SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Ironia lui CTP, pusă în practică de Moscova! Cum vrea regimul Putin să pedepsească Wimbledon

Vladimir Putin, foto: Imago
Vladimir Putin, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 12:55 / Actualizat luni, 02 mai 2022 13:43

După ce oficialii de la Wimbledon au anunțat că rușii și bielorușii nu vor putea participa la această ediție din cauza războiului din Ucraina, Moscova a căutat feluri în care să răspundă. Acum regimul lui Putin a găsit metoda. 

Conform cotidianului sârb Blic, rușii vor să organizeze o ediție de Kremlin Cup în care să participe doar jucători de tenis din „țările prietene”, adică din Belarus, Kazakhstan, Armenia, Tadjikistan și Kîrgîzstan. Competiția ar urma să se dispute exact în perioada turneului de la Wimbledon, adică 27 iunie - 10 iulie. 

Interesant este că gazetarul Cristian Tudor Popescu avusese aceeași idee pe 20 aprilie, numai că într-o notă ironică față de regimul Vladimir Putin. Într-un editorial GSP, CTP scria că „Rusia poate organiza pentru ei un Vimbliedon la Moscova, cu participarea jucătorilor din China, Koreea de Nord, Iran...”. Aluzie la singurele țări care susțin decizia invaziei lui Putin în Ucraina. 

Detaliul care anunță revenirea în forță a Simonei Halep: s-a întâmplat pentru prima dată după 6 ani
WTA MADRID
Detaliul care anunță revenirea în forță a Simonei Halep: s-a întâmplat pentru prima dată după 6 ani

Rafael Nadal ia în calcul un protest major, după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) crede că organizatorii turneului de la Wimbledon au greșit când au interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie.

Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis. Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. Este ceva greșit aici.
- Rafael Nadal

Nume mari precum Daniil Medvedev, Andrey Rublev sau Aryna Sabalenka nu vor putea să participe la cel de-al 3-lea Grand Slam al anului, dacă englezii nu se răzgândesc. 

Este ceva ce nu mi-am putut imagina vreodată că o să se întâmple. Nu cred că trebuie să-i judecăm pe sportivii ruși. Nu cred ca au ceva în comun doar că sunt din acea ţară. Mi-e milă, pentru că nu e uşor să ţi se ia steagul din fata numelui când joci un sport individual. E greu să spun eu ceva. Probabil, o să se decidă mai multe în următoarea perioadă. Eu sper să se termine cât mai repede şi să nu fie alte victime. 

Mi se pare dramatic tot ce se întâmplă. Nu am putut să îmi imaginez asa ceva. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce ei trăiesc acum. Este şi greu să spui ceva. Este greu să îţi și imaginezi aşa ceva. Sper să nu se întâmple nimic mai mult
- Simona Halep, potrivit TV Telekom Sport.

Citește și alte știri de tenis:

Peste Rafael Nadal sau Carlos Alcaraz. Cine conduce în topul câștigurilor din tenis în 2022

Cum arată cotele la câștigarea WTA Madrid » Ce șanse au Simona Halep, Emma Răducanu și Bianca Andreescu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
394966434424757
Mihai Dinu  •  03 Mai 2022, 23:04

Rusia a invadat Ucraina, a produs suferinte de neimaginat poporului ucrainian, a creat suferinta lumii intregi (una din ele este scumpirea tuturor produselor prin criza combustibililor!) si sportivii rusi pe cine reprezinta?

vraca56
vraca56  •  03 Mai 2022, 10:39

vad ca citesti orice de rusia nea! ti-e frica nu? pai dece? dumitru tinu amicul de la adevarul era prieten cu rusii. iulian vlad unchiul tau seful securitatii era si el cu rusii. joc de glezne nea. si daca nu esti tremura carnea pe tine pentru ca nu se stie ce se va intimpla si s-ar putea sa te tina rusii in frig cu steagul lor sa-l aperi zi si noapte. penibil esti asa ai ramas facind si o facultate degeaba. vrei sa pari ceea ce nu esti nu ai cum. si ursii se sperie de tine dar nu de frica. tare rau sa ai oameni in tara ca tine. ma duc sa iau o lamiie !

boierasul
boierasul  •  02 Mai 2022, 20:31

CTP nu este ziaristul care în anii '90 scria ode partidului cu trandafiri??))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează