO Guliver/GettyImages
Serena Williams a suferit a treia înfrângere a sezonului FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 august 2020 11:24 / Actualizat sambata, 15 august 2020 11:25

Serena Williams a pierdut, joi noaptea, în sferturi de finală la Lexington în fața lui Shelby Rogers, 116 WTA, cu 6-1, 4-6, 6-7 (5)

Americanca Shelby Rogers a produs surpriza turneului WTA de la Lexington (Kentucky), reușind să o elimine pe principala favorită, compatrioata sa Serena Williams, 9 WTA, de care a trecut cu  1-6, 6-4, 7-6 (5), după mai mult de două ore de joc. 

„E visul oricărui copil, care a văzut-o jucând, să ajungă să o învingă. Au fost circumstanțe ciudate, dar o victorie rămâne o victorie și știu că toate ne bucurăm că ne-am întors în circuit”, a spus Rogers la finalul meciului. 

„Mi-am făcut singură viața grea”

Serena nu mai pierduse în faţa unei adversare aflate mai jos de Top 100 de la ediţia 2012 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, când s-a înclinat în faţa franţuzoaicei Virginie Razzano. „Știu că pot juca mult mai bine. Am avut oportunitatea de a câștiga în două seturi, dar mi-am făcut singură viață dificilă, adunând multe greșeli neforțate. Mi-a fost greu în setul al treilea să-i citesc serviciul, mai ales că pe aceste terenuri mingea sare foarte sus, iar ea a știut să profite de acest lucru”, a spus Serena.

Fostul lider mondial și deținătoarea a 23 de trofee de Mare Șlem, Serena Williams, 38 de ani, a fost la primul turneul de la reluarea circuitului feminin și până la meciul cu Rogers le învinsese pe Bernarda Perra și pe Venus Williams. 

Serena va merge la New York, unde urmează să participe săptămâna viitoare, la turneul de la Cincinnati, și apoi la  US Open, 31 august-13 septembrie, ambele desfășurându-se la Flushing Meadows. 

2 victoriiavea Shelby Rogers la jucătoare de Top 10 înaintea întâlnirii cu Serena, acestea fiind obținute la Eugenie Bouchard, 8 WTA, în 2014 în cadrul Rogers Cup și la Simona Halep, în 2017 în cadrul Australian Open

Citește mai multe știri din tenis: 

Liste tot mai lungi » Ce jucători de tenis s-au retras până acum de la US Open

Simona Halep își află sâmbătă adversara din semifinalele de la Praga » Meciul Irinei Begu, întrerupt de ploaie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 August 2020, 11:51

Pe hard n-a mai pierdut cu o jucatoare dinafara top 100 de aproape 11 ani. A fost atunci intr-o conjunctura speciala, invingatoarea era nimeni alta decat Kim Clijsters, care nu avea clasament din cauza unei lungi absente. S-a intamplat la USO si belgianca avea sa castige turneul (deci infrangerea aceea nu e de acelasi calibru ca aceasta, oponenta era din alta categorie). A fost un meci celebru atunci, Serena amenintand cu moartea o arbitra de linie (ulterior ea a negat ca ar fi amenintat-0, dar adevarul e ca s-a dezlantuit pe teren). In sfarsit, istorii vechi... Mare surpriza rezultatul de aseara.

841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  15 August 2020, 11:42

Fără ”ajutoare” nu mai merge. Asta e adevărata, marea jucătoare S Williams

Vezi toate comentariile (2)
Comentează