SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // 4 concluzii după Australian Open » Cu ce rămânem după turneul entuziasmant făcut de Simona

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 ianuarie 2018 13:30

Simona Halep a cedat în finala de la Australian Open, 6-7 (2), 6-3, 4-6 cu Caroline Wozniacki, după un turneu incredibil. Chiar dacă a pierdut și a treia finală de Grand Slam, jocul Simonei s-a îmbunătățit considerabil, iar concluziile după parcursul de la Melbourne sunt pozitive.

Mental formidabil

Simona a arătat incredibil de puternică psihic. A rezistat unui meci epuizant cu Lauren Davis în turul trei, câștigat cu 15-13 în decisiv. Nu numai că s-a impus, însă a salvat și 3 mingi de meci! Apoi, a învins două dintre principalele favorite, Pliskova și Kerber, salvând alte două mingi de meci în confruntarea cu jucătoarea germană. Chiar și în finala cu Wozniacki a rezistat în multe momente-cheie ale partidei, în special în setul secund și în debutul decisivului.

Relația cu Cahill

Colaborarea cu tehnicianul australian aproape că s-a oprit după cearta pe care au avut-o chiar pe teren la turneul din Miami în 2017. Halep și-a dat însă seama că trebuie să își schimbe atitudinea și trebuie să îl păstreze pe Darren Cahill alături de ea. Mișcarea s-a dovedit a fi extrem de importantă. Simona a lucrat mai mult la temperament, iar Cahill a avut și ideea de a-l aduce în echipă pe Andrei Pavel.

Pavel antrenor

O mișcare importantă a fost cooptarea ”Cneazului”. Serviciul Simonei s-a îmbunătățit semnificativ în doar câteva luni. În plus, românca a devenit mai agresivă în timpul punctelor. Schimbările au ajutat-o să ajungă lider mondial și să ajungă într-o nouă finală de Grand Slam.

Gafa brand-urilor

Contractul Simonei cu sponsorul tehnic s-a încheiat la finalul lui 2017, iar cele două părți nu s-au înțeles la capitolul financiar. Deși a fost curtată de mai multe brand-uri importante, Halep a abordat turneele de la Shenzhen și de la Australian Open într-o ținută cumpărată din China, fără logo. Halep a jucat fulminant la Melbourne, iar firmele importante de echipament au ratat șansa de asocia cu una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii. După evoluțiile de la Melbourne, pretențiile financiare ale româncei ar trebui să crească.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
haideusicfr
haideusicfr  •  27 Ianuarie 2018, 20:56
Postat de nebraska pe 27 Ianuarie 2018, 15:06

Invingatorul ia totul cum e intotdeauna.

Exact. Si Simona a castigat doua meciuri inainte la limita. A scos mingi de meci. Subiectivismul ne domina. Totusi Simona joaca mai bine.

416204848803253
 •  27 Ianuarie 2018, 15:41
Postat de maimonide pe 27 Ianuarie 2018, 15:02

ea s-a accidentat si din cauza echipamentului prost... asa e cand te lacomesti.

lol.tu esti chiar inteligent.lol(intreb de curiozitate:pe ce loc esti in comunitate la ce performezi tu?)nu trebuie sa raspunzi.

nebraska
nebraska  •  27 Ianuarie 2018, 15:06

Invingatorul ia totul cum e intotdeauna.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează