SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Atac la Mouratoglou? O fostă mare campioană, după apariția cazului Simona Halep: „Este ușor să fii manipulat și controlat de oamenii care sunt buni la asta”

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 08:56 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 10:47

După apariția scandatului de dopaj care o are în centru pe Simona Halep, americanca Pam Shriver (60 de ani), fost număr 3 WTA la simplu și câștigătoare a 21 de Grand Slam-uri la dublu a postat un sfat pentru jucători.

Aceasta le-a transmis sportivilor să fie precauți în momentul în care renunță la oamenii de încredere din jurul lor și apelează la un staff nou, așa cum a fost cazul Simonei Halep.

Vina Simonei
EDITORIAL
Vina Simonei

Pam Shriver, sfat pentru jucători după cazul Simona Halep

Jucători, indiferent de nivelul la care vă aflați, aveți grijă când vă schimbați echipa în totalitate și renunțați la oamenii de încredere și la cei care v-au fost colegi ani la rând. Este ușor să fii manipulat și controlat de oamenii care sunt buni la a manipula și controla”,  a scris Pam Shirver pe Twitter. 

Simona Halep și-a schimbat staff-ul în 2022

La US Open 2022, când a fost depistată pozitiv, Simona Halep era pregătită de Patrick Mouratoglou, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei. 

Parteneriatul începuse din luna aprilie iar jucătoarea din România a renunțat treptat la majoritatea colaborărilor cu membrii vechii sale echipe, pe care i-a înlocuit cu angajații academiei lui Mouratoglou. 

De exemplu, Halep a renunțat la parteneriatul cu preparatorul Theo Cercel. Printre alții, Simona a început să lucreze cu Candice Gohier, fizioterapeuta agreată de Mouratoglou.

Simona Halep n-a mai ținut legătura cu ANAD

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Simona nu a mai păstrat legătura în ultimul an cu specialiștii Agenţiei Naţională Anti-Doping, cu care se consulta de obicei înainte de a urma vreun tratament.

Sportiva din România discuta periodic cu reprezentanții ANAD, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat de când Simona, indică sursele ziarului care cunosc bine relația de-a lungul anilor dintre Simona Halep și ANAD. Până anul trecut, Halep se afla într-un contact permanent cu reprezentanții Agenţiei, cu care se consulta prin intermediul unui membru al vechiului staff.

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Citește și:

„Cred că Halep a fost trădată de antrenor sau medic” » Ipoteză nouă în cazul Simonei
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
„Cred că Halep a fost trădată de antrenor sau medic” » Ipoteză nouă în cazul Simonei
Simona Halep nu e singura » Alte cazuri celebre de dopaj în tenis + Pedepsele dictate
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Simona Halep nu e singura » Alte cazuri celebre de dopaj în tenis + Pedepsele dictate

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
pErsanu02
pErsanu02  •  24 Octombrie 2022, 17:01
Postat de Dobermannul pe 22 Octombrie 2022, 14:28

"Din moment ce are cale de atac o poate activa sa-si demonstreze nevinovatia" O va face dar din pacate sportivul este raspunzator de ce se gaseste in corpul sau. Poate doar cu avocatii sa-si gaseasca circumstante atenuante de genul ca nu a luat substanta respectiva in mod constient. Dar ... medicul, antrenorul ... stafful care are grije de ca mananca, ce bea, ce medicamente utilizeaza, ... si-l alege ea asa ca daca si l-a ales gresit e problema ei.

Maestre , credeam ca ti-am raspuns la comentariu. Cand luati de bun ce va da presa , mai nou vad articole unde scrie ca nu are cum sa scape Halep , si expun doar optiuni de cum ar fi luat substanta , toate implicando , atribuindui vina imi vina sa ma iau cu mainile de par. Cel mai recent caz este cel al unei alte sportive de tenis din Ucraina , Yastremska. A primit suspendare 1,5 ani iar in 7 luni a reusit in instanta sa-si dovedeasca nevinovatia , substanta respectiva a luat-o in timpul unui act de love (ca sa nu zic altceva sa baneze , cenzureze).

traian_v
traian_v  •  23 Octombrie 2022, 13:56

Mie altceva mi se pare suspect, oare ce legatura are Iuruc in toata treaba asta? Cam mare coincidenta. Adevarat, acum putem comenta in necunostinta de cauza. Inteleg ca au luat drogul asta si Armstrong si Sarapova. Pai macar pe astia doi i-a ajutat.

luter
luter  •  22 Octombrie 2022, 17:32

Nu cred nimic din ce fac derbedei cu recoltările de la tine , tu nu le poți urmări și pot fii manipulate.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează