SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT ROLAND GARROS

SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT ROLAND GARROS // Cum s-a trăit finala Roland Garros de la fața locului: "E vremea celebrării! Simona e campioana din 2018 și numărul unu mondial. România sărbătorește alături de ea"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 10 iunie 2018 11:34

Simona Halep a câștigat primul trofeu de Mare Șlem al carierei, după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1

Simona cere prosopul și șterge transpirația. E la un game distanță de trofeul "Suzanne Lenglen". La trei mingi, pe una o aruncă. Servește. E 15-0. Mai sunt trei puncte. Liderul mondial se refugiază din nou sub cârpa colorată. Sloane Stephens e acolo, nu renunță. 15-15. Românii din tribune freamătă. Nu cred până nu o văd pe Simona bucurându-se. As. "În ultimul game am simțit că nu mai pot să respir". Americanca face 30-30. Simona atacă, răspunde și obține o minge de meci. Darren Cahill strânge pumnul. Simona servește, mingea iese în out. Simona închide ochii, ridică mâinile spre cer. Câteva secunde le ține așa. E doar ea cu ea. Momentul ei de fericire. E campioana din 2018 de la Roland Garros. E real și adevărat. 

Americanca perfectă

Până aici însă a avut de muncit, de păstrat mintea liberă și de luptat. Sloane Stephens a început în forță. Îi întorcea toate mingile, genera forță când avea nevoie și o plimba din colț în colț pe româncă. Aceste lucruri adunate, combinate și cu unele greșeli ale Simonei au dus la primul break al partidei după doar patru jucate. Au fost schimburi lungi, lovituri aspre și un tenis de calitate. Câștigătoarea de la US Open 2017 s-a impus în prima parte cu 6-3.

Senzațiile bune au continuat pentru americanca în vârstă de 25 de ani. A făcut break și s-a dus la 2-0. Însă Simona a rămas pozitivă, spre finalul primului set începuse deja să înțeleagă ce are de făcut în fața lui Sloane. De aceea a reușit să recupereze break-ul cedat. Înaintea finalei, ea era pe primul loc în confiscarea serviciului adversarelor, reușind-o de 38 de ori.

A crezut, mai ales că în cele trei finale pierdute, tot timpul își dusese adversara în decisiv. A câștigat teren, a lovit mai mult pe centru pentru a o incomoda pe adversară, a finalizat cu voleul drive, nemaicedând nicio bucățică de zgură. În game-ul al șaselea, Simona a făcut 4-2, după un voleu clasic și un smash câștigător. De acolo a început să creadă și mai mult că trofeul e al ei. Resimțind efortul depus în schimburile lungi, Sloane Stephens a început să greșească mai mult, să nu mai aibă aceeași anduranță în schimburi. Și astfel al doilea set a fost câștigat de Simona Halep cu 6-4. 

Zbor spre trofeu

Simona a urcat apoi în vârful valului de energie și a rămas pe el, controlând decisivul. 1-0, 2-0, 3-0. Atât de aproape. Simona avea să spună apoi că a avut în minte tot timpul finala de anul trecut. Nu la modul negativ, ci la cel pozitiv, încercând să nu mai comită greșelile de atunci. Nu s-a mai făcut 3-1, ca în meciul cu Jelena Ostapenko, ci 4-0. Fericirea era la un vârf de deget. Apoi 5-0. 

E oare posibil? Sloane Stephens reușește să-și câștige serviciul. 5-1. Totuși, sunt patru game-uri diferență. Și ajungem la prosopul colorat, la cele trei mingi și la secundele de după ele. Simona Halep și Sloane Stephens se îmbrățișează, după două ore și trei minute de efort intens încheiate cu 3-6, 6-4, 6-1. Aplauze, bucurie, împlinire.

Lacrimile au venit când fata de 1,68 metri și-a îmbrățișat apropiații. Mama, tata, fratele... Darren Cahill și Simona Halep au împărțit câteva secunde pline de emoție. Apoi Simona a coborât în teren și a primit trofeul. Cel pe care l-a visat, l-a dorit și de care fusese aproape de două ori. O sărutare și orice suferință a dispărut. E vremea celebrării. Simona Halep e campioana din 2018 și numărul unu mondial. România sărbătorește alături de ea.

GSP a pregătit un site special » Intră pe BravoSimo.ro și transmite un mesaj!

VEZI ȘI:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  10 Iunie 2018, 13:44

"România sărbătorește alături de ea" - sunt curios oare cat este contributia acestei hartii de impachetat guvizi, la succesul Simonei. Sa intelegem ca de cand nu mai sarbatoriti cu gigi niciun titlu, v-ati reorientat spre Simona?

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  10 Iunie 2018, 12:28
Postat de de_pe_tarnave pe 10 Iunie 2018, 12:28

Romanii au sarbatorit ieri altceva. Ce? S-a vazut in p-ta guvernului.

Ghilimele la romani si sarbatorit.

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  10 Iunie 2018, 12:28

Romanii au sarbatorit ieri altceva. Ce? S-a vazut in p-ta guvernului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close