SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

Corespondență din Madrid După victoria cu Gauff, Halep s-a destăinuit jurnaliștilor: „E dificil să mă încred, dar am schimbat multe lucruri cu Patrick”

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid. +12   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid.

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 21:31 / Actualizat marti, 03 mai 2022 09:58

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid.

  • Simona Halep va juca în sferturi cu tunisianca Ons Jabeur (10 WTA), învingătoare în fața Belindei Bencic, scor 6-2, 3-6, 6-2. Meciul e miercuri, la o oră ce urmează să fie stabilită de organizatori
  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

Adolescenta Gauff a întrebuințat-o serios pe Simona în setul secund. Într-o conferință de presă susținută târziu, după meci, Halep a lăudat prestația lui Cori și a vorbit despre relația specială dezvoltată între ele. 

Halep a urcat pe 3 în clasamentul all-time al banilor câștigați din tenis! Cum arată top 10 + cine e următoarea româncă din ierarhie
Madrid
Halep a urcat pe 3 în clasamentul all-time al banilor câștigați din tenis! Cum arată top 10 + cine e următoarea româncă din ierarhie

Simona Halep: „E diferită, o persoană plăcută!”

„Cred că am jucat foarte bine în primul set, am stat foarte concentrată la 4-4, unde a fost foarte important, am lovit un pic mai puternic, aceasta a fost diferența. În al doilea, ea a schimbat tactica, a devenit superagresivă, a fost dificil cu adevărat să returnez mingea, Apoi m-am calmat, am găsit ritmul, m-am adaptat la jocul ei și a fost foarte bine că pe final am reușit să o împing mai mult în spatele liniei. 

Coco e superatletică, aleargă bine și se deplasează extraordinar. E o jucătoare grozavă, foarte tânără, va fi mult timp în top. Iar serviciul, 201 km/h în acest meci, incredibil. După părerea mea, e mai bună pe zgură pentru că spinul de pe forehand este deranjant pentru adversară”, a spus Simona, într-o conferință de presă.

Simona Halep, record pe zgura de la Madrid

Victoria cu Gauff a fost cea cu numărul 30 obținută de Halep pe zgura de la Madrid. Doar la Australian Open și Roland Garros are un palmares mai bun, câte 31 de meciuri câștigate: „Mă bucur foarte mult, mă simt grozav, îmi plac condițiile, oamenii sunt drăguți cu mine. Întotdeauna am fost primită cu căldură. În trecut, domnul Țiriac era proprietarul și simțeam că parcă joc acasă, dar acum e la fel. Este un turneu special și așa va rămâne”.

+8 FOTO

Halep: „A fost ușor să mă încred în Patrick”

Halep a vorbit deschis și despre relația cu Patrick Mouratoglou. Francezul i-a intrat rapid „pe sub piele” și a adus schimbări semnificative în jocul dublei campioane de Grand Slam. 

„Cu Patrick am schimbat multe lucruri în rutina de turneu, dar au venit în mod natural. Nu m-am simțit presată și de aceea simt că nu e dificil să fac aceste schimbări. Parcă a fost mereu așa. Atmosferă bună, energie bună. El mă susține mult, fiindcă sunt o persoană emoțională, știe cum să-mi vorbească, cum să pună problema și să discutăm cum să rezolvăm dacă apare vreo situație deosebită. 

Pentru mine e dificil să mă încred, sunt o persoană introvertită, trebuie să mă simt confortabil ca să mă deschid, iar cu el așa e fost. Îmi apreciază jocul, felul în care sunt, este ușor să comunicăm, să discutăm prin ce trec în timpul meciurilor, după și înaintea lor”, a concluzionat Halep. 

Citește și alte știri din tenis:

Ironia lui CTP, pusă în practică de Moscova! Cum vrea regimul Putin să pedepsească Wimbledon

Cum arată cotele la câștigarea WTA Madrid » Ce șanse au Simona Halep, Emma Răducanu și Bianca Andreescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează