SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

ANALIZĂ Două meciuri, un potop de lovituri câștigătoare și o poziționare nouă » Cum vede trimisul GSP la Madrid colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou

Simona Halep, la turneul WTA Madrid // FOTO: Imago
Simona Halep, la turneul WTA Madrid // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 08:54 / Actualizat luni, 02 mai 2022 08:54

Trimisul Gazetei la Madrid analizează evoluția Simonei Halep (30 de ani, 21 WTA) de până acum. La primul turneu împreună cu Patrick Mouratoglou, românca se prezintă pe teren în forma ei reînnoită, vizibil mai agresivă și mai hotărâtă.

Cele trei luni de pregătire la Academia Mouratoglou de la Biot, din sudul Franței, și, mai recent, începerea colaborării directe cu celebrul antrenor au început să-și arate efectele pozitive de la primul turneu disputat de româncă din martie încoace. 

Și primul turneu cu Patrick Mouratoglou în lojă, însoțind-o, conducând antrenamentele, discutând tactica, sfătuind-o în funcție de adversară. 

Încă de când a pășit pe teren  înfruntarea cu Shuai Zhang din runda inaugurală, Simona a făcut-o cu fermitate și o determinare redescoperită. De asemenea, cu un joc învăluit în nuanțe noi, benefice. 

Întrebată de Gazetă ce a avut cel mai mare impact asupra ei din schimbările propuse de Mouratoglou, a răspuns fără ezitare „mindsetul”. 

Apoi a elaborat: „Loviturile e dificil să le schimbi la 30 de ani, după atâta vreme, însă am progresat un pic la cea de dreapta, m-a corectat și chiar mă simt mult mai bine, și la serviciu un pic, per total, s-au făcut unele mici modificări, dar cea mai importantă e poziționarea în teren”.

Se menține linia agresivității – 21 de lovituri câștigătoare pentru Simona Halep!

Această linie a continuat și în partida următoare, mult mai complexă, cu o provocare mai mare în față, contra Paulei Badosa. Ca și cu Zhang, începutul a fost hotărât, agresiv, nelăsându-i adversarei timp să se dezmeticească. Stând cât mai aproape de linia de fund în probabil 85-90 la sută din timp, românca a putut controla schimburile de mingi, lovind puternic, găsind și unghiurile, și execuțiile longiline.

O tactică tradusă foarte simplu în numărul loviturilor câștigătoare, 21 față de numai 15 ale actualului număr 2 mondial. Au fost și erori neforțate, 14 în comparație cu 18, rezultate tot din preluarea constantă a inițiativei. 

Aceasta este „noua Simona”, cum îi place să se autointituleze zâmbind. 

„Mă încred sută la sută în ce îmi spune Patrick și mă bucur că pot transpune totul pe teren pentru că e diferit când execuți la antrenament față de meciul oficial”, a subliniat ea în conferința de presă de după partidă.

 A rostit de multe ori în răspunsuri cuvântul „încredere", punctând pentru Gazetă că a intrat deja pe teren la un nivel înalt de concentrare. „Știam să trebuie să fiu așa pentru fiecare punct, fiindcă ea e numărul 2, e pe val, a câștigat multe meciuri bune, dar simțeam că am șansa mea și jocul cu care să pot să câștig meciul”, a spus Halep.

Simona Halep: „Vreau să mă concentrez mereu pe ce urmează”

O victorie care contează, care confirmă funcționalitatea planului gândit de Mouratoglou, dar care, pentru Simona, este doar un pas pe un traseu pe care îl dorește tot mai lung și la înălțime. 

„Nu vreau să cred că doar acest meci mă va duce foarte, foarte sus, știu că e mult de muncă, știu că fiecare meci e important și diferit. Vreau să mă concentrez mereu pe următoarea partidă, apoi vom vedea cât de repede pot ajunge din nou în top", a încheiat ea. 

Mi-aș dori să fiu și mai solidă la capitolul poziționare în teren pentru că simt că acolo este un plus de dobândit și aș putea reveni în top jucând așa 
-Simona Halep

Cum se pregătesc meciurile de cuplul Simona Halep – Patrick Mouratoglou

Simona Halep a explicat după victoria cu Badosa cum este pusă la punct tactica pentru fiecare meci, în funcție de adversară, dar și de atuurile proprii. 

„Analiză video nu facem", a dezvăluit ea, „doar discutăm. Știe foarte bine ce trebuie să-mi spună, eu știu ce trebuie să fac în teren pentru că înțeleg foarte bine ce îmi spune. Sunt discuții simple și exact cum îmi plac mie, nu e nimic exagerat, iar deocamdată, deși sunt doar două meciuri, totul este foarte bine”, a subliniat fostul lider mondial.

VIDEO Antrenamentul de duminică al Simonei Halep

Citește mai multe știri din tenis:

Rafael Nadal ia în calcul măsuri extreme, după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon: „Mai așteptăm câteva săptămâni”

Ziua surprizelor la Madrid: o singură jucătoare din top 10 a rămas pe tablou » Osaka, învinsă și ea categoric

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cobadin33
cobadin33  •  02 Mai 2022, 10:00
Postat de 267890 pe 02 Mai 2022, 09:32

Si un potop de urlete. La meciurile lu Halep eu pun sonorul pe "mute". Si nici asa nu rezist mai mult de cateva ghemuri. Risc sa am cosmaruri noaptea.

Imi amintesc ca am vazut-o prima oara pe Simona acum vreo 10 ani la un turneu ITF organizat de Ruxandra Dragomir,, undeva pe langa Herastrau si vreau sa-ti spun ca atunci tot asa urla. Cauta pe net meciuri de-ale Simonei cand era adolescenta sa vezi ce tiuitoare avea!

108779877311497
George Ionescu  •  02 Mai 2022, 09:58

...articol foarte bun scris de un profesionist ...din care reiese ca Simona este pe un drum bun ...

minos3
minos3  •  02 Mai 2022, 09:37
Postat de 267890 pe 02 Mai 2022, 09:32

Si un potop de urlete. La meciurile lu Halep eu pun sonorul pe "mute". Si nici asa nu rezist mai mult de cateva ghemuri. Risc sa am cosmaruri noaptea.

Probabil ca nu ai vazut-o pe Sharapova jucand. Halep este mic copil fata de ea. Orice jucatoare este mic copil fata de rusoaica.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează