SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Wozniacki despre meciul cu Halep: "E o poveste amuzantă" :)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 ianuarie 2018 16:23

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) și Caroline Wonziacki (27 de ani, locul 2 WTA) au stat față în față într-un interviu acordat celor de la WTA.

  • Cele două joacă sămbătă, de la ora 10:30, în finala Australian Open, partida putând fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Eurosport 1. 

  Caroline Wozniacki a vorbit despre situația inedită în care se află ea și Simona Halep, acestea jucând atât pentru locul 1 WTA cât și pentru primul turneu de Mare Șlem din carieră:

"Sunt nerăbdătoare. Am fost mult mai emoționată înaintea partidei din semifinale. Era mult mai multă presiune pe umerii mei. Mâine va fi o partidă specială. Voi intra pe teren împotriva Simonei, o jucătoare excelentă, numărul 1 în lume. E o poveste amuzantă. Locul 1 și locul 2, jucând una împotriva celeilalte pentru prima poziție și pentru primul turneu de Mare Șlem din carieră. Cred că este incredibil.

Pentru astfel de momente de antrenăm, momentele pe care le așteptăm o viață întreagă. Voi lupta și voi lăsa ultima fărâmă de energie pe teren. Sper să fie suficient".

CITEȘTE ȘI: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
352675541587917
Victor Rusu  •  27 Ianuarie 2018, 09:43

Aromânii (numiți și "'români macedoneni"', macedoromâni, macedoneni latini, macedono-vlahi sau, mai popular, machedoni) sunt o ramură a LATINITĂȚII răsăritene, alături de dacoromâni, meglenoromâni și istroromâni. În Grecia, în mediul academic oficial sunt considerați pe nedrept "greci antici latinizați", adică parte a poporului elen. Ei nu trebuie confundați cu „macedonenii”, care sunt locuitorii regiunii istorice Macedonia în sensul larg (fie ei greci, slavo-macedoneni sau alții), sau cetățenii Republicii Macedonia în sensul mai îngust al cuvântului. Originea aromânilor este disputată, dar un punct de acord între toți istoricii, etnologii, lingviștii și filologii este că ei descind, ca și dacoromânii, meglenoromânii și istroromânii, din protoromâni. Matilda Caragiu Marioțeanu a formulat următoarea definiție: Aromânii sunt dintotdeauna sud-dunăreni. Ei sunt continuatorii populațiilor sud-est-europene romanizate (macedoneni, greci, traci, iliri) sau colonizate de romani, în timp ce T. J. Winnifrith nu șovăia să afirme că: "...dacă vrem să vorbim despre aromâni (vlahi), trebuie să începem cu Olimpia și Filip ai Macedoniei". AROMÂNII TRĂIESC ÎN BULGARIA, SERBIA ȘI ROMÂNIA. În BUlgaria, aromânii erau concentrați până de curând în regiunea Pirin sau Macedonia Pirinului, la sud-vest de Sofia, în jurul localității Giumaia sau Dzumaia de munte, astăzi parte a orașului redenumit Blagoevgrad, care, până în 1913, s-a aflat sub administrație otomană di

352675541587917
Victor Rusu  •  27 Ianuarie 2018, 09:42
Postat de haideusicfr pe 26 Ianuarie 2018, 22:06

In "sinusoida"jocului Simonei , in meciul cu daneza (poloneza dupa nume ) Wosniaki a noastra romanca se va afla pe bucla de sus!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  26 Ianuarie 2018, 22:06
Postat de tihi pe 26 Ianuarie 2018, 17:40

Tinand cont de ultimile evolutii si de reusita Carolinei la turneul campioanelor,devenind campioana mondiala,de jocul sinusoidal al lui Halep,Wozniacki este favorita finalei !

In "sinusoida"jocului Simonei , in meciul cu daneza (poloneza dupa nume ) Wosniaki a noastra romanca se va afla pe bucla de sus!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează