SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Comparație: Halep și Wozniacki, cariere în oglindă! De unde se pornește înaintea marii finale de sâmbătă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 18:43

Simona Halep și Caroline Wozniacki au trasee asemănătoare în turneele de Mare Șlem, având în spate două finale pierdute. Cele două vor juca marea finală de la Australian Open sâmbătă, de la ora 10:30, în direct la Eurosport și liveTEXT pe GSP.ro.

Perspectivele finalei feminine de la Australian Open sunt diverse. Pe lângă faptul că se întâlnesc favoritele unu și doi, care au jocuri asemănătoare, poveștile lor în turneele de Mare Șlem și în tenis sunt la fel. În primul rând, au în spate două ultime acte pierdute, românca la Roland Garros, daneza la US Open.

Apoi, au ajuns pe primul loc în ierarhia mondială fără să fi triumfat într-o competiție de Mare Șlem. De sâmbătă însă acest lucru se va schimba pentru una dintre ele. Învingătoarea va fi, începând de luni, și lider mondial. "Este palpitant că este o miză dublă, cred că va fi o poveste cool", a spus Wozniacki.

Noroc sau nu

Atât Simona, cât și Caroline au simțit fiorii tristeții și ai înfrângerii, iar acum la Melbourne sunt în fața unei noi oportunități. A treia pentru fiecare dintre ele. "Mă simt minunat. E a treia finală, poate e cu noroc. Vom vedea sâmbătă. Mă bucur că sunt aici, că am luptat. De abia aștept ultimul meci al turneului".

De partea cealaltă, a doua jucătoare a lumii spune că nu crede în noroc. "Evident trebuie să beneficiezi și de el. Cred în pregătire și în efort, dacă te dedici complet, rezultatele vor veni. Indiferent de deznodământul din finală, știu că am dat tot ce am avut, fie că pierd, fie că voi câștiga. Voi fi foarte mândră de efortul meu din aceste două săptămâni", a subliniat fostul lider mondial.

Mai important ca numărul unu

Simona Halep este pentru prima oară în finală la Australian Open. Precedentele sale două isprăvi au avut loc la Roland Garros, fiind învinsă de Maria Șarapova în 2014 și de Jelena Ostanpenko în 2017.

"Câștigarea unui trofeu de Mare Șlem ar însemna mai mult decât faptul că am devenit lider mondial. E unul dintre visele mele, dar e mereu greu când ești aproape. Am mai avut această oportunitate de două ori. La ultima am fost extrem de aproape. Poate sâmbătă o să fie mai bine. Nu se știe niciodată.

Dar dacă am ajuns din nou într-o finală înseamnă că am puterea să ajung pe viitor. Și dacă nu se va întâmpla sâmbătă, o să rămân puternică, o să visez și o să mă gândesc la altele", a spus Simona.

Momente din care înveți

Caroline Wozniacki a fost învinsă în finalele de la US Open în 2009 de Kim Clijsters și în 2014 de Serena Williams.

"Prima mea finală a fost o luptă strânsă cu Kim, primul set putea să se termine cu orice rezultat. Simt că am avut oportunități. Poate eram prea tânără și a fost prea mult pentru mine. Cred că am jucat un meci bun, dar ea a jucat mai bine ca mine în aceea zi. A doua am jucat-o în fața Serenei...iar Serena e Serena.

Când îi merge jocul, e greu de bătut. Din nou adversara mea a fost mai bună. Am avut multe meciuri grele contra ei înainte de US Open, unde am pierdut la limită în decisiv, avea multe victorii adunate în fața mea și a fost greu.

Dar depășești aceste momente, înveți din ele și încerci din nou. Unele te dărâmă, dar trebuie să te ridici", a spus Caroline. Pentru una dintre ele ziua de sâmbătă va deveni una despre care va povesti peste ani. 

"Mai e un singur meci, am fost două săptămâni grozave până acum. Sunt încântată că am reușit să ajung într-o nouă finală de Mare Șlem. Când o să ies sâmbătă pe teren știu că am totul de câștigat" Caroline Wozniacki

"E o mare provocare pentru mine. Poate cea mai mare, mai ales cu toate situațiile prin care am trecut. Primul turneu de Mare Șlem al anului, prima finală aici. O abordez cu gânduri bune" Simona Halep

Finalele pierdute de Simona Halep

2014 Roland Garros Maria Sarapova 4-6, 7-6(5), 4-6 23 de ani
2017 Roland Garros Jelena Ostapenko 6-4, 4-6, 3-6 25 de ani

Finalele pierdute de Caroline Wozniacki

2009 US Open Kim Clijsters 5-7, 6-3 19 ani
2014 US Open Serena Williams 3-6, 3-6 24 de ani

Șase confruntări în trecut

Caroline și Simona s-au întâlnit de șase ori până acum, iar daneza conduce cu 4-2. "Nu ratează prea multe mingi. Aleargă foarte bine. E o adversară tare. Am jucat de multe ori contra ei, am și câștigat de câteva ori. Va fi un meci diferit, unul greu, emoțiile vor fi acolo, presiunea la fel", a spus Simona Halep.

"O jucătoare incredibilă, o atletă desăvârșită, o luptătoare, o jucătoare de contră. A avut și ea de înfruntat mingi de meci, s-a agățat cu dinții de acest turneu", a explicat Wozniacki. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
tihi
tihi  •  26 Ianuarie 2018, 10:02
Postat de Rui Duarte pe 26 Ianuarie 2018, 09:09

Halep este mandria Romaniei!! Simona va fi multi ani de acum incolo ce a mai buna! Bv.Simona! Vei triumfa la .acest turneu! Vei castiga!!

Deocamdata cea mai buna este actuala campiona mondiala Caroline Wozniacki.Conform celor vazute in acest an,finala va castigata de fosta nr.1 mondial aproape un an si jumatate,si de actuala campioana mondiala Caroline!!

1789518864414689
Rui Duarte  •  26 Ianuarie 2018, 09:09

Halep este mandria Romaniei!! Simona va fi multi ani de acum incolo ce a mai buna! Bv.Simona! Vei triumfa la .acest turneu! Vei castiga!!

1789518864414689
Rui Duarte  •  26 Ianuarie 2018, 09:08

Halep este mandria Romaniei!! Simona va fi multi ani de acum incolo ce a mai buna! Bv.Simona! Vei triumfa la .acest turneu! Vei castiga!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează