SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ADELAIDE

SIMONA HALEP - AJLA TOMLJANOVIC 6-4, 7-5 // FOTO + VIDEO Simona Halep, start pozitiv în 2020: victorie în minimum de seturi + cu cine va juca în sferturi

Articol de GSP - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 11:49

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide, după victoria în două seturi reușită în fața australiencei Ajla Tomljanovic (52 WTA, 26 de ani), scor 6-4, 7-5, după o oră și 38 de minute de joc.  

  • Simona Halep va juca în sferturi împotriva învingătoarei partidei dintre Aryna Sabalenka (12 WTA) și Bernarda Pera (70 WTA). Următorul meci al jucătoarei noastre va avea loc joi. 

Halep a fost jucătoarea mai agresivă în primul set. Românca și-a arătat intențiile agresive încă din startul partidei, încercând să imprime adâncime loviturilor sale. Stilul ofensiv al Simonei a incomodat-o pe Tomljanovic, care a greșit în momentele în care s-a aflat sub presiune. 

Primul break reușit de Simona a venit la scorul de 2-1, Halep reușind un passing marcă înregistrată care i-a facilitat misiunea din set. La 5-3, Halep și-a pierdut serviciul, a arătat unele momente de irascibilitate, dar s-a regrupat și a făcut break la 5-4, adjudecându-și primul set în 42 de minute.  

Simona Halep, victorioasă într-un set secund extrem de echilibrat

Setul secund a început foarte bine pentru Halep, care s-a distanțat rapid la 2-0. Australianca n-a abandonat însă lupta și a reușit să echilibreze soarta manșei.

În următoarele momente din meci, Halep și Tomljanovic și-au menținut serviciul, iar soarta setului s-a scris în prelungiri. Românca a condus cu 6-5, a pus presiune pe Tomljanovic, iar eforturile jucătoarei noastre au dat roade, reușind să facă break-ul ce s-a dovedit a fi decisiv. 

FINAL | Simona Halep - Ajla Tomljanovic 6-4, 7-5

7-5, Break, Set, Meci Halep: Simona revine de la 0-30, se impune pe propriul serviciu și obține calificarea în sferturile de finală!

6-5, Game Halep: Simona continuă să servească la parametri buni și preia din nou conducerea, punând-o pe Tomljanovic în postura de a servi încă o dată pentru a rămâne în partidă. 

5-5, Game Tomljanovic: Australianca se impune la zero pe propriul serviciu, iar soarta setului secund va fi decisă în preungiri. 

5-4, Game Halep: Simona își face serviciul cu mici emoții. Deși Halep a condus cu 40-0, australianca a câștigat două puncte consecutive, însă a greșit apoi cu forehand-ul. Tomjlanovic va servi imediat pentru a rămâne în meci. În pauză, Darren Cahill și-a făcut din nou apariția pe teren. „Zâmbește, e abia primul meci al anului, nu trebuia să te aștepți la ceva ușor. Nu-ți mai asuma riscuri majore încă de la primele mingi, încearcă să rămâi cu ea în schimburi pe mediană, iar apoi, dacă poți, încearcă să ataci decisiv”, i-a transmis australianul. 

4-4, Game Tomljanovic: Australianca își menține serviciul după un game pe care l-a controlat în totalitate. Echilibrul domnește în acest set secund. 

4-3, Game Halep: Deși pare că nu e la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic, Simona face un game solid pe propriul serviciu și se apropie la doar două game-uri de câștigarea partidei. 

3-3, Game Tomljanovic: Jucătoarea din Australia își face serviciul după un nou game echilibrat. Tomljanovic a încheiat game-ul cu o scurtă de efect, la care Simona n-a schițat niciun gest. 

3-2, Game Halep: Simona supraviețuiește unui test teribil pe propriul serviciu, în care românca a fost nevoită să salveze trei mingi de break ale lui Tomljanovic. Jucătoarea noastră a avut noroc, australianca ratând una dintre șansele de break dintr-o poziție ideală. Simona rezistă, însă, și revine în avantaj.

2-2, Game Tomljanovic: Game echilibrat, câștigat până la urmă de Tomljanovic la avantaje. Australianca revine de la 0-2 și egalează. 

2-1, Break Tomljanovic: Simona nu izbutește să-și consolideze avantajul. Halep s-a văzut condusă cu 0-40, a salvat primele două mingi de break, dar a cedat la cea de-a treia. Australianca revine în secvența secundă.  

2-0, Break Halep: Fără să se întrebuințeze prea mult, Simona reușește break-ul! Halep a așteptat greșeala adversarei sale, care a venit la chiar prima minge de break procurată de româncă în setul secund. 

1-0, Game Halep: Simona evită complicațiile și își face serviciul la 30, debutând cu dreptul în setul secund

⇒  Începe setul secund, cu Simona Halep la serviciu!

  • foto: Guliver/Getty Images

6-4, Break, Set Halep: Simona Halep revine de la 0-30 pe serviciul adversarei, lasă în urmă momentele anterioare de nervozitate și face break-ul care o ajută să-și adjudece primul set, ajutată și de erorile neforțate ale lui Tomljanovic. 

5-4, Break Tomljanovic: Halep nu reușește să închidă setul, iar australianca reușește primul break al partidei într-un moment deosebit de important. Simona a făcut greșeli pe care nu le-am văzut în startul meciului, ratând șansa de a-și adjudeca manșa inaugurală a partidei. În pauză, Darren Cahill și-a făcut pentru prima oară apariția pe teren.

5-3, Game Tomljanovic: Australianca își face serviciul la 30 și se apropie din nou la două game-uri de Simona. Halep va servi în momentele imediat următoare pentru a închide prima manșă

5-2, Game Halep: Simona întâmpină un game complicat, pe care și-l adejudecă însă în prelungiri. Tomjlanovic a opus mai multă rezistență la retur, dar Halep a rămas concentrată și a jucat cu multă încredere în momentele de echilibru. La 30-30, Simona a fost avertizată de arbitru pentru că a întârziat la serviciu

4-2, Game Tomljanovic: Deși Halep a continuat să fie agresivă, Tomljanovic rezistă și își face serviciul, punctând pentru prima oară pe tabelă după 3 game-uri consecutive reușite de Simona. 

4-1, Game Halep: Simona își consolidează avantajul după un game câștigat la 30 pe propriul serviciu. Tomljanovic nu-și calibrează bine loviturile și continuă să producă foarte multe erori neforțate. 

3-1, Break Halep: Simona se distanțează în meci, reușind să se impună pe serviciul lui Tomjlanovic după ce a profitat și de mai multe erori neforțate ale australiencei. Halep a dictat ritmul punctelor și imprimat multă lungime mingilor sale, forțându-și adversara să greșească. Românca și-a adjudecat game-ul după un passing shot superb, venit după cel mai lung schimb al partidei. 

2-1, Game Halep: Jucătoarea română preia din nou avantajul, la capătul unui game câștigat la 15. Cele două sunt încă în căutarea ritmului, iar greșelile neforțate predomină deocamdată.

1-1, Game Tomljanovic: Adversara Simonei contracarează cu un game excelent, câștigat la zero. Tomljanovic a preluat inițiativa în puncte și a obligat-o pe româncă să greșească.

1-0, Game Halep: Simona începe bine meciul și își face serviciul fără mari emoții. Jucătoarea noastră a venit la fileu, a încercat să servească variat și a beneficiat și de două erori neforțate ale australiencei.

⇒ A început partida, cu Simona Halep la serviciu!

Halep și Tomljanovic au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp! Tomljanovic a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. 

Citește și:

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2020. La ce ne așteptăm? De ce sunt de așteptat rezultate de nivel înalt din partea Simonei în Australia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  14 Ianuarie 2020, 13:58
Postat de Pierre Tzutzea pe 14 Ianuarie 2020, 12:00

daca intr-un meci ca asta pe fondul a unei automultumiri dupa controversatul meci cu serena din anglia se chinuie sa bata pe una clasata nu stiu pe unde este exact ceea ce am banuit. gura este de ea iar nea cangurul este in cele din urma multumit ca si-a mai luat ceva bani la fel ca si distinsa. nu cred ca va trece de cistigatoare din alt meci cu care va juca. este lipsita de fantezie doar ceva forta ca mai apoi sa oboseasca. ma rog este cu iubi dupa ea si... cine stie cit de mult o ... incurajeaza . o sa vedeti. ce a avut de spus a spus demult. ar fi interesant sa se ocupe de-ale casei si sa isi vada de treaba. nu mai sperie pe nimeni si mizeaza pe locuri fruntase pe cind altele pierd si joaca la greu. ce mai face tiriac? ii pregateste ceva cadouri scumpe? hi! hi!

Că ai scris mult, n-ar fii o problemă. Probabil ai timp. Dar că ai scris aberații, este o problemă. In plus se pare ca nu cunoşti fenomenul. In tenisul de astazi diferența din top 100 este tot mai mică. Deci oricine poate bate pe orcine. In acest caz, un meci cîştigat rămîne important indiferent cum a fost cistigat. In altă ordine de idei jucatoarele clasate mai slab, vor da totdeauna ce au mai bun sa bată jucătoarele de top. Nu au practic numic de pierdut. Face sens???

883758598355956
Adrian Fulgos  •  14 Ianuarie 2020, 13:38

Bravo Simo. Să fie de bun augur.

maccarone707
maccarone707  •  14 Ianuarie 2020, 12:45

victorie lejera pentru Sabalenka, o distruge pe *** la ce-am vazut azi. mark my words :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează