SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - AMANDA ANISIMOVA 2-6, 4-6 // Halep, analiză detaliată după înfrângerea cu Anisimova: „Nu mă pot adapta la așa ceva, am fost stresată!”

Simona Halep // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2019 15:30

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, învinsă de acerba Amanda Anisimova, 17 ani, 51 WTA, scor 2-6, 4-6, după o oră și nouă minute de joc. 

După meci, jucătoarea noastră, care începând de luni va coborî până pe locul 8 în clasamentul WTA, a trasat concluziile partidei în care a fost net depășită de Anisimova. 

M-am așteptat să am o adversară atât de puternică, știam că joacă bine, dar în meci a evoluat extraordinar. Tot creditul pentru ea, a făcut un meci mare.

Sunt tristă! Mi se întâmplă de fiecare dată când pierd. Iar acum sunt supărată și pentru că nu am putut să-mi fac jocul meu, nu am putut să mă deplasez cum o fac de obicei. Ea a jucat extraordinar și am făcut tot ce am fost în stare. Sunt mulțumită de rezultat, nu e rău să ajungi în sferturi de finală la un turneu de Mare Șlem. Am venit din postura de campioană en titre și am avut presiune pe umeri. Am făcut meciuri bune și plec cu gânduri pozitive”, a spus Simona.

„A fost frustrant pentru toată lumea ce s-a întâmplat miercuri, dar pentru mine puțin mai mult pentru că nu mă pot adapta atât de repede. La fel am pățit și la Roma, dar asta e. Nu pot schimba vremea, dar în viitor sper să pot trece peste astfel de situații”

„Nu sunt negativă, nu sunt foarte dezamăgită. Simt un pic de tristețe, la fel ca după orice înfrângere, dar mâine este o nouă zi. Am câteva zile libere și apoi încep antrenamentele pentru iarbă, poate o să am un sezon bun” Simona Halep

Campioana din 2018 și-a continuat apoi introspecția cu privire la jocul său: „Nu mi-am putut face jocul din cauza emoțiilor. Am fost stresată pentru că știam că am evoluat bine și am avut așteptări prea mari de la mine. Poate nu am știut să fac față acestei tensiuni. Iar corpul meu nu a reacționat așa cum trebuia”. 

Halep: „Anisimova are o șansă mare să câștige turneul”

Despre adversara sa, Halep a avut doar cuvinte de laudă: 

„Amanda are o șansă mare să câștige turneul dacă va juca precum a făcut-o cu mine, fără emoții, fără să se gândească prea mult. A fost foarte calmă și arătat că e capabilă să facă lucruri mari. Ea are 17 ani și are o dorință incredibilă și o motivație imensă să arate de ce este în stare. Nivelul meu nu a fost unul grozav, poate și eu am lăsat-o să-și arate toate calitățile”, a spus Halep.

„Nimic nu mă mai surprinde în tenis, dar cred că Ashleigh Barty are o șansă mare, a jucat bine și în celelalte turnee pe zgură. Konta cred că este la prima ediție de Roland Garros la care câștigă meciuri, deci orice e posibil. Celelalte două sunt foarte tinere, așa că povestea din 2017 se poate repeta. Ar fi imens să fie în finală două adolescente” Simona Halep, despre duelurile din semifinale

„M-am obișnuit cu tranziția de la zgură la iarbă, nu voi face nimic special, doar rutina mea obișnuită. Îmi doresc un rezultat bun la Wimbledon, dar nu pun presiune pentru că este un an în care vreau să abordez totul mai relaxată” Simona Halep, despre segmentul următor din calendar

Vezi și: Cristian Tudor Popescu e sigur: „Se vede absența lui Darren Cahill, la Halep a fost o problemă de psihic!”

Citește AICI cronica meciului Simona Halep - Amanda Anisimova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
492764040909199
Mihai Andrei  •  07 Iunie 2019, 05:57

Pacat ! Mare Pacat ! Domnisoara Halep se pare ca se gendeste Doar la castig ! Din ce in ce mai mult doar la castig ! Performante Zero ! Cumva sa fi intrat deja in sfera de influenta a parariurilor dirijate ?????? Este o intrebare retorica ..............Pacat ! Mare Pacat domnisoara Halep ca te pretezi la asa ceva !

bodrin
bodrin  •  06 Iunie 2019, 23:20

Vrea să abordeze totul mai relaxată, dar s-a declarat un pic mai înainte că a fost stresată! O stresată relaxată...ilogic sau doar nostim...

bodrin
bodrin  •  06 Iunie 2019, 23:17

Iar a făcut meciuri bune! Frumooos!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează