SPORTURI  »  TENIS  »  TROPHEE CLARINS

Gata cu pauza, Simona Halep revine pe teren! A acceptat invitația organizatorilor

Simona Halep va participa la Trophee Clarins // foto: Imago
Simona Halep va participa la Trophee Clarins // foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 14:38 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 15:25

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) se pregătește să revină pe zgură. Va participa la turneul WTA 125 Trophee Clarins (13-19 mai), care va avea loc la Paris. Ea a acceptat invitația din partea organizatorilor, fiind anunțată pe site-ul oficial.

Sportiva din Constanța va juca din nou pe suprafața ei preferată, zgura. Nu a mai jucat pe suprafața roșie din 2022, când participa la Roland Garros.

Ion Țiriac n-a mai răbdat și a dat în judecată statul român » Suma revendicată + Apare pe listă și numele lui Gigi Becali
PROCES
Ion Țiriac n-a mai răbdat și a dat în judecată statul român » Suma revendicată + Apare pe listă și numele lui Gigi Becali

Simona Halep va participa la Trophee Clarins

Acum, Simona Halep revine pe zgură și va participa în premieră la Trophee Clarins, turneu de categorie WTA 125, care se joacă la Paris între 13 și 19 mai. Ea a decis să accepte wild card-ul din partea organizatorilor astfel că va juca al doilea meci de după finalizarea procesului în care a fost acuzată de dopaj.

La competiția din Paris vor fi la start 32 de jucătoare. Iar valoarea totală a premiilor este de 115.000 de euro. Printre jucătoarele care vor lua startul se numără Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Leylah Fernandez, Sloane Stephens sau Yanin Wickmayer. Iar pe listă apare acum și numele Simonei Halep.

Gata cu pauza, Simona Halep revine pe teren! A acceptat invitația organizatorilor

Simona Halep a fost invitată la turneul de la Miami, fiind eliminată în turul 1, și mai fusese invitată la turneele de la Oeiras și Madrid, dar nu a putut participa din cauza unor probleme medicale.

Simona Halep speră să participe la Roland Garros

Principala țintă a Simonei Halep e Roland Garros (20 mai - 9 iunie), turneul ei preferat. Sportiva din Constanța speră ca organizatorii să-i dea o invitație, dar are emoții în acest sens.

„Francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau franțuzoaicelor wild-card. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, spunea Halep recent.

Precedentul de la Roland Garros care îi dă coșmaruri Simonei Halep

Site-ul tennisuptodate a analizat situația în care se află trei foste campioane de Grand Slam: Simona Halep, Caroline Wozniacki și Emma Răducanu. Și explică de ce sportiva din Constanța riscă să nu primească un wild card.

„Simona și Caroline au primit wild card-uri pentru mai multe turnee, dar situația e neclară în ceea ce privește Roland Garros-ul, după cum o arată istoricul. Dintre cele două, Simona are șanse mai mari să primească o invitație, fiind campioană în 2018. Dar marea întrebare din jurul ei e legată de suspendarea pentru dopaj. Când Sharapova a revenit în sport, organizatorii de la Roland Garros au refuzat să-i dea un wild card, cazul fiind faimos.

În ciuda faptului că a protestat și a spus că nu s-a dopat, Halep, teoretic, a fost suspendată pentru consumul de Roxadustat. Deci ar putea fi refuzată de Federația Franceză de Tenis. Greutatea va fi pe umerii lui Amelie Mauresmo, ea va fi cea care decide în săptămânile viitoare.

Spre deosebire de alte turnee, Roland Garros preferă să dea wild card-uri jucătoarelor franceze. În ceea ce le privește pe Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, sunt șanse mici să primească invitații și ar putea fi nevoite să joace în calificări. Totul depinde de numărul de wild card-uri de care jucătoarele franceze vor avea nevoie. Vor urma săptămâni interesante pentru cele două jucătoare, care la turneul de la Miami au avut un schimb de replici”, notează tennisuptodate.com.

VIDEO. Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep: „Vine tineretul din spate care este alt animal! Tenisul s-a schimbat”

Citește și:

Analiză BBC » Cazul Simona Halep produce o furtună: „Tenisul ce face, de fapt, descoperă dopați sau demolează nevinovați?”

Noua Serena Williams, favorită la Roland Garros, certată de un antrenor de renume: „Văd asta pe fața ei”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
contrabas3
contrabas3  •  08 Mai 2024, 21:45

Simona are nevoie de un bărbat mai mult decât de tenis. Lipsa împreunării o face mai stresată și mai “bitter”.

267890
267890  •  08 Mai 2024, 19:14

Gata cu pauza, adică revine la dopaj. Cum să inviți în turnru o dopată! Cu cât i-o fi cumpărat și p-ăștia?

monika.
monika.  •  08 Mai 2024, 18:52

Iar aruncati buzduganul cu “ revenirea”… Nici cei care scriu asta nu sunt convinsi. E cazul sa ne revenim, noi, cu totii. Dupa dopaj, traiectoria e doar descendenta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează