SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep anunță marele obiectiv pentru 2019: „Vreau să câștigăm Fed Cup” » Ce spune despre cariera ei: „Am avut dificultăți pentru că veneam dintr-o țară micuță”

Simona Halep // Foto: Reuters
Simona Halep // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 februarie 2019 13:44

Simona Halep, 27 de ani, locul 3 WTA, a fost prezentă la o conferință de presă din Brașov, unde a anunțat că în 2019 principalul obiectiv este câștigarea Fed Cup cu echipa României.

„În tenis, cu cât câștigi mai mult cu atât e mai bine. Am câștigat un Grand Slam și mi-aș dori să mai câștig unul. Dar obiectivul meu principal e să facem treabă bună la Fed Cup anul acesta. Nu va fi ușor, dar putem visa la trofeul cel mare. Avem o echipă foarte mare.

Performanța nu e deloc ușoară. Vine cu multe responsabilități. Este minunat când poți atinge cel mai înalt nivel. Sportul acesta mi-a oferit foarte multe momente frumoase, dar și momente grele. Faptul că mi-am îndeplinit visul de fi numărul 1 mondial și de a câștiga un Grand Slam m-a făcut să uit toate greutățile pe care le-am avut pe parcursul celor 20 de ani”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep: „Am avut dificultăți pentru că veneam din România”

Simona Halep a vorbit și despre cariera ei, și despre cum vedea tenisul.

„Tenisul pentru mine este matematică. Eu nu am forță, dar îmi place să găsesc unghiuri speciale, dificile pentru adversară. Îmi plăcea matematica la școală și am asemănat-o cu tenisul.

Nu am lipsit niciodată de la vreun antrenament. Am avut pasiune și dorința de a fi cea mai bună, chiar dacă nu am crezut de la început, având în vedere că veneam dintr-o țară mai micuță, unde nu avem un sistem în tenis. Dar orice e posibil dacă tu crezi că acolo e locul tău. Tenisul e un sport scump, eu am avut sprjiniul familiei. Mulți copii talentați se pierd pe parcurs din cauza asta.

Am învățat din momentele grele și din cele frumoase. Le-am zis părinților să mă tragă de urechi dacă mă schimb. Înfrângerile dureroase pe care le-am avut m-au făcut să nu ajung cu capul în nori. Nu mai sunt așa impulsivă și nervoasă pe teren”, a adăugat jucătoarea de 27 de ani.

„Nu cred că poți să faci nimic important în viață fără sacrificii. Fără ele nu poți să ajungi la cel mai înalt nivel. Am făcut multe sacrificii în viață, dar două dintre ele au fost foarte mari și probabil datorită lor am reușit să ajung unde sunt acum”
Simona Halep

La Fed Cup, România va înfrunta Cehia în weekendul 9-10 februarie, la Ostrava, într-un meci care contează pentru turul I din Grupa Mondială. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
2235296639848804
Mihai Gabriel  •  04 Februarie 2019, 23:56

Ignorantul balauru48 daca esti asa tare cunoscator fa un clasament cu tarile Europei in functie de importanta marimii . Romania este azi presul UE si o biata colonie , land german . Putere economica ZERO . Agricultura tot spre ZERO . Educatie aproape ZERO , cu citeva exceptii . Citiva copii cu care ne mindrim dar pe care statul roman ii ignora .

2235296639848804
Mihai Gabriel  •  04 Februarie 2019, 23:07

Simona merita tot respectul romanilor . O iubim mult . Mult succes Simonica . Familia mea iti tine pumnii .

1356100627863662
Mariana Floruţă  •  04 Februarie 2019, 12:32

Multa rautate , multa invidie! Nu stiu unde sa incadrez aceste afirmatii pentru ca nu stiu din partea cui vin. Urat!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează